Thursday, December 9, 2010

Hampeh punye nurse...

Semalam mamasue puji...hari ni nk ngata plak. Pasal apa yg berlaku kt mamasue kt Hosp Putrajaya td. Masa benda ni berlaku, mmg darah tu menyirap2 dah...rasa nak maki pun ada kt nurse tu. Tp sbb rasa Maal Hijrah pun baru je semlm kan, so mamasue pun nk start tahun baru dgn perangai yg lebih baik lah....(mcm baguuusss je mamasue kan...)

Pagi2 buta lg dah bgn utk nak segera smp ke hosp tu...sbb kt paper dia tulis appointment dgn doktor kul 8.00am. 730am lg mamasue dah smp...terus pi kaunter O&G tu....tak de sapa lg...org pun tak dak,nurse pun tak dak....tetiba ada 1 pregnant lady ni dtg, terus letak buku dia kt kaunter tu utk book nombor...then mamasue pun bt lah gitu...so mamasue dpt 2nd lah kirenye...5 minit gitu nurse kluar, kutip2 dia sort buku tu utk dia nk pggl nt...

Dah 1/2 jam tunggu, tetiba nurse tu pggl nama mamasue...mamasue punya la syok igtkan dpt la cepat abis hari ni...rupa2nya dia kate mamasue tak register lg...mamasue kate lah kt dia,"sy dah register isnin lepas...", tp dia kata,"tiap kali dtg, kene pi register dulu kt kaunter pendaftaran...".CHESSSSSSSS! dah 1/2 jam mamasue duduk situ,buku mamasue no 2, blh ko br nk bgtau skrg???mamasue igtkan register kt kaunter O&G tu gak, rupenye register kt kaunter lain....ggrrrrrrrrr............hangin dah ni 1 badan ni.....tgk dah byk buku2 lain masuk line nih...mamasue dgn hotnya pegi lah register kt kaunter pendaftaran tu...lepas tu que lah balik buku mamasue....tak pasal2 JADI LAAASSSTTTTTTTT!!!!!!!!!

tunggu another 1/2 jam gitu, nurse pggl nama mamasue, timbang berat +amik blood pressure + test kencing sumer, tunggu lagi smp dia pggl nombor kite utk jumpe doktor. nurse tu kate, tunggu nombor 4 angka kite kluar kt screen tu, br masuk jumpe doktor. mamasue pelik.....nombor 4 angka mamasue 2022...padahal nombor yg kluar kt screen tu sumer nombor 100 lebih...so mamasue pun pegi lah tya kt nurse (nurse ni lah yg akan bt MY BLOOD GO UPSTAIRS nih...).

mamasue: salam nurse, sy nk tya...ni yg nombor dia akan pggl ni...nombor yg mana eh?(sambil belek2 buku mamasue carik kot2 ada nombor 100 lebih)
nurse hampeh: nombor 4 angka awak dpt td...(muka mmg tak senyum...tak sesuai betul duduk kt kaunter)
mamasue: yg sy amik kt sana tu td?(sambil tunjuk kt kaunter pendaftaran tu)
nurse hampeh: a'ah...
mamasue pun say tq and duduk balik tempat...

kt kusi, mamasue tya papa..."besar ni pa nombor kite....tak pe,sy pi tya lg kt nurse tu..."

mamasue: salam nurse, saya pelik apsal nombor yg sy dpt ni mcm lain je dr nombor org lain...besar sgt...
nurse hampeh: ni nombor yg mcm ni (sambil tunjuk cth yg dia ada) ada tak?
mamasue: oohhh....yg tu...yg tu dah tak de dah kt saya...(sambil check2 beg,tak perasan kertas tu jatuh dlm beg)
nurse hampeh: hhhaaaa....dah hilang lah tu (muka tu mcm nak blame mamasue yg tak tau apa nih)
mamasue: (kong asam nye nurse...mcm tu ko ckp dgn aku...dah la aku pregnant hormon terlebih2 nih...ada yg merasa kasut dlm mulut ni kang! tetiba ternmpk nombor tu ada dlm beg, terus duduk je)



hhhaaa....amik kauuuu....kan dah kluar blog dah muke tu...eye shadow 3-4 kaler 1 mata...(kalau dah geram tu mula lah eyeshadow org pun mamasue nk ngata nih...) sori la ad, tp nama nurse hampeh ni sama mcm nama kau....huhuhu...

9 yg dah komen:

lydzar said...

2 kaunter nk kena register kan.. mmg nk kena biasakan diri dgn prosedur kt hosp gomen ni, baru la blood tak go upstair..

nurse tu gaduh ngn laki dia kot..tu yg bantai eyeshadow byk kaler dan mood ala-ala PMS haha!

Kancilbiru said...

memang aku hangin org yg dok kaunter tapi attitude macam kena dok dalam hutan...

Sarah Syazwani said...

kene ajarla sket ng org dok kaunter ni..muka masam sajek

Aidanisme said...

klu aida boss dia aida soh dia nyanyi "senyum seindah suria" tu 100 kali....

Puteri Satu said...

Kenapa orang dok kaunter selalu je cam tak cukup adab kan... tak nafikan memang ada yang cukup adab dan tatasusila ni.. tapi nurse yang macam tuh la yang akan merosakkan nama besar sesuatu hospital... kena ambik tindakan nih...

Atia Adina said...

agaknya kalo aku duk kat tempat dia sama perangai cam dia kot....hehehehehe...tak tak tak....harap2 aku jadi nurse yang baik....

bagus lah ko story kat sini sue....aku nyer apointment 4hb 1....at least aku dah tau dah cara2nya....hehehhehe...tak ler terpinga2 kan...jap lagi kalo tanya kat nurse hampeh...menyakitkan ati plak kan

|| NaFiRaa || said...

eeee.. berbulu jek kan kalo nurse kat kaunter cam tuh... cakap pon nak x nak jek pandang kita~ salah satu penyebab BP naik!!

~adeQ~ said...

lenkali bahasakan jek terus....diorang ni ingat kita gi hospital ni suka-suka agaknya....pelik tul org takde adab mcm nih! my blood pulak go upstairs!!heheheh

giGGs said...

ko boleh sabar su. kalau aku.. ish.. memang dia akan ingat sampai matilah sapa GG..!! amacam, garang tak?

Related Posts with Thumbnails