Friday, August 20, 2010

turn balik kampung

THIS YEAR IS MINE!wahahahahahaha! (mcm org jahat sgt pulak...) watever pun, even tahun ni mamasue nye turn, tp mamasue n papa dah terapkan tetap akan balik belah papa gak. kampung papa kt klate. usually kalau balik seminggu sbb papa kan jarang balik kampung....unless ada benda2 penting, klu penting sgt papa balik sorg....

so, mula2 papa decide, mamasue raya DUA hari kt sini...pastu balik kelantan, cuti SEMINGGU. sounds unfair kan...??? actually ada lah fair sket kt papa sbb papa kan jarang balik kampung dia, mamasue setiap hari jumpe mak. TAPI, mamasue punye lah ketegaq, tak kisah benda tu semua....sbb mamasue ada alasan kukuh (kukuh bg i la...). mamasue mana der ayah dah....sian la kt mak nt kalau nak jalan2 pi umah sedara mara....pastu Abil (adik mamasue) plak, mane le blh nak harap kat dia sgt...

so, setelah BERMUSYAKARAH dgn papa (tak de le sampai baling2 pinggan ye....),papa bg la mamasue cuti raya dgn mak LIMA hari gitu, tp papanye tetap SEMINGGU.....hhuuurrmmm.......mamasue rasa quite fair lah berbanding yg option sebelum ni...so apalagi, dates are finalised, blh la book tiket firefly (suke naik firefly ni sbb tak yah byr duit teksi mahal2 naik air asia tuh....)

so,turn korang pulak mcm mana tahun ni???

5 yg dah komen:

Atia Adina said...

huwargh...laki aku tak pat cuti...isnin dah keje....tahun ni turn N9...raya sehari jer....raya kedua gerak balik kelantan....raya ketiga gerak balik puchong....raya ke empat..laki aku keje....aku duk umah....raya kelima baru aku keje....kalo aku dtg keje raya keempat tu....mesti aku terpinga2 seorg diri....semua cuti lagi....

-ad-

maslinamansor said...

Suami mas pun tak dapat cuti lama... Harap2 lentur lah hati bos dia supaya bagi cuti lebih sikit...

eT said...

tahun ni kt jengka..hehehe

aidanisme said...

tahun ni.. jengka.. kat eT meh raya umah mak mertua aida, hehehhe....

Sarah Syazwani said...

tahun ni umah i la n9..sbb bulan pose ni da balik kelate sampai 2x ni haa..hehe

Related Posts with Thumbnails