Monday, January 31, 2011

Little Caliph Fast Reading Program Seminar

Last Saturday, mamasue dengan berat kakinya pegi ke Fast Reading Program anjuran Little Caliph ni...hehehe...nampak sgt mak nye pun pemalas...dengan hujannya....dengan pegi sorang-sorang nya...sebelum tu papa ada dpt sms dr principle kot, katenya tak boleh bawak anak sekali...kalau nak bawak gak, kene tinggal kan kat Taska Rama-rama....?ye la kot nama taska tu...so papa tak pegi, dhiya pun tak pegi...mamasue je....papa bawak dhiya pegi singgah umah sewa lama dia masa student dulu...mamasue buat-buat tanya dhiya...

mama: dhiya pegi mana tadi?
dhiya: rumah kawan papa...
mama: kemas tak?
dhiya: sepah-sepahhhhhh...
hehehe...magic la kalau kemas...

but as usual, bila mamasue sampai tu, ada gak yg bawak anak...ada yang baik tu, diam je lah...ada yang bising-bising tu memang dah almaklum lah...nama pun budak...since mamasue nih di kira sbg AL-SKEMA...,so mamasue duduk 2 dari depan...actually senang skit kalau nak tya2 soalan nih...tak yah tya kuat2...hihihihi...

yang berjubah kelabu tu lah Founder Little Caliph Program ni...namanya Hajjah Sabariah Faridah 

Seminar ni dianjurkan untuk parents mempelajari methodology yang sama dengan method yang cikgu-cikgu kat taska tu gunakan untuk mengajar anak-anak kami...dengan harapan, apa yang teacher-teacher ni ajar, anak-anak mudah serap dan tak confius....ni teacher pakai method lain, parents pakai method lain, so anak-anak akan lambat catch up...

so kat seminar ni,parents plak jadi mcm budak-budak, belajar mengeja, belajar action-action, melompat, jalan mcm itik....macam-macam lagi lah....sib baik la mamasue ni mak buyong...so, BIG EXCUSE for me...BIG EXCUSE FOR BIG TUMMY =) Pn. Hjh Faridah tu pun mcm sangat sporting...eventough berjubah, dia sangat aktif! 

pastu,mamasue sempat lah chit chat sket dgn teacher-teacher dhiya...ade teacher tu kate...

teacher 1: dhiya ni setiap hari asyik nak (time ni mamasue ingatkan dia nak kate dhiya asyik nak cutiiiii je..rupa2nya...) MENYANYI je...walaupun bukan turn dia, tapi dia volunteer nak nyanyi gak...
teacher 2: ada sekali tu ada budak ni terpakai kasut dhiya, dia suruh saya kol polis,tangkap budak tu....

nasib baik tak de komen yang bukan-bukan...

4 yg dah komen:

Anonymous said...

Abih dah mama Dhiya asyik dok ugut Dhiya nak kol polis je kalau buat salah. So kalau salah dah tentu Dhiya suruh kol polis hahahaha...

mummy_ayu said...

wah..bagus la kalu ada program2 mcm nie..tingkat kan pengetahuna kita kan..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

part polis tu tak boleh tahan..
best jugak kira mcm knowlegde sharing laa ni kan..berbaloi bayar mahal2..

d.O.n.A.t said...

haha betul la. part suh kol polis tak tahan. tergelak-gelak aku baca.

lil caliph ni kt putrajaya takde ke.. kalau tak boleh hantar aiman kt situ

Related Posts with Thumbnails