Friday, December 17, 2010

The Little Caliph Program : Islamic : English : Creative

hari yang mamasue citer mamasue tak dpt enroll kan adik ke Taska UiTM tu, mamasue citer gak kt mak mamasue. pastu, mak kate, 'baby biar lah mak yg jaga...kalau kakak hantar kt org, nt baby mudah kena penyakit...nt dah besar sket tak pe lah...'. kecik tapak tgn, stadium mamasue tadahkan....hehehe...kalau mak dah insist, kita jgn lah menolak, nt takut dia pk nape lah yg mamasue ni tak nak bg dia jg sgt kan...padahal niat nk mak rehat...takut di salah interpret...

so, kes baby kire dah setel lah...tinggal kes 'kak ros' je nih...ada 1 tadika yg br bukak betul2 selang sebuah rumah dgn umah mak. alhamdulillah....tadika islam pulak tu...tp,kene pi servey2 harge, kot buatnya cekik nyawa...then, semlm balik kerja, masa pegi amik dhiya kt umah mak, singgah la kt situ....The Little Caliph Program yang bertemakan Islamic : English : Creative...i like!

pandangan sisi tadika...
pandangan depan tadika...

masuk2 je ke situ, di greet oleh principlenya n teacher nye, teacher tu terus ajak dhiya main2 toy kt situ n they speak English ye....anak mamasue tu English nye boleh tahan la utk certain2 words...tp mostly still ntah apa2 lagi, mulut je berbuih2 mcm english....

masa teacher tgh entertain dhiya, mamasue n papa di layan oleh principle...mula2 principle terangkan psl program2 kt situ, books, baju...etc. dia akan ajar bacaan ayat2 lazim, pastu tiap2 bulan diorang akan sediakan tema...cthnya mcm januari nt, tema nya cth 'My family'...so sebulan tu perbagai aktiviti psl keluargalah...akan ada trip, sports & also graduation day...HUI!hebat2 tadika skrg...

and last but not least, FEES...dan2 benda ni dtg last skali sbb principle pun terangkan last2...mamasue tak igt lah fees nya secara detail, tp lbh kurang gini lah:

utk halfday (register):
register + mkn( yg ni rm60)+ baju + alat bantuan mengajar + insuran + books + monthly (yg ni rm150) + tak igt lah apa lg = RM700++ (almost 800) tapi kalau nk 2 psg baju...RM800++


utk fullday plak (register): lbh kurang sama...mahal beberapa puluh ringgit je...sbb meal tu lebih sket, ada minum petang


ni lah gambar budak yg akan disekolahkan posing dgn papanya...

rasanya papa tu dah finalised nak hantar 'kak ros' ke sini...smp hujung bulan ni, ada diskaun 20% kot...KOT...tak igt...sapa2 interested, blh la try pegi tgk2 tadika ni kt USJ 2/2G. korang yg lain plan hantar anak mana pulak tahun depan???

5 yg dah komen:

lydzar said...

member2 cik sudin tu, 2 orang bukak tadika Lil Caliph ni. Satu kt Puncak Alam, satu lagi kt area Pantai Dalam sana. Rasanya program dorang ok jugak.

Hannah ni pon teringin gak nk anta kt Lil Caliph kt U5 ni, tapi tak pegi sevey2 jugak lagi..fees dia mahal sket la compare tadika2 lain. Rasa2 mcm lepas mama abes pantang baru nk enroll kot.

mamasue said...

lydzar: a'ah..betul...mahal sket dr yg biasa...utk halfday, rm150 + 60(mkn)=rm210

usually klu tempat lain,rm210 tu dah fullday kan...biasa lah tadika2 gini...

Atia Adina said...

hmmm...tadika dia mahal...tapi berbaloi kan....dhiya duk sini lah nampaknya eh

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

naseb bek adam kecik lagi. tgu la lagi 3 tahun lagi..pasti kina giliran kina lak pening mcm mamasue! huhuhuhu

najmiea said...

aku pn ade dpt phamplate and tgk kt magazine psl little caliph ni..kt area bt 3 ade satu.leh thn gk fees die ek.gulp!

Related Posts with Thumbnails