Thursday, December 9, 2010

perutku yg besaaaarrrr....

perut dah besar ni, duduk lama2 pun blh jd tak selesa...kejap pusing belah ni, kejap pusing belah sana...pastu, baby punye gerak2 pun dah terasa mcm kuat sgt...smp kdg2 tu tgh bt kerja pun blh tersentap. kdg2 tetiba nafas jd mcm tercungap2 bila baby buat certain movement...somersault kot dlm perut =) ! kdg2 smp tercakap sorg2 "adeh!"

ada gak mamasue tya doktor, apsal la perut mamasue kali ni ke bwh sgt...normal ke....tak normal? doktor kate, ade 2 jenis perut, perut yg kuat usually tu yg mcm biasa2 kite tgk preggy mummy lah...bulat cantek je....lg 1 tu yg jenis mcm mamasue nih, perut tak kuat.....(LEMAK JE KOT KUAT...huhuhu)so perut cenggini akan ke bawah...ni lah kot bahana nye tak bertungku dulu2...kate mak pun moden kan....tinggal MIL kt kampung tu je lah yg pandai bab2 nih...


persediaan yg masih belum tersedia :
1) set2 minyak2 tuuuu....(blh cadangkan tak apa yg bagus???dulu mamasue pki Herbalife...ok2 je)
2) tukang urut (ni pun kot2 korg ada contact yg dekat2 lembah klang ni....blh la share ye)
3) bottle sterelizer & warmer (yg ni klu korang nak dtg melawat mamasue nt, belikan lah hadiah ni eh...=P)


botol+baju+katil+pil sterelizer+pam nenen dah ada...
rasanya mcm itu je lah kot yg tak de....ke ada lg eh? kot2 korg blh cadangkan...

7 yg dah komen:

Kancilbiru said...

owh kak ros ada tukang urut yang best, nanti boleh tanya dia...:)

lydzar said...

hmmm nanti pakai minyak mastika kaler hijau je..dari zaman hadif tak abes-abes :D
rasa-rasa set nonaroguy tu pon best kot..

tukang urut..jugak masih mencarik.

eT said...

hehe...masuk yg ke-2 nih...xder nk prepare sgt pon...xtau nape...:p

e.l.i.s.s.m.i.e said...

x sabar pulak aku nak mengalami apa yang ko rasa tu..kalo buat skang, kang bulan pose kena ganti byk plak..hehehehe :p

Puteri Satu said...

gambar barang-barang yang dah beli tu mana.. nak gak la tengok.. sharing n caring kan.. hiks..

Jejari Halus said...

set minyak dlu sya pakai set sendayu tinggi yg lengkap dgn ubat n minyak2 tu..puas hati gak..

tukang urut ssh nk cari kan..

hmm..anda di tag yer..

mama_izz said...

persediaan semakin lengkap..nnti kami kumpul ramai2 bli warmer ye...klu dah ada bg tau yee..nnti terrrrhadiah yg sama...kikiki

Related Posts with Thumbnails