Friday, November 26, 2010

hair dye : red

as some of you may know, anak dara mamasue, si Dhiya ni mmg suka betol dgn Stacy AF tu...its her idol! daripada lagu kepada tarian Stacy yg meliuk2 badan tu sumer dia blh ikut....dh bsr sket ni pulak, dia nk rambut mcm Stacy....KALER MERAH!

one day masa mamasue pegi farmasi Caring kt Subang Parade, mamasue perasan dia dok belek2 Loreal nye hair color pallet tu...


mamasue dah tau tp saje buat2 tya:

mama: nape dhiya pegang2 rambut tipu tu?
dhiya: dhiya nak rambut mcm stacy la mamaaa.....
mama: kaler red...?
dhiya: a'ah...mcm stacy...
mama: tu rambut rosak tu lah kaler red...rambut dhiya hitam bersinar sbb rambut dhiya sihat...
dhiya: dhiya nak mcm stacy ...(nada dah tukar jd mcm nk nangis2.....alamak...nyesal plak pi start tegur...)
mama: dhiya tya nenek dulu blh ke tak nak rambut kaler red....nt nenek tak kenal dhiya plak bile rambut dah red....nenek kasi, br mama beli.....(kihkihkihkih.....)
dhiya: ok! (terlepas mama dari jerat sendiri....)


alahai cik stacy...hang tak tau mcm mana anak mamasue ni dok gila sakan kt hang...sebut je la lagu apa, tarian mcm mana....kepala tu nk TERTELENG mcm mana....tgn masa menari tu nk letak mana...semuaaaaaaaa dhiya ni tau...kdg2 tu smp nak TERLONDEH PAMPERS tu sbb menari loncat2 mcm stacy nih.......haiiiihhhh.......



Thursday, November 25, 2010

mamasue's pregnancy : 27 weeks

so next week mamasue genaplan 7 months pregnant...moving from 6 months to 7 months pregnancy, mmg mamasue perasan baby is moving very actively. kejap minggu ni rasa kt atas, minggu depan tu rasa kt belah kiri perut, minggu lain plak belah kanan perut, almaklumlah perut besar byk space.

since doktor teka baby girl, as usual lah...papa dah get ready nama & dah bgtau pun kt dhiya...but tp be finalised by mamasue...hehehe...

kt bwh ni mamasue list kan dr website baby ni psl symptoms2 yg pregnant mother kene amik tahu...


Surprising Facts: Symptoms you should never ignore



So many aches, pains, and strange feelings arise during pregnancy that it can be hard to decide what's normal and what warrants a call to your doctor or midwife. To complicate matters further, some symptoms may be more or less urgent depending on your particular situation or health history and on how far along you are in your pregnancy. Here's a rundown of symptoms that could be a sign of a problem. If you have any of these complaints, call your doctor or midwife immediately:

Before you reach 37 weeks:

• Pelvic pressure (a feeling that your baby is pushing down), lower back pain (especially if it's a new problem for you), menstrual-like cramping or abdominal pain, or more than four contractions in an hour (even if they don't hurt)

• An increase in vaginal discharge or a change in the type of discharge — if it becomes watery, mucus-like, or bloody (even if it's only pink or blood-tinged)

At any time:

• Your baby is moving or kicking less than usual

• Severe or persistent abdominal pain or tenderness

• Vaginal bleeding or spotting, or watery discharge

• Pain or burning when you urinate, or little or no urination

• Severe or persistent vomiting, or any vomiting accompanied by pain or fever

• Chills or a fever of 100 degrees Fahrenheit or higher

• Blurred or double vision, or seeing spots or "floaters"

• A severe or persistent headache, or any headache accompanied by blurred vision, slurred speech, or numbness

• Any swelling in your face or puffiness around your eyes, anything more than mild swelling in your fingers or hands, or severe or sudden swelling in your legs, feet, or ankles, or a rapid weight gain (more than 4 pounds in a week)

• Severe or persistent leg or calf pain that doesn't ease up when you flex your ankle and point your toes toward your nose, or one leg significantly more swollen than the other

• Trauma to your abdomen

• Fainting, frequent dizziness, rapid heartbeat, or palpitations

• Difficulty breathing, coughing up blood, or chest pain

• Severe constipation accompanied by abdominal pain or severe diarrhea that lasts more than 24 hours

• Persistent intense itching all over

• Any health problem that you'd ordinarily call your practitioner about, even if it's not pregnancy-related (like worsening asthma or a cold that gets worse rather than better)






Wednesday, November 24, 2010

Kenali seseorang berdasarkan jenis-jenis rambut

mana satukah kategori kita?

1) RAMBUT LURUS
- bijak, seorang yang happy, bergaya, cemburu,dan berpotensi dalam bidang kesenian.
komen mamasue : senang la nk bergaya sbb rambut pun lurus...

2) RAMBUT KERINTING TEBAL
- kurang bijak, degil, cemburu kuat, romantic, banyak pergaulan dan susah dalam menyelesaikan masalah diri, tidak suka termenung
komen mamasue : einstein tu pandai je...

3) RAMBUT KERENTING NEGRO
- bijak, ego, cemburu buta, romantik , memilih dan mudah mengamuk bila susah hendak selesaikan masalah
komen mamasue : klu nak uruskan rambut yg kerinting negro ni mmg pyh...patutlah mudah ngamuk

4) RAMBUT IKAL MAYANG
- bijak, berfikir sebelum melakukan sesuatu, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, dan mudah memaafkan seseorang dengan kesilapan lalu.
komen mamasue : SETUJU 100% sbb rambut mamasue jatuh kategori nih...hehehe...

5) RAMBUT HALUS/LEMBUT
- bijak sangat, memilih, pemaaf, manja, tegas dan cepat melakukan perkerjaan dengan bersungguh-sungguh.
komen mamasue : rambut dah halus + lembut, tak  yah nk uruskan rambut tu lama, dats y lah cepat je nk bt kerja lain.

6) RAMBUT SIKIT
- bijak, sentiasa berfikiran negatif pada seseorang,ego, dan pandai membuka perniagaan walaupun kecil.
komen mamasue : klu org tu rambut sikit sbb gugur mcm mana?

7) RAMBUT PERANG
- kurang bijak, berfikiran terbuka, pemaaf, sosial dan bijak lari daripada masalah.
komen mamasue : ape kene mengena dgn rambut perang dgn kurang bijak nih....blaja rajin2 je lah...

8) RAMBUT TEBAL 
- bijak, degil, cemburu, romantik, kasar, banyak kawan, dan pandai mengambil hati seseorang.
komen mamasue : tak paham...mcm mana 'kasar'+'byk kwn'+'pandai mengambil hati seseorang' ni blh ada pada 1 orang...???

9) RAMBUT KUSUT
- sangat bijak, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, garang, susah nak memaafkan seseorang, dan pandai dalam mengurusan sesuatu tanpa pertolongan.
komen mamasue : rambut kusut ni sbb tak sikat je...klu 'sangat bijak' tu,apsal yg tak sikat rambut tu....?

10) RAMBUT BERUBAN
-kurang bijak, suka termenung, sosial sikit, berfikiran terbuka dan pandai selesaikan masalah diri.
komen mamasue : rambut beruban ni genetik lah...kurang bijak tu boleh belajar =P


src





J-Card Day


Esok hari yang dinanti2kan oleh sesetgh kwn2 mamasue...bukan sebab esok MJ (malam jumaat) nooo....tapi JCard Day...esok juga hari pertama Konvokesyen UiTM. Jadi mmg semua staf UiTM ni dah almaklum ttg masalah parking esok yg mmg akan pack gila...ade beberapa tingkat kt level parking tu, belum tentu akan jumpa parking lg....huhuhuhu...tragis!

Pesanan bt kwn2 yg ada Jcard tu, sila lah pegi JCard ni beramai2 esok, lagi baik klu hangpa amik cuti terus so possibilities utk mamasue dpt parking lbh tinggi....huahuahuahuahua!

Tuesday, November 23, 2010

kids & baby photo contest

mamasue di tag semlm oleh fren mamasue, sarah syazwani...since i love to join contest, so no problem...contest ni anjuran safiyyah osman from http://sweetlikekisses.blogspot.com/. tq for this contest ye...mengimbau balik gambar2 lama...

contest banner

but for me, tak le lama sgt pun gambar ni...since blh letak gambar kids/baby, mamasue pilih utk letak gambar anak dara mamasue...Dhiya...

Dhiya Farisha on her 1st birthday...sweet like cherry =) 

mamasue diwajibkan tag 8 org...calon2 nya ialah.......:
  • eliss
  • azniza
  • kancilbiru
  • aidanisme
  • mummy_ayu
  • simplemama
  • d.O.n.A.t
  • Mrs.Eady
ada beberapa syarat yg perlu di patuhi utk join contest ni :

syarat -syarat penyertaan.

1. anda mesti menjadi follower blog kedua safiyyah osmanhttp://sweetlikekisses.blogspot.com.Selepas ini pemenang akan di umum di blog baru:)..

2. anda mesti tag kepada 8 orang maksimum.tidak boleh kurang.dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag.:)

3. letakkan banner contest di sidebar anda.

4. anda mesti sertakan satu gambar.tidak kisah gambar anda zaman baby,zaman anda budak budak,gambar adik anda,gambar anak anda,gambar anak saudara anda..

5. hantar link entry anda didalam kotak komen entry contest ini.

6.mesti mulakan title entry dengan nama contest.

7. wajib diberitahu didalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang.


tarikh tutup sehingga  30 november 2010 .tetapi terpulang pada safiyyah osman jika hendak menamatkan tarikh lebih awal:)..so be alert!:)


hadiah yang bakal dimenangi ialah earring dari lazo diamond jewellery.white gold.

Monday, November 22, 2010

oh! its a girl...

its a GIRL...tadi masa pegi checkup kt klinik tu, doktor scan nak tunjuk lagi kt tempat ehem ehem tu...mmg tak de sebarang unsur2 panjang...doktor kate ada BURGER...so understood lah...PINK KALER! hihihi...alhamdulillah...

as for kakak dhiya aka kak ros aka normah (sbb apa kak ros n normah ni, mamasue akan story sket kt bwh nt...), dia hepi je...boy ke, girl ke...janji ADIK...dia kate nak 2 adik skali kluar nih...ayoyo, mcm mana lah mama nk bg. dhiya dah ada sense of sisterhood lah sket2, kalau jln2 tu, dia utamakan beli TOY utk adik (setakat mana kebenaran TOY UNTUK ADIK tu, mamasue tak pasti), baju utk adik...sbbnya, dia tak nk bg toy dia! dia kate, toy dia tu dia punye...adik nye kene beli baru lah....even baru ni pun mamasue pegi PUREEN Warehouse Sale tu pun, dia nak tibai adik nye botol susu yg mamasue br beli...dia kate,"Adik, kakak nk curik adik nye botol...."....wah wah waaahhh...mentang2 adik tu tak kluar lg....so mamasue pun kene sorokkan.

citer di sebalik nama kak ros & normah plak, gini...

one day, masa dhiya tgh urut2kan perut mamasue dgn olive oil, mamasue tya dia:

mamasue: kakak nk adik pggl kakak apa nt? kakak dhiya ke...kak long ke...kak yah ke...
dhiya: aaammmmm......KAK ROS!
mamasue: (aik..mana dtg kak ros plak nih...) mana boleh, kene ada nama dhiya sket lah...
dhiya: eh tak nak....tak nak....NORMAH!
mamasue: (baru mamasue sedar...kak ros-kakak upin & ipin, normah- kwn Lat dlm kmpg boy)KIHKIHKIH...

baru2 ni ada nama baru lg, KIRANA!(cinta kirana tuuuu....=P)

mamasue high blood pressure...

AIYAK! sekali pegi scan, doktor kata mamasue slightly ada high blood...tak pernah2 sepanjang hayat mamasue ni kena high blood...so nak salahkan sapa nih...antara yang nak dipersalahkan:

a) hari sabtu lepas penat kemas rumah...
b) hari ahad pulak penat berjalan 1 hari...
c) pagi td breakfast mkn nasi lemak + mee goreng + sambal sotong + sambal plain + telur mata + teh tarik (walaweeehhhhh....complete)

tapi mamasue mcm nk komplen sket la psl klinik tu...semalam dia patut bukak halfday,punya la bgn awal smp kan Si Dhiya kene mandi pagi2 buta, sekali smp klinik tu, dia tampal notis 'KLINIK TUTUP TIADA DOKTOR BERTUGAS)....cheesedale betul! blh pulak mcm ni...tak pa, pegi lah pulak pg nih....mamasue smp dlm kul 758am gitu, pun ada tampal notis yg sama....then mamasue try kol dulu klinik tu tp tak de org angkat....tutup laaaagggiii...bile lah dpt checkup adik nih...sesampai je kt ofis, terdetik mamasue nk kol lg dr ofis. ADE ORG ANGKAT! dia kate tu notis semlm....BRENGSEK!blh pulak dia tak cabut notis tu lg, pulak tu mamasue kol 758am tu tak angkat....HAMPES! kitorg pegi balik klinik tu...dpt la no blkg2....

bile dah dpt jumpe doktor tu, dia kasi injection kancing gigi & scan perut. doktor kata kes uri mamasue tu still low, however, bukan Level 4 (tutup laluan keluar)...alhamdulillah...AND...kepala baby duduk atas! AISEHMEN! adik ni, time ni plak nak buat U-turn...mak mamasue kate, sbb masih byk lg ruang dlm perut tu utk adik pusing2...kate perut besar kaaaannn...ehem!

apa2 pun, semua pun sihat and kene pi checkup lg 2 weeks and minum air gula + amik darah lagi....oh! berat mamasue br baik 2.5 kg...dah la tu ye,tak yah la naik byk2...=P

Friday, November 19, 2010

let the picture tells the story





mebi i need lots of AFGAN's...:::zen mode::

Thursday, November 18, 2010

semalam dhiya HOT

biasalah budak2 kan, klu tido petang...bgn dah maghrib,mesti bt perangai lepas tu....like wat happen to dhiya yesterday, tak nk mandi...nak tgk CINTA KIRANA! so itu adalah aksi SAJE CARIK PASAL sbb sebelum2 ni, susah betul mamasue n papa nk dpt layan citer tu ptg2 sbb dhiya nk tgk kartun...

masa tu mamasue duduk kt tingkat atas, blh dgr dhiya nangis2 tak nk mandi...byk kali papa pujuk pun tak jln....akhirnya mamasue dgr papa dah mandikan dhiya, dhiya jerit2 dlm toilet, dah kluar toilet pun jerit2 lagi....last skali dgr kene pukul dgn papa....haaaaaaaaaa.........notti lg!

lepas kene pukul dgn papa, dia still tak takut, naik atas, ngadu kt nenek....nenek suh minta maaf dgn papa sbb jerit2...dr bilik lain, mamasue blh dgr dhiya jawab kt nenek, "KALAU PAPA HOT, DHIYA LAGI HOT TAUUUU!"

hamboooiiiiii...mmg tak mkn saman nye anak dara mamasue ni....last2, mlm tu papa belikan dia chocolate, terus cair n mintak maaf dgn papa balik....budak tecik, mmg tak simpan dlm hati, tak mcm kita org tua2 yg THEY MELT LIKE CHOCOLATE TOO...=)

Tuesday, November 16, 2010

si dhiya watching Megamind 3D

last sunday, papa n mamasue decide nk bawak pegi tgk wayang lah...Megamind 3D. since balik dr spore hari tu dhiya dah tgk wayang pendek 4D kt USS, dia seronok sgt. jd mamasue n papa pun for the 1st time bawak lah dhiya pegi TGV...beli popcorn n air,kitorg pun masuk panggung...

dhiya ckp mcm mr.bean lah sbb pgg popcorn (ala...kan ada scene mr.bean dgn gurlfren dia tgk wayang tu kan...),pastu mamasue nk amik sket popcorn yg dhiya pgg, dia tepis tgn mamasue sebijik mcm mr.bean bt kt gurlfren dia tu.....haihhh...igt ko dhiya benda2 gitu......

bila movie dah start, dhiya pki spek 3D tu mcm sejam gitu je,pastu dia tak nk pki dah...mana tak nya,spek besar dr muka....sib baik dia behave dlm wayang, kate 2 jam.....

Monday, November 15, 2010

mak yong berjalan sakan...

alahai mak yong, berjln sakan tak hingat perut ke.....? mmg masa berjln, penat pun blh lupa...sampai bilik,baru terasa sakit2 blkg lah...sakit2 kaki lah....mengah sana, mengah sini....ni ialah gambar big family mamasue yg bagaikan rombongan cik kiah ke spore.


dhiya dan BFF nye...

alkisah ramai2 kumpul tepi jln ni sbb kitorg tak tau celah bedah mana restoran GARUDA tu...apa punya taxi driver, ada ke patut brenti kan kitorg tepi jln je....bila tya,dia kate kt blkg bangunan tu, pegi blkg tu tak dak pun!grrrrrr....so ramai2 kite kumpul, tunggu je empunya badan yg nk belanje tu sampai...

akhirnya jumpe restauran tu...


ni semuaaaaaaa big family mamasue...yg bj hitam tgh jln tu lah uncle mamasue aka tukang byr dinner =)

kt blkg2 tu pun semuaaaaa family mamasue...tu bukan photographer upahan ye, free je nih...uncle mamasue gak =P

sng citer, family mamasue ni tak sah klu tak open table...maka,lihatlah badan2 kami....yg tecik2 tu almost tak ada, dah ditimbuni oleh yg besar2 nih...

Friday, November 12, 2010

hari pertama...baru sampai...

kali terakhir mamasue pegi s'pore, masa tu mamasue pregnant kan Si dhiya 2-3 months....time tu,makcik mamasue pesan, "bagus klu sue byk berjalan ni....nanti mudah bersalin...", tp skrg, lain pulak yg org pesan kt mamasue...."jgn jln byk2 sgt....rehat2 sket...."

      kt kopitiam kt Skypark...padahal dah mkn kt umah...nak gak mkn kt sini...                  

      antara yang pergi ke spore...kedai pun tak bukak lg...  

baru smp ke hotel...

 rehat kejap, mak jenah ajak jenjln pegi Bugis Junction...beli toy utk sapa lg klu bukan Si Dhiya...(toy dapur,siap ada kuali,sudip,mug,oven...mamasue yg pilih, so sng nak masak lain kali)
3 gmbr seterusnya ialah rumah mak jenah...comel je...mamasue suka lah cara mak jenah susun2 umah dia...


 
hilang penat lepas dah lepak2 kt umah mak jenah, mlm tu dinner gathering...mamasue akan upload gambar gathering tu lepas2 ni...

Thursday, November 11, 2010

rombongan ke USS

berhari2 mamasue tak update blog ni sbb papa tu asyik tak pas gambar2 dlm camera tu kt mamasue...tp ade dah sekeping dua yg dia dah emelkan...ni gambar masa di USS (Universal Studio S'pore) tu...

mmg BESAR bangat tempat tu...masuk dr kul 11am...kluar tu dah kul 6 lbh pm! sib baik la kt parking lot USS tu ada surau tecik....sempat la kitorg menJAMAK TAKHIRkan solat....kalau tak, mmg sah2 JAMAK TAKYAH!!! hui....berdosanyaaaa....

ade few rides je yg mamasue dpt naik, yg lain kem salam sbb awal2 lg dia dah letak sign gambar ORANG LIDI POMPUAN YG BOYOT PASTU KENE PANGKAH....cheeessssssssss!sepupu sepapat mamasue asyik dok ckp,"sue, kalau ko nak anak ko ic singapore ni, ko naik lah...". langsung tak jd ! ride2 utk budak tecik mcm dhiya tu pun mamasue tak lepas....takkan la terberanak klu sekadar naik kapal terbang yg pusing2 tu.....last ride yg papa n diorg ramai2 naik tu, diorg tya amoi yg jg gate tu," pregnant lady tak blh main ka?" then amoi tu kate,"I'M NOT ADVISE"....pastu papa bgtau kt mamasue,"dia not advise je, tp blh naik ni....", so mamasue pun naik la ride tu sambil buat2 nk cover perut dgn handbeg....konon2 nk bt ilusi optik la kt amoi gate tu....padahal sebesara gajah pun blm tentu blh sorokkan perut nih....huhuhu


ni masa kt bhgn Sci-Fi...

ini lah rombongan mamasue ke USS...2 kereta,4 family...ni kt bhgn New York

Monday, November 8, 2010

Intro Mamasue's trip to Singapore...

mamasue baru je pulang from s'pore semlm...fuhhhhh! mmg penat tak hingaaaatttt....pegi hari jumaat pagi2, balik hari ahad ptg2, smp sini mlm...gambar2 semua masih dlm camera, tak larat sempat  nk transfer lg, esok2 lah mamasue upload...

nk kate byk sgt tmpt yg mamasue pegi tu tak lah, tp mmg berjalan2 tak henti2...yg plg menarik mamasue pegi sini ,



tiket mmg mahal bg mamasue, weekend $75 sorang...pandai2 lah korang convert jd RM, kali 2.5 tak silap mamasue...sib baiiikkkk laaaaahhh Dhiya tu free (3 tahun ke bwh)...tp overall, mmg enjoy...

hari nak balik tu, sempat lg perabih duit kt airport...byk item 3 for $10...mmg kitorang tak ketinggalan utk memborong lg...SHOP TILL U DROP! tp klu lepas convert, mahal gak tuh....so jgn convert, beli saja!

hari ni papa MC, mcm dia yg pregnant...sbb sakit tekak...mamasue yg boyot ni pun gagah gak pegi kerja...penat gak berjln sakan kt sana, sib baik lah baby dlm perut ni x dpt ic s'pore....klu tak kes naya!

Wednesday, November 3, 2010

GiveAway Semperna anniversary Blog

wah wah wahhh....musim Give Away lah bulan November ni...mamasue perasan ramai tul yg buat GA bulan ni and I LIKE IT! kehkehkeh...mamasue di tag oleh my luvly BF ( bukan boyfren...no no noooo...BLOGfren...hehehe)...lydzar. mai lah tag byk2 lagi...mmg suka betul join contest montest nih....=D

contest ni anjuran Cik Warnida sempena anniversary blog dia....tahniah ye cik! patut kita yg bg dia hadiah anniversary, ini dia pulak nak bg hadiah kt kita...baguih laaaa....hehehehe...


punya la kiut miut contest banner ni....very cheerful & colorful...anak dara mamasue mesti suka sbb ada pocoyo...bg yg tak tau, pocoyo ni lah idola dhiya masa dia baby dulu...jenis yg lari 2-2 tgn kebelakang....=D

mamasue nak tag 3 org BF pulak utk join contest ni....kita lihat siapa yg kenaaaa....


mamasue's pregnancy : 23 weeks

ala...baru 23 weeks ke...? rasa mcm dah besar tul perut nih...agaknya dicampur dgn lelemak yg dulu...hehehe...mamasue baca blog mamafiyanfaaez terasa nk update gk psl si baby nih...week 23 ni mmg mamasue rasa si baby dlm perut tu mcm main roller coster...kdg2 tgh duduk kt meja ofis ni pun, dia blh berlaga dgn sisi meja ni...haihhhh...si baby...si baby...tp tak pa,ada baguihnya gak bila dia dok swimming dlm perut mamasue...sbb mamasue risau gak bila doktor kata uri mamasue ni masih dok tang bawah lg...dia kata,klu baby tu gerak2,blh la uri tu naik...so...sila lah swim si baby....

below is the info about si baby yg mamasue amik dr babycenter.


How your baby's growing:

Turn on the radio and sway to the music. With her sense of movement well developed by now, your baby can feel you dance. And now that she's more than 11 inches long and weighs just over a pound (about as much as a large mango), you may be able to see her squirm underneath your clothes. Blood vessels in her lungs are developing to prepare for breathing, and the sounds that your baby's increasingly keen ears pick up are preparing her for entry into the outside world. Loud noises that become familiar now — such as your dog barking or the roar of the vacuum cleaner — probably won't faze her when she hears them outside the womb.


yg lainnya mamasue compare to this picture, is that kepala baby mamasue duduk  tang bawah perut...placenta pulak betul2 tepi kepala baby...pastu,perut pompuan dlm gambar tu mcm slim lg lah...mamasue nye dah tak cantek dicampur dgn stretchmark2 lama...huhuhu...

Tuesday, November 2, 2010

mamasue craving for choc...

tq to my lovely friend....kak day, for making me & my baby hhhhhaappppyyy....hihihihi....mamasue bgn2 pagi je, terus teringin nak mkn chocolate...adeh! mana la nk korek chocolate kt ofis ni...

tgh buat kerja disamping stress yang berterusan, lagi lah bt mamasue nak mkn chocolate nih...bos kak day, which is fren mamasue gak, Abg rahim bg chocolate kt dhiya...lebih2 bday anak dia...mamasue dok tenunggggg je chocolate tu...'huuuiiiii....ni kalau segigit ni, mmg lazat ni....tebalnya chocolate niiiii......'. tapi bila terkenang je muka dhiya tu, tak jadi lah nk gigit.....pengorbanan....dah mcm TELUR TEMBAKUL gamaknya....chait!

tgh ari tu, kak day kate dia nak kluar, nanti dia belikan mamasue chocolate...mamasue pun happy...& baby dlm perut pun happy mendengarnya ....kikikikiki =D. mamasue pesan kt kak day, ' klu jumpa or lalu kat kedai tu beli lah...tapi klu tak lalu tu, tak yah la...tak mengharap pun...'. tapi, sepangjang lunch time tu, dok mengharap lah lepas tu dpt lah gigit chocolate....hahahaha...sib baik la kak day beli kan....

mamasue makan smp pejam2 mata...punyalah nikmat...tak sampai 5 minit, ABIS! tu pun lg skeeeettt mamasue lupa nk snap gambar....

                                      
 from this....
to this....in 5 minutes

yang best lagi zalimnya, mamasue terpk nak offer kt kwn2 kt luar bilik ni, tp since memikirkan mamasue boleh abiskan sorang, so mamasue melantak sorang2 je lah....kahkahkah...maaf ye di atas ketidak senonohan ini....mak buyung..apa blh buat...terima je lah....

dhiya & shoe rack

baru2 ni dhiya ngamuk lg nk ikut nenek pegi hotel katanya...so mamasue n papa decide nk bwk dia ke McD je lepas balik dr ofis utk tenangkan hati & perasaan dia tu...sesampai je kt McD sek 3 tu, dia happy and dah ckp2 nak Happy Meal...masuk je dlm McD tu terus dia lari kt tempat rak yg diorg susun2 toys tu...ada 4 toys, 3 dia dah ada...dia tunjuk2 yg mana lg yg dia tak ada...and request nak yg tu...mamasue pun pesan, "kakak, kalau yg toy kakak nak tu tak ada, kite amik je lah eh yg apa dia bg....". dhiya mcm dgr tak dgr je...

bile turn mamasue order Happy Meal, mamasue request la toy yg dhiya nak tu...sekali mamat tu kata,"yang ni je ada, yg tu tak kluar lg....". ALAMAK....nangis la si dhiya...mana taknya, seminggu 2 kali pegi McD, sure2 lah dpt toy yg sama...so,mamasue pujuk dia dgn main slide kt tingkat atas mcD tu....

kt tempat nak main tu, kene bukak kasut.....mamasue sj perhati mcm mana dia nk letak kasut tu.....tgk je lah gambar ni...



hehehehe...kelakar jugak anak aku nih....dah lobang shoe rack tu punnn.....awat yg buat sempit sgt....hehehe
Related Posts with Thumbnails