Wednesday, November 3, 2010

mamasue's pregnancy : 23 weeks

ala...baru 23 weeks ke...? rasa mcm dah besar tul perut nih...agaknya dicampur dgn lelemak yg dulu...hehehe...mamasue baca blog mamafiyanfaaez terasa nk update gk psl si baby nih...week 23 ni mmg mamasue rasa si baby dlm perut tu mcm main roller coster...kdg2 tgh duduk kt meja ofis ni pun, dia blh berlaga dgn sisi meja ni...haihhhh...si baby...si baby...tp tak pa,ada baguihnya gak bila dia dok swimming dlm perut mamasue...sbb mamasue risau gak bila doktor kata uri mamasue ni masih dok tang bawah lg...dia kata,klu baby tu gerak2,blh la uri tu naik...so...sila lah swim si baby....

below is the info about si baby yg mamasue amik dr babycenter.


How your baby's growing:

Turn on the radio and sway to the music. With her sense of movement well developed by now, your baby can feel you dance. And now that she's more than 11 inches long and weighs just over a pound (about as much as a large mango), you may be able to see her squirm underneath your clothes. Blood vessels in her lungs are developing to prepare for breathing, and the sounds that your baby's increasingly keen ears pick up are preparing her for entry into the outside world. Loud noises that become familiar now — such as your dog barking or the roar of the vacuum cleaner — probably won't faze her when she hears them outside the womb.


yg lainnya mamasue compare to this picture, is that kepala baby mamasue duduk  tang bawah perut...placenta pulak betul2 tepi kepala baby...pastu,perut pompuan dlm gambar tu mcm slim lg lah...mamasue nye dah tak cantek dicampur dgn stretchmark2 lama...huhuhu...

9 yg dah komen:

lydzar said...

cuba bagi baby dengar lagu-lagu rancak, mesti seronok dia swimming berbagai gaya kt dalam tu :)

mamasue said...

lydzar: satgi si baby swimming...dia brenti melintang....kes maya nih lydzar...hahahah

izan_cute said...

mamasue,kalau dia benti melintang tu jadi mcm kes izan la tu.kena caeser sbb baby dok melintang sampai cukup bulan huhu...kepala kiri,kaki kanan..semoga baby tu dok baik je dlm tummy mama dia k.

Atia Adina said...

ooo...aku scan baru ni....anak aku duk melintang lah plak...kepala sebelah kanan.....bulan lepas...kepala duk bawah.....uri aku duk atas dah....baby masih ada banyak ruang untuk dia berpusing2.....

eT said...

aku blom cek lg neh...hehe...
xlama dah tuh...
nnti usap2 baby tu pujuk2 dia...:)

SHIMA said...

hehe...dlm gmbar ngn reality x sama mamasue...jgn lupa letak myk bio oil...sesuai utk strech mark...

mamasue jg makanan tau...take care

Elin said...

hi mamasue...juz want to wish...congrat for ur pregnancy.. :). Dhiya da nak jadi kakak..

wafaa said...

weh... sue. lama aku tak datang sini. tetiba nampak entry ko expecting #2. woot2. tahniah! take care. errr... aku rasa aku takde link ko. aku letak dalam blog list aku deh. tata.

simplemama said...

Tahniah mamasue..hope everything is fine..

Related Posts with Thumbnails