Monday, November 22, 2010

oh! its a girl...

its a GIRL...tadi masa pegi checkup kt klinik tu, doktor scan nak tunjuk lagi kt tempat ehem ehem tu...mmg tak de sebarang unsur2 panjang...doktor kate ada BURGER...so understood lah...PINK KALER! hihihi...alhamdulillah...

as for kakak dhiya aka kak ros aka normah (sbb apa kak ros n normah ni, mamasue akan story sket kt bwh nt...), dia hepi je...boy ke, girl ke...janji ADIK...dia kate nak 2 adik skali kluar nih...ayoyo, mcm mana lah mama nk bg. dhiya dah ada sense of sisterhood lah sket2, kalau jln2 tu, dia utamakan beli TOY utk adik (setakat mana kebenaran TOY UNTUK ADIK tu, mamasue tak pasti), baju utk adik...sbbnya, dia tak nk bg toy dia! dia kate, toy dia tu dia punye...adik nye kene beli baru lah....even baru ni pun mamasue pegi PUREEN Warehouse Sale tu pun, dia nak tibai adik nye botol susu yg mamasue br beli...dia kate,"Adik, kakak nk curik adik nye botol...."....wah wah waaahhh...mentang2 adik tu tak kluar lg....so mamasue pun kene sorokkan.

citer di sebalik nama kak ros & normah plak, gini...

one day, masa dhiya tgh urut2kan perut mamasue dgn olive oil, mamasue tya dia:

mamasue: kakak nk adik pggl kakak apa nt? kakak dhiya ke...kak long ke...kak yah ke...
dhiya: aaammmmm......KAK ROS!
mamasue: (aik..mana dtg kak ros plak nih...) mana boleh, kene ada nama dhiya sket lah...
dhiya: eh tak nak....tak nak....NORMAH!
mamasue: (baru mamasue sedar...kak ros-kakak upin & ipin, normah- kwn Lat dlm kmpg boy)KIHKIHKIH...

baru2 ni ada nama baru lg, KIRANA!(cinta kirana tuuuu....=P)

8 yg dah komen:

Sarah Syazwani said...

samela mcm suri..kalo beli botol baru utk adik..dia yg nk pakai..kalo x bg sampai nangis2..eiii geram je

kak ros tu sume budak2 fan upin ipin kenal..haha

izan_cute said...

wah,ada geng ni.mengumpul puteri2 hehehe...tahniah dapat gugurl.tak kisah la ape2 jantina jnji sihat dan selamat semua..Aminn

lydzar said...

wah pink lagi yer dia..

aduhai kak ros nih..sungguh la pengaruh tv

alman_alif said...

Tahniah su...bakal dpt baby girl nanti boleh ambik gambar dgn abg alman hehehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hahahaha..lawak ah dhiya ni..kak rosdhiya :)

|| NaFiRaa || said...

tahniah~ x kesah lah kan~ janji sihat dan selamat..aminnn

Anonymous said...

hahahahahahhahahhahaha


ayu~~

Atia Adina said...

dhiya dapat geng ar....best lah kak ros......

Related Posts with Thumbnails