Wednesday, December 8, 2010

nikmatnyaaaa......

nikmatnyaaaaaa.....CUTI 6 HARI! mcm tak cukup2...naik malas rasa nak pegi kerja hari ni...rasa mcm desperate house wife pun ada...almost everyday plak tu mamasue memasak + mengemas + menyapu...sbb perut dah boyot je,klu tak siap mop lagik! (kononnnnn.....=P)


ni lah sebabnya kenapa mamasue cuti lama....bukan sebab mamasue pun pegi Sydney, sbbnya mak mamasue yg pegi dgn makcik2 + pakcik2 yg lain...so,mak mamasue apply cuti kt mamasue (of cos DILULUSKAN okayyyy....),pastu mamasue plak apply cuti kt boss...so kirenye,cuti mamasue ni pun tertakluk kepada brapa hari mak mamasue nak cuti lah, sbb mak mamasue tolong mamasue jagakan dhiya...skali skala dia nak berjalan2 gak.......(skali sekala ke???mcm selalllluuuuu je...huhuhuhuhuh....)

so being a 6 days house wife, mamasue rasa ada pro n cons lah...setiap hari mesti nak suh papa bwk pegi jln...bwk jln2 round2 taman perumahan ke...pi pekena teh tarik ke... tu pun kira jadilah...kalau papa tetiba cancel, mulalah nak tarik muka...tu tak kena, ini tak kena...mebi sbb hormon pregnant ni kot....asyik nak marah je klu tak dpt apa yg kite nak...mula lah buat kerja nak hempas2 barang...

tp, yg bhgn baiknya, mamasue dah terror lah bab masak2 ni sket...(sblm ni mmg tak terror...)thanks to this book...

GERENTI JADI! hehehehe...mamasue nye co-chef is dhiya...dia akan jadi tukang tumbuk lada hitam. dia akan tumbuk lada hitam tu nak dekat 5 minit! sampai halus mulus serbuk lada hitam tu...

selama 6 hari cuti gak, mamasue pegi register utk bersalin kt Hosp. Putrajaya...dilema psl alamat rumah kt mana tu semua tak betul lah...boleh je duduk kt mana2 pun tak kisah...tak semestinya area putrajaya je...anyway, hospital ni pun ada pro n cons nya klu nak bezakan dgn PPUM (hosp mamasue pegi masa lahirkan dhiya). nak carik parking, fuuuhhh...sket nye payah! rasa PPUM tu dah payah ni....yg ni siap ada 'EST' lagi kt blkg (PAYAH'EST')...biasalah kan,dah situ je hospital terdekat utk penduduk2 sekitar...yg pro nye, servis mmg laju gila...pun ada 'EST' utk laju...kejap je duduk, dah kene panggil nombor, pastu kaunter utk register segala2 nya di satu area...mmg laju...siap ada playground area utk anak2...

dhiya mengharapkan mamasue kluarkan baby hari tu...dia dah mcm nak nangis2 sbb balik terus tak kluarkan adik...so sorilah kakak, mama tak sakit2 lagi...=P

6 yg dah komen:

Kancilbiru said...

ya buku chef hanieliza tu mmg gerenti jadi...aku dah beli koleksi dia..yang ni belum lagi sebab dah ada semua yg aku beli tu rasanya...

lydzar said...

hehehe memang gitu la perasaan mula2 bila terpaksa jd fulltime housewife.

bila hasben balik keje, asek nak ajak dia keluar je sbb kita terperap kt rumah seharian. walaupon kita tau dia tu pon penat baru balik keje..

dh merasa pengalaman tu time duduk penang dulu. seb baik la kt penang papa hannah tak bz tahap cipan mcm kat shah alam ni, so dgn rela la jugak dia bawak kami keluar bila direquest.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

blom lagi beli buku dia,copy kat belog ajer..heeheehe :p

alman_alif said...

kelakarla dinya boleh pulak dia mintak baby keluar mase tu...hehe

Atia Adina said...

suri rumah cam tu lah kan?duk umah sepanjang ari sangat bosan...akak aku sama lah cam ko....kalo laki dia tak bawa kua...hangin satu badan

sharina said...

kan? kan? alamat tu mitos je kan? dan mmg pantas servis dia kan? btolkn aku bgtau...hehehe.....mudah2an..proses bersalin ko juga sebest, atau lbh best dari aku..amin :)

Related Posts with Thumbnails