Wednesday, December 15, 2010

taska for dhiya & nursery for baby

ishhhh....mamasue ni tgh dok dilema memikirkan psl benda nih...actually, before lunch td mamasue pegi ke taska UiTM tu sbb kerani dia telefon pagi2, kate surat tawaran dah kluar. so mamasue pun tya lah soalan bodoh...'blh saya tau tak anak saya dpt masuk ke tak taska tu...?', pastu org tu pun jawab 'kalau dah kluar surat tawaran ni, dapat lah ' ...ape ke bengap mamasue ni...over excited kot...then bila dah letak telefon, mamasue terpk, eh! dpt utk 2-2 anak mamasue ke salah sorg ni???

so kul 1230 tu mamasue dah kluar sbb nk pegi singgah taska tu dulu...pegi jumpe staf tu, pastu dia bg kt mamasue surat tawaran...skali surat tawaran ada sekeping je....jeng jeng jenggggggggg..........mana lg sekeping? rupanya, 'kak ros' je lepas, adik tak lepas...alamak, mamasue pk senang la klu dpt hantar diorg ni kt satu tempat...pastu, org tu update mamasue lg, fees dah naik ye....dr rm170 utk 'kak ros', tahun ni dah jd rm220! awat byk nau naik nye? minyak naik...fee taska naik...adeh! gini hantar taska UiTM ke, luar ke...kire lbh kurang je lah...cuma benefitnya, distance je lah kot...dekat dgn mamasue BILA MAMASUE KT OFIS.

so now,mamasue kene pk...nursery utk hantar baby aka adik...mak mamasue dah offer, tp mamasue sian lah kt mak. takkan lah nk kene jg baby mamasue lg...penat wooooo...pastu,kwn mamasue ada ckp, 'kalau mak kite lewat solat sbb jg anak kite, kite dose tau...'....alamak,susah lah gini...pastu,mak mamasue pun kene apply cuti dgn mamasue bila dia nk pegi jalan2...siiiiaaaann kt mak. kdg2 tu rasa mak tu segan nak tya,takut cuti mamasue abis...mamasue plak, selagi blh, mamasue cuti je...tp ada gak time2 yg betul2 tak blh nk amik cuti...so,bertambah sian la kt mak...

kesimpulannya, klu mamasue hantar baby kt mak, mmg tak setel bab kesian ni...sapa2 yg tau ada nursery yg elok2 utk mamasue hantar baby, pls share.....pls pls plllleeaaaseeeeeeeeee......../please

9 yg dah komen:

Sarah Syazwani said...

ok ke taska uitm tu..dulu mcm2 la aku dgr kt situ dr segi penjagaan budak2..

taska sini pun nek harga jugak wehh dr 150 ke 180 pulak

mamasue said...

@Sarah Syazwani: aku tya org yg dah pernah hantar, diorg kate ok2 je lah...mcm mana harge yg diorg byr,itu lah dpt...tp aku tak pernah dgr lg kes2 pukul2 or cedera2 nih...

lydzar said...

mamasue tak survey taska yg dekat dengan rumah?

Anonymous said...

taska uitm ja...

mamasue said...

@lydzar:dulu2 dah pernah survey...yg blh amik baby n 'kak ros'...nt nk kena pi tya lg lah...tu je lah last place yg mamasue tau blh amik 2-2

miezaniera said...

tk try nursery yg kt jalan kristal sec 7 tu ke? tkde la jauh dgn uitm..situ dgrnye amik baby juge..

mama_izz said...

erm try cari bbciter mana2 ke...kot la mama sue nk cuba..

eima said...

la kesian nye ...
tatau la dear ...
terpaksa cr yg kat luar dr uitm la ni ..

HaiRe said...

assalamualaikum...

saya dah pernah hantar anak saya kat sana... dalam tahun 2008 hingga 2009.

bukan nak kritik la kan... tapi tahun 2009 aje... sebulan taska tu kena tutup sebab masalah kebersihan ( tutup 2 minggu pada bulan berbeza ) sebab kena penyakit kuku dan mulut.

last last habis cuti tahunan pasal jaga anak aje...

dah la bayar sama aje macam taska kat luar... langsung takde diskaun dekat staff... nak bayar bonus lebih kat pekerja kot....

http://haire-family.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails