Thursday, September 23, 2010

mamasue & family sepanjang raya...

sepanjang musim nak2 dekat raya....mamasue & family semuanya tak sihat...hari raya pun masih tak sihat. siannnnn la kt kitorg. hari tu dhiya dah sihat kejap, pastu demam dia jangkit kt sepupu dia pulak (kakak zahirah)...smp cecah 41 darjah celcius lah demam kakak tu....sian mamasue tgk. Doktor suruh mandikan terus klu panas sgt. Elok si dhiya ni dah sihat seminggu....demam pulaaaaakkkk.....mebi sbb asyik menepek dgn idola dia kakak zahirah...mana blh pisahkan diorg ni...kali ni mamasue n papa bwk dhiya ke pead je terus...doktor bg antibiotic...doktor kate "kalau tak sihat dlm masa 3 hari, kene warded"...pastu mamasue citer la kt doktor pasal mamasue dok bg dhiya voren (ubat bontot) tu...ubat ni klu dhiya amik,demam dia akan kebah...doktor kate"No, jgn pki lg ubat ni..."

so kitorg pun pantau la kesihatan dhiya untuk 3 hari tu....alhamdulillah, tak yah masuk hospital....demam dah ok...so blh balik kampung...TAPI....mamasue n papa pulak yang terjangkit. smpkan mamasue malassss gila nak masak....nak gerak apa2 pun malas...tak larat....nak mkn panadol,takut pulak tak boleh....ngandungkan...so dah 2 hari demam, mamasue pi klinik nak minta ubat yg selamat sket utk diambil oleh pregnant mommy. ruper2nya, doktor kate SELAMAR JE AMIK PANADOL ni even PREGNANT......2 BIJIK PUN SELAMAT LAGI. ooooooooo......baru tau....so demam mamasue n papa pun makin kebah....papa je la sakit tekak teruk sket.plg mamasue sian, time papa tlg masakkan nasi goreng utk kitorg....walaupun papa pki perencah meggi ala warung tu je, tp mamasue actually appreciate sgt....papa tu bukannye reti pun,mesti sbb dah lapar sgt ni...

gambar2 mamasue tak amik la...tgh tak sihat, apa pun malas.

as for sepjg kitorg balik kmpg papa kt kelantan...mamasue loya teruk gila! kerja asyik masuk bilik....bukak ekon kuat2, tido! mamasue harap MIL mamasue paham lah, mamasue bukannya selalu tak perform (chewah.....) kali ni je tak dpt nk perform as menantu solehah.....mkn apa pun tak abis kt sana...nasi pun kuis2 dgn tgn je...nk telan tu payah tul.

nak dijadikan cerita, mamasue dok kempunan nak mkn DOUBLE CHEESE BURGER. dok tgk iklan TRIPLE CHEESE BURGER kt tv tu....buat mamasue ngidam. mamasue pun tya papa "Pa, kt MC DELIVERY sampai tak kt sini?" .......papa tgk mamasue and gelak....smp ke hari ni mamasue tak tau jwpn sebenarnya.....tak la tu kot....tp mmg mamasue serious masa tya tu, tak de masa nak melawak ni bila masuk bab ngidam.

balik ke KL, hari tu gak mamasue ajak papa pi MC D. 1 GIGITAN BURGER DOUBLE CHEESE BURGER telah membuatkan mamasue SEORANG IBU YG AMAAAAAATTT BAHAGIA.......dlm hati tu dok kata " anak aku kali ni mmg takkan MELELEH AIR LIUR......the baby's need is already FULLFILLED!"  sedap bangat n puas gilaaaaaa.......

gambar dok melahap, lg la tak dan nak amik....dok telan burger nye pasal...=)

2 yg dah komen:

lydzar said...

time2 peknen ni, mudah sungguh berjangkit sakit dgn anak kan..

maslinamansor said...

kenapa tak try yg triple punyer...

Related Posts with Thumbnails