Monday, November 22, 2010

mamasue high blood pressure...

AIYAK! sekali pegi scan, doktor kata mamasue slightly ada high blood...tak pernah2 sepanjang hayat mamasue ni kena high blood...so nak salahkan sapa nih...antara yang nak dipersalahkan:

a) hari sabtu lepas penat kemas rumah...
b) hari ahad pulak penat berjalan 1 hari...
c) pagi td breakfast mkn nasi lemak + mee goreng + sambal sotong + sambal plain + telur mata + teh tarik (walaweeehhhhh....complete)

tapi mamasue mcm nk komplen sket la psl klinik tu...semalam dia patut bukak halfday,punya la bgn awal smp kan Si Dhiya kene mandi pagi2 buta, sekali smp klinik tu, dia tampal notis 'KLINIK TUTUP TIADA DOKTOR BERTUGAS)....cheesedale betul! blh pulak mcm ni...tak pa, pegi lah pulak pg nih....mamasue smp dlm kul 758am gitu, pun ada tampal notis yg sama....then mamasue try kol dulu klinik tu tp tak de org angkat....tutup laaaagggiii...bile lah dpt checkup adik nih...sesampai je kt ofis, terdetik mamasue nk kol lg dr ofis. ADE ORG ANGKAT! dia kate tu notis semlm....BRENGSEK!blh pulak dia tak cabut notis tu lg, pulak tu mamasue kol 758am tu tak angkat....HAMPES! kitorg pegi balik klinik tu...dpt la no blkg2....

bile dah dpt jumpe doktor tu, dia kasi injection kancing gigi & scan perut. doktor kata kes uri mamasue tu still low, however, bukan Level 4 (tutup laluan keluar)...alhamdulillah...AND...kepala baby duduk atas! AISEHMEN! adik ni, time ni plak nak buat U-turn...mak mamasue kate, sbb masih byk lg ruang dlm perut tu utk adik pusing2...kate perut besar kaaaannn...ehem!

apa2 pun, semua pun sihat and kene pi checkup lg 2 weeks and minum air gula + amik darah lagi....oh! berat mamasue br baik 2.5 kg...dah la tu ye,tak yah la naik byk2...=P

9 yg dah komen:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

sebab terlalu penat kot tu yang naik tu, take rest k pi bercuti ke...kita pun lately tension dengan keje...

lydzar said...

klinik soraya ke? kami pegi sabtu lepas :D

mayb sebab penat la tu..tp nk buat cemana kan, part kemas rumah tu, sape lagi la nk nak buat kalau bukan kita para emak orang nih..tak kira la tak peknen ke, peknen ke..kita jugak!

mamasue said...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥: tu lah Anje, mamasue lupa gak nk mention stress kerja, time ni lah yg nk stressnye...mamasue kebetulan br balik holiday, so holiday kt umah je lah =P

lydzar: dats so true, but actually, para papa ni tolong je TAPI nak kena suruh...tak suruh gamaknye gituuuuuuu je lah rumah

Sarah Syazwani said...

ish2..bleh pulak klinik tu wat mcm tu..kalo aku malas da nk pegi..huhu

Puteri Satu said...

dah berapa bulan ye...??? klu masih awal sempat baby n uri tu pusing tuh...

mamasue said...

Sarah Syazwani :klu ikutkan hati aku pun sama...tp tak sabar nk tau psl uri aku tu n sex baby

Puteri Satu : mamasue dah 27 weeks...mamasue harap baby pusing leee...seram gak c-sor nih...

izan_cute said...

time peknen ni la mcm2 ada penyakit kan...kalau tak sihat je kita nih,hehe.dugaan tue.

agaknya high blood pressure tu sebab hal klinik tu pun ye gak kot,temper jadinya klinik gitu hehe.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pernah jugak naik darah ms belajar dulu.stress kot final year :p

maszmadi said...

salam kenal,
hm harap2 memacam penyakit tu time peknen jerk la kan..... jangan melarat biler dah deliver udah ler..

Related Posts with Thumbnails