Monday, December 20, 2010

lawak si dhiya ver 14...

minggu lepas, mamasue dpt emel dr ofis mate...emel tu psl doa yang parents blh amalkan supaya anak-anak rajin solat tanpa disuruh dan di ingat2kan...

walaupun si dhiya ni masih cinonet, tp mamasue mmg galakkan kalau dia sendiri nk join mamasue solat...walaupun niat si dhiya ni nak main air je masa amik wudhuk tu, tp mamasue tetap galakkan gak...beria lah dia lipat seluar, selinsing lengan baju...kang dah besar, malas solat pun payah gak...

untuk sesapa yg nak tau doa tu, mamasue share kan seperti di bawah :
Surah Ibrahim: Ayat 40

"Rabbij 'alnii muqiimaSSalaati wa min dzurriyyatii, Rabbana wataqabbal du'aa'."

Maksudnya: "Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku."



surah Ibrahim: ayat 40


so, mamasue pun beria lah hafal doa tu kt ofis, mlm tu before tido, baca doa tido mcm biasa, lepas tu baru  baca doa tu plak sambil dhiya kt tepi tgh pasang telinga...


dhiya: mama baca doa ape tu? (mebi dia perasan ada doa lain sket hari ni...)
mama: doa supaya anak mama rajin solat, tak payah suruh2....
dhiya: (muka mcm tgh digest info...tetiba...) baca kan utk papa.....
mama: LOL! papa kan rajin solat...
dhiya: (sambil tolak muka mamasue suh toleh balik baca doa...) baca jugaaaakkkk....

5 yg dah komen:

lydzar said...

tq for sharing..

Atia Adina said...

ada jer si dhiya ni

.:. Maa .:. said...

hehehe.... dhiya cumil laa... ;)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tak puas hati dia kena suruh kot..hehehehe

Elin said...

thanks dpt info. Comey jer ayat die..tak sabar tggu anak pndai ckp pot pet2..sure best.

Related Posts with Thumbnails