Friday, January 14, 2011

1 done...2 more to go...

Officemate mamasue sorang dah bersalin...semalam rasanya. kat tingkat 6 ni ada 3 orang je yg pregnant...mamasue, ila and ad. yang dah DONE tu ila...mmg time dia dah pun, Ad plak da hospitalised sebab doktor nak kena monitor dia...tinggal mamasue je lah yg dok merayap-rayap lagi kt ofis bersama perut...kehkehkehhhh...mcm hantu plak merayap-rayap.

mengikut firasat kawan-kawan mamasue, diorang kata mamasue ni kalau di tengok-tengok kan perut tu... memang tak dan/sempat nak ke due date tu...dengan muka dah sembab, kaki dah bengkak...even ada yang kate smp hujung bulan Januari nih je sure due....huiyooooo!

so mamasue today dah tinggalkan wasiat-wasiat kerja kat staf mamasue...macam nak bersalin esok je gamaknya. sat lagi nak draf surat untuk penyerahan tahta (makna lain, tanggung kerja ai lah tu...)...hujung minggu ni plak baru nak prepare-prepare beg untuk standby dalam keter...rebus akar kacip fatimah tu...dan lain-lain yang sewaktu dengannya...

as for kakak dhiya, dia maintain je...dah boring tunggu adik tak keluar-keluar...asal mamasue nk terBER** je, dia suh pi dewan bersalin...nak terBER** je, dia suh panggil ambulance...dia minta mamasue keluarkan 2 adik...tapi, mamasue reply,'kite terima je apa Allah bagi...1 ke...2 ke..boy ke...girl ke...macam mama terima kakak lah...'

dah few days ni, mamasue and papa dah tau peel dia pagi-pagi macam mana...
1. dia akan terbaring tak nak jejakkan kaki dalam toilet (so mamasue akan suh dia berdiri betul-betul kat tepi pintu toilet tu and brush teeth dia kt depan pintu toilet je...)
2. dia akan menjerit-jerit 'SEJUUUUKKKK....SEEEJJUKKKKK....'(so mamasue tak akan buka baju tidur dia,seluar je buka... just cuci-cuci 'apa-apa yg patut' je)
3. rasuah dia dengan pakaikan lipgloss and perfume...haaaiihhhhhh

hari ni entah apa peel, nak bawak handbeg...beg sekolah bawak...handbeg pun bawak...kronik anak aku...
beg ni Bebe baru belikan utk dhiya...cantek...girl2 suka lah pink2 pastu glitter2 nih...dapat lah menggantikan beg galas CISCO yg mamasue dpt free dulu....=P

5 yg dah komen:

eT said...

hehe...meh2 turun tingkat 5 ramai geng...:p

ragam nk kuar adik dah la tuh...
cam dania nih..menjadi2 peliknyer...

lydzar said...

hehehe tunggu masa je kan..?

owhh ibu atia pon dh warded yer..

mummy_ayu said...

mcm2 ragam nak dpt adik nie kan?
apa pun ayu doakan semuanya selamat...
apa2 update kat sini nanti yer..

maszmadi said...

ala, manja lebih la, nak dapat adik kan...

alman_alif said...

cantik ye beg dhiya

Related Posts with Thumbnails