Friday, November 26, 2010

hair dye : red

as some of you may know, anak dara mamasue, si Dhiya ni mmg suka betol dgn Stacy AF tu...its her idol! daripada lagu kepada tarian Stacy yg meliuk2 badan tu sumer dia blh ikut....dh bsr sket ni pulak, dia nk rambut mcm Stacy....KALER MERAH!

one day masa mamasue pegi farmasi Caring kt Subang Parade, mamasue perasan dia dok belek2 Loreal nye hair color pallet tu...


mamasue dah tau tp saje buat2 tya:

mama: nape dhiya pegang2 rambut tipu tu?
dhiya: dhiya nak rambut mcm stacy la mamaaa.....
mama: kaler red...?
dhiya: a'ah...mcm stacy...
mama: tu rambut rosak tu lah kaler red...rambut dhiya hitam bersinar sbb rambut dhiya sihat...
dhiya: dhiya nak mcm stacy ...(nada dah tukar jd mcm nk nangis2.....alamak...nyesal plak pi start tegur...)
mama: dhiya tya nenek dulu blh ke tak nak rambut kaler red....nt nenek tak kenal dhiya plak bile rambut dah red....nenek kasi, br mama beli.....(kihkihkihkih.....)
dhiya: ok! (terlepas mama dari jerat sendiri....)


alahai cik stacy...hang tak tau mcm mana anak mamasue ni dok gila sakan kt hang...sebut je la lagu apa, tarian mcm mana....kepala tu nk TERTELENG mcm mana....tgn masa menari tu nk letak mana...semuaaaaaaaa dhiya ni tau...kdg2 tu smp nak TERLONDEH PAMPERS tu sbb menari loncat2 mcm stacy nih.......haiiiihhhh.......



9 yg dah komen:

iela said...

hahaha... dhiya dhiya.. sampaikan warna rambut pon dia nak ikut :P

lydzar said...

mamasue tepon la stacey tu, suruh dia pakai sopan2..nnt mesti dhiya ikut :)

Atia Adina said...

heheheh...kemain lagi si dhiya ni.....pandai plak dia ...kecik2 dah minat artisss...

[-suziey-] said...

amboih dhiya pn pndai nk mcm rambut stacy:p

10 said...

aiyakkk... kamu tecik lg la dhiya sudah pandai ya...

miezaniera said...

besar skit leh masuk idola kecil nih hehehe

eT said...

ish3...
jenuh nih..
kecik2 dah nk rambut cam stacy..hehe

mama_izz said...

mesti dia siap imagine klu rambut kaler red msti jd mcm stacy version kanak2....sungguh kiut..muka ada dh tu..apa lg mama sue..hihi

Simplemama said...

hai mamasue..
i ada tag u untuk 1 contest

ini linknya

http://julianamirul.blogspot.com/2010/11/jom-join-contest-si-manjaku-comel.html

thanks

Related Posts with Thumbnails