Thursday, January 6, 2011

comlaint...complaint...complaint...

mamasue nak komplen lagi lah kali nih...pasal hospital putrajaya tu lah...huhuhu...asyik nk komplen je kan?ngada-ngada sgt ke mamasue ni?manja sgt ke? aaahhh....biarkan, asal dapat lepaskan geram kat dada nih...lepas dah abis baca komplen mamasue ni, korang blh judge samada mamasue mmg ngada-ngada ke tak ok...

bismillahirohmanirrahimmm...hihihi...hari ni mcm biasa mamasue pegi check up kt hospital putrajaya tu ikut date yang dia dah set kan dalam buku kecik tu.dlm kul 8am gitu mamasue smp dah...bulan lepas dpt  sampai kul 730am kali ni kul 8am sebab nak kene layan kerenah kakak dhiya yg masih tak nak mandi pagi...mamasue sampai-sampai je, mmg dah ramai orang berbaris...

lepas dah setel ambil nombor, mamasue duduk kat tempat menunggu tu sementara nombor mamasue keluar untuk daftar. kat situ mamasue terserempak dengan officemate mamasue, Ad. kejap lepas tu, dah setel daftar semua, mcm biasa mamasue pegi lah ke kaunter O&G. lepas dah pas buku, amik berat, blood pressure and test kencing, tunggu lah nombor keluar...LAMA gila tunggu ok...mamasue rasa, dari pukul 9:15am saaaaammmpaaaiii 11:05 am gitu....(masa mamasue tgk jam 9:15am tu, mamasue dah duduk agak lama dah la...tp baru nk tgk jam...meaning lagi lama lah mamasue tunggu)


bila turn mamasue kul 11:05am tu, mamasue kena masuk bilik doktor ni, and dia suh mamasue duduk...mcm biasalah...masa mamasue nak duduk tu, doktor tu tgh cakap kat  telefon...

doktor : nani, i baru pggl nombor 354 ni, padahal i dah tekan nombor 400 lebih banyak kali dah...
(lebih kurang gitu lah ayat dia...maksud doktor tu, mcm mana dia baru dpt nombor 354 padahal dia dah siap entertain a few patient yg bernombor 400 lebih?)pastu doktor tu kata
doktor : why are u late?
mamasue: no. i'm not late...
doktor: your appoinment is at 920am, why you arrive at 1045am?
mamasue: no, i'm not...i arrived at 8am...
doktor: then ?
mamasue: then i just wait for my number lah...
(dada dah kencang dah ni....blood dah go upstairs dah nih.....kang ada yang kluar WTF nih......)
ikutkan hati, mamasue nk jawab gini je...
mamasue: DEI DOKTOR!!!U MAKE ME WAIT FOR ALMOST 2 HOURS, AKU BALIK KAMPUNG PUN DAH SAMPAI TAU! LAIN KALI TYA ELOK2 TAK BOLEH KEEEEEEE!!!
hhhuuhhhh......ok, sambung...


doktor: go lie down
mamasue pun pi lah kt katil scan tu...dah geram + takut pun ada dgn doktor tu, mamasue cepat-cepat lie down dgn tak bukak pun kasut...
doktor: why you dont open your shoes?
mamasue: eh! sorry...(konon....)
ikutkan hati, nih ha nak jawab...
(mamasue: SAJE TAK NAK....MALASSSSSS....BOLEH????)


geramnyaaaa......hah,tlg la judge kan sendiri...berapi-api dah sambil dok type nih...sib baik tak tenggelam butang2 kat keyboard nih...

11 yg dah komen:

mummy_ayu said...

wah..betul2 punya marah nie..
sabar ye..
tapi memang selalu gak dgr complain pasal sepital putrajaya satu lagi serdang..tak tau la sbb tak pernah check kat sana..

miezaniera said...

huh..sabar2..tp bukankah kalo dh buat appoiment tk yah amik no lagi?

iela said...

selalu gak dengar complain pasal spital putrajaya ngan serdang. Tapi tak pernah lagi la g sana. Takde pengalaman sendiri.

wANieYZ said...

huhu..sabar2..tp cm poyo jer doktor 2...hahaha

eT said...

doktor laki ke pompuan tuh...
pesal xmesra alam pon...
kasi report itu surat kabar jek..huhu


ari tu dah kuar paper doktor giler belasah pesakit...huhu..serammm..

Atia Adina said...

su....aku nyer dekat 11.45 pagi baru setel tadi.....masa aku nak balik tu....aku dah tak nampak ko....so aku agak mesti ko dalam bilik doktor....dok bagi aku mc sbb aku cakap kat dia dah lewat sangat...lebih 4 jam dah tak boleh time slip....skg ni aku kat umah....dok tu bg plak aku next apoitment sbb darah aku kurang sangat...dia risau....adoi...malas nak gi...lama.....

mamasue said...

miezaniera:kt putrajaya ni tiap2 kali pegi kena daftar...mamasue masa 1st time pun igt gitu,sudahnya dia suh pi daftar...dah balik lewat hari tu...

Anonymous said...

seb bek laptop tu laptop opis ... hehehe...

Aidanisme said...

kenapa doktor tu bercakap macam takde tatasusila je?

iera said...

baling je dok tu dgn kerusi..huh..iera pun dah hangin cam mamasue..huhuhu,slu gak kne camtu..biasa la hospital kerajaan..dah hilang sabar gak..hihihi

mama_izz said...

erm pelik...kanapa dia bleh kata lewat plak...adoii klu mamaizz ada kat tmpat mamasue pong cnfom hati je bekobar2 nk sumpa seranah tp dalam hati jer...erm apa nk buat...beharap je diorg ada kesedaran sendiri..

Related Posts with Thumbnails