Tuesday, December 14, 2010

Perihal anak dara & papa anak dara...

Perihal anak dara & papa anak dara ni, walaupun muka derang ni sama, tp mmg lah teramat tak sebulu. Anak dara lebih kamcing dgn mama anak dara...biasalah mama, bab2 kiss2+manja2 dgn anak dara mesti lebih dr papa. mama anak dara pun pandai selit2kan dgn puji-pujian kt anak dara (bila nak suh anak dara buat kerja)...mak mama anak dara pun pesan, anak dara ni mmg kene puji, br jalan...tak blh paksa n suh gitu je, mmg tak akan buat...

So, ayat2 yg biasa mama anak dara pakai utk nk pujuk anak dara bt kerja (lepas minum susu letak botol kt dlm sink, kemas mainan...etc) usually mama anak dara pggl anak dara 'ANAK SOLEHAH', 'ANAK BERIMAN'...pggl perpuluh2 kali, br dia nak buat...

Anak dara ni pun very helpful bila dalam bab2 make sure mama anak dara yg pregnant ni mkn pil2 vitamin. Every nite, dia akan prepare kan pil2 tu b4 mama anak dara tido.

Semlm, anak dara tya mama anak dara,

anak dara: mama, adik tgh duduk kt mana?
mama anak dara: dalam perut la, semua baby sblm lahir duduk dlm perut kt sini (sambil tunjuk kt area bawah perut tu...)...kepala adik sekarang kt sini...

so mlm tu anak dara tido kepala kt kaki katil, kaki kt bantal kepala....

mama anak dara: nape kakak tido terbalik ni...nt kene sepak dgn papa
anak dara: dhiya nk tido terbalik mcm adik...
(layankan sajelah...)


papa anak dara pun hv been very helpful lah dlm bab2 tlg mama anak dara ni bila kepenatan (kate bwk perut kan...berat nihhhh....)


sila abaikan gambar yg blur...papa anak dara tgh tlg mama anak dara yg minta nak mkn fries tapi malas tahap gaban nk goreng...sib baik ada papa anak dara yg mee-tali...

3 yg dah komen:

lydzar said...

naseb baik la papa mee-tali kan..tolong la jugak hehehe..

eT said...

bagusnyer mama anak dara ada anak dara yg solehah dan beriman berserta pakej papa anak dara yg rajin dan mee-tali...
mmg bahagia jek rasa kan3....

Atia Adina said...

dua2 paham situasi mak dara...bagus2...hehehehhe

Related Posts with Thumbnails