Tuesday, January 4, 2011

hari ni terlebih-lebih...

hari ni seperti yang mamasue dah agak...mesti kakak dhiya buat peel nye bila nak bangun pagi. sebab hari pertama sekolah tu, ahad malam tu kakak dhiya tido awal gila...dlm kul 8 pm gitu. so bila pagi isnin tu, dia bangun dengan ceria lah...

taaaapiiii, semalam dia tido lewat, kul 1130pm masih dok main game kat henfon lagi...mamasue pun kate,'kakak, pas kat mama lah henfon tu...kasi mama plak mainnnn....'...kakak dhiya kate,'tak yaaahh...mama tak pandai'...ek ehhh! terlebih suda...


then pagi tadi bila papa dah setel panaskan air untuk anak dara dia mandi, pastu kejutkan dia bangun...aksi-aksi terlebih makin melebih-lebih...'sakiiiittttt...sakiiittttt' ...tapi papa mandikan gak sampai setel then pas kat mama pulak untuk pakaikan baju...'sakiiittt...sakitttt..' masih tak abis-abis...mamasue pun tanya,'kakak sakit kat mana?'...dia pun tunjuk kat parut kt siku...balik-balik parut nih...'ok-ok, nanti mama sapukan minyak...'.

ingatkan abis kat situ...'sakiiittt...'...mamasue tanya lagi,'sakit kat mana lagi nih...'...temperature mamasue dah nak naik nih.....tapi masih boleh sabar...kakak dhiya pun tunjuk la kat luka kecik kat buku lali...okaaayy..this time memang luka betul-betul...tapi lukanya coeeeetttt je...so mamasue pun letak la plaster yang ada kartun-kartun tu...


dah setel pakai baju, ajak turun bawah, kakak dhiya kate tak boleh jalan okay....sebab kaki sakit. hadeeehhhh! mamasue pun yang tak pernah-pernah nak offer, offer lah dukung dia sampai bawah...dah nak kluar pintu umah, slipper pun tak nak pakai okaaayyyy....kaki sakit! sib baik la ni anak sendiri...kalau anak orang ni, dah lama kene sedas! esok ntah la macam mana pulak...ni baru sorang, nanti 2 orang???

11 yg dah komen:

Atia Adina said...

macam2 ragam lah bdk2 ni...pandai jer cari helah kan...atia pantang marah sikit...terus nangis buat2...geram betul...sikit2 nangis

lydzar said...

dia saje berdalih la tu..byk akal la kakak dhiya ni

.:. Maa .:. said...

hehehe.... kelakar... adeh, cane la ragam heroku nanti... heeee

Elin said...

hihi..somel jer...sian mama..kan ada bb tomei dlm perut, kena dukung kakak pulak..

iera said...

haha..tektik2 dah tak nak g sekolah..sabar je la..

mamasue said...

iera: dia nk pi skolah,tp peel pagi2 ni mcm2...hari ni nenek bgtau,tak nak balik skolah...nangis nak duduk lg...

Anonymous said...

pangg bg sedaih... mesti dia tukaq dari skiiiitttt jadi seeedaaaappp

Jiha said...

Tektik nk mnja mama tu...hehe

Kasim Ahmad said...

budak2 biasalah nk mnja.. heehe :)

sonata anak kancil said...

tak biasa lagi kot....tapi anak akak dulu2 okey je !

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai..anak aku pun mengada2 jugak lately ni..ni nk cepat2 bagi adik ni..hehehe

Related Posts with Thumbnails