Wednesday, January 26, 2011

hasil lagu-lagu nasyid Little Caliphs...

dah dekat sebulan Dhiya pegi taska Little Caliphs nih...so ada lah a few lagu-lagu berunsur nasyid yang dia dah belajar...yang Dhiya paling terror ialah lagu nih...tak tahu la apa tajuknya...

Pukul 6 pagi,
Kita mesti bangun,
Terus gosok gigi,
Mandi dan solat subuh...

Salam ibu,salam ayah,
Terus ambil buku,
Pergi sekolah...

Jalan tepi-tepi,
Jalan cepat-cepat,
Sampai awal pagi,
Cuci tangga kelas...

Rajin baca buku,
Rajin kira-kira,
Dengar cakap cikgu,
InsyaAllah berjaya (2x)...

yang mamasue musykil tu....apsal ada lirik 'Cuci tangga kelas...' ni? ke si Dhiya yang main pootiiiikkkk jo?

Lagu kedua ni tajuknya Anak Soleh. Bila first time Dhiya nyanyi...bunyinya begini...

Versi 1:
Anak soleh,
Rajin solat...rajin mengaji,
Ibu bapa...guru 'anti',
Cinta islam...sampai mati,
Lailahaillallah.....YES!

hehehe...gitu lah lirik lagu tu...yang part 'anti' tu mamasue pun unsure apa perkataan sebenar...tapi dhiya sebut itu lah...pastu mamasue pun suruh dia repeat lagi...

Versi 2:
Anak soleh,
Rajin solat...rajin mengaji,
Ibu bapa...nenek bapa...Bebe bapa..., (aik???)
Cinta islam...sampai mati,
Lailahaillallah.....YES!

sah lah main potiiiiiik jo Si Dhiya nih...so mamasue suruh dia nyanyi lagi...

Versi 3:
Anak soleh,
Rajin solat...rajin mengaji,
Ibu bapa...nenek bapa...Bebe bapa...Tok Kamal bapa..., (ada penambahan pulaaakkk)
Cinta islam...sampai mati, Tok Kamal dah mati..., (ni cerita ke lagu nih...?)
Lailahaillallah.....YES!

mamasue pun tergelak-gelak lah sebab lagunya tak pernah sama...so mamasue suruh dia nyanyi lagi...

Dhiya: DAH LA MAMAAAA!!! (hahahahaha....!)

7 yg dah komen:

sharina said...

muahhahaha..boleh jadik penulis lirik & penggubah lagu la dhiya nih.. :p

lydzar said...

dhiya ni mmg kelakar laaa..aunty tergelak2 baca lirik lagu terakhir tu

alman_alif said...

lawak betul la dhiya ni

Anonymous said...

video dia ada dak... upload la video

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hahahaha..lawak betul la. kena cari lagu sebenar ni nak compare..

iera said...

hahahhaa..Dhiya ni betul2 lawak la..ade je lawak dhiya tau..hahahhaa...

miezaniera said...

kekekeke sabo je la si dhiya ni..sukasuki tu buat lagu sndiri hehe

Related Posts with Thumbnails