Friday, September 24, 2010

journey to kelantan...

mamasue n family balik kampung papa lewat sket raya tahun ni...orang lain dah nak pk masuk kerja....tp kitorg pi sambung cuti plak...(sbb kan tahun ni mamasue nye turn....so terima je lah...). kitorg balik kampung naik firefly je sbb dekat sket...klu naik airasia, di tambah pulak kos taxi rm70, pergi balik rm140 on transport je...baik byr mahal sket utk firefly nih...pastu kebetulan musim jem, dats y pilih jln mudah naik flight...klu tak, alamatnye berbelas jam la baru boleh sampai kampung...

                                                                                src

pregnancy atau tak, mamasue mmg PENAKOT YG TERAMAT bila naik flight...tp muka tu ala2 cover tak takot. ni semua gara2 papa yg suka sgt tgk cerita AIR CRASH INVESTIGATION sejak papa start kejer dgn aviation nih...so mamasue dah jd aware ttg KAPAL TERBANG CRASH mcm mana...asal bunyi je sket, asal gegar je sket mamasue dah baca doa mcm2...but since fireflyz ni ada bg mknan ringan n air atas flight, MENGUNYAH AKAN MEMBUATKAN MAMASUE LUPA benda tu semua....heheehhehe

atas flight tu mamasue dpt tempat betul2 sebelah sayap...kapal terbang propeller kan, mmg bising sket bunyi...dah byk air liur mamasue telan, masih pekak & sakit telinga tu tak hilang...dgn muka tak tau malu, MAMASUE AMIK AIR PUTIH DLM BOTOL SUSU DHIYA AND MINUM! hahahaha...dhiya pun sakit telinga teruk...smp dhiya tya mamasue " mamaaaaa....apsal suara dhiya mcm niiiii....."

di kelantan, mamasue dpt mkn yg best2...MIL mamasue buatkan RODOK PISANG...ntah la gitu kot ejanya...mamasue google, tak jumpe plak gambar...kuih tu mcm caramel, tp caramel pisang....mkn sejuk2...sedaaaappp sgt...pastu papa ade belikan mamasue KERABU MEGGI...yg ni pun mamasue google tak jumpe gambar...mmg area tumpat je kot org buat...

all and all, mamasue dah selamat keje balik, mknan sedap tu semua tinggal kenangan....skrg ni mode perabih kuih raya (byk yg tak bukak lg!)

2 yg dah komen:

eT said...

xpenah naik firefly...hehe

Kancilbiru said...

bak sini sikit kuih yang tak bukak lagi tu..hihihi

Related Posts with Thumbnails