Monday, January 3, 2011

dhiya 1st day to taska...

dah besar anak dara ni...excited dia bila dia dapat tahu hari ni nak pegi taska. mamasue finally hantar dhiya ke Little Caliph tu...principle Murni sms papa hari ahad lepas, katanya uniform skolah tak siap lg...so hari ni bukak skolah kene pakai baju biasa dulu lah...since nama taska pun Islamic kan, mamasue igt nak pakai kan dhiya baju kurung je, tp papa kate, pakai seluar pon tak peee....so ini lah dia...
hari ni, papa temankan dhiya kat taska...ofis papa boleh bagi time-off 2 hours...so papa plan nk masuk ofis balik kul 11am. mama dari ofis dok sms-sms dgn papa tanya pasal perkembangan dhiya kat taska. papa kata,'dhiya siap suruh saya balik pergi ofis lagi...'...haih anak dara ni, siap halau plak kita nk tengok dia...macam-macam...

kul 12pm tadi, since taska dah selesai, mamasue kol umah nenek nak borak-borak pasal skolah dengan dhiya...

tut tuuut...tut tuuutt
dhiya: elo! (tak mesra langsung okay...)
mama: elo...dhiya, mama ni....(mamasue tak boleh dengar sangat suara dhiya sebab dia pi tala ganggang tu kat kipas angin)
dhiya: elo....NI TEACHER KE NI....?
mama: (amboiiii...bukan main...teacher sokmo ke yang nk call dia...dah la baru balik skolah) ni mama lah...dhiya kt school td ok?
dhiya: ok, dhiya tengah makan ni... (terus pas telefon kat nenek....chait...)


begitu lah ceritanya...anak dara yg dah seronok nak pi skolah...

10 yg dah komen:

Kancilbiru said...

wahh baguih la..bijak dhiya ni...p school rajin2 ya...

lydzar said...

seronoknya dhiya dah pegi sekolah..hannah belum lagi..tunggu lepas mama dia setel beranak dulu :)

mama_izz said...

hahahha...lawak la dhiya nihh....klu teacher call cnfm dia xcited... ~kikiki

maslinamansor said...

mesti dok termimpi2 nak p skolah jer malam nie... :)

alman_alif said...

su, nanti letak la gambar dia pakai uniform tadika....

|AiNa| said...

sungguh chumellll!!!! :)

Anonymous said...

mesti mama dia cam tu gak ni.. masa 1st time p tadika niiii

Jiha said...

Little caliph kt mna ni mama sue?

mamasue said...

Jiha: Little Caliph kat USJ 2/2G,Subang Jaya. =)

Sarah Syazwani said...

bagus btl ank ko ni..siap halau papa dia pulak tu..lawak2

Related Posts with Thumbnails