Tuesday, August 17, 2010

Rutin mamasue di bulan puasa...

sejak mula puasa, mamasue mmg penat gila. mebi di tambah pulak dgn pregnancy yg baru 1st trimester ni. mudah sgt nak rasa meloya tu...tp muntahnya tak pernah kluar...itu part yg plg tension! even bulan puasa,mamasue tetap balik ofis kul 530pm, sbb papa abis ofis kul 5pm, dia straight amik mamasue balik. pastu,singgah umah mak and amik mak & dhiya utk ke umah makcu. perjlnan tu ada lah dlm 35 minit campur jem. jem nye jgn ckp la, mmg SELAUT PUNYE JEM!

tgk pun dah sakit kepala kan? ini lah yg mamasue n family harungi setiap hari...jem kt tol NKVE

mamasue smp umah makcu kul 7.05 gitu, mandi-manda kt sana, siap bawa towel lagi! sket hari nak bawak pencuci muka dan sabun sendiri gak....baru betul2 fresh!hehehe...so kiranya,kt umah, mamasue kene standby 2 sets of baju, baju kerja & baju berbuka...huhuhuhu! tu belum x2....(utk papa sama)sib baik papa rajin gak la tlg mamasue iron baju adhoc2 gini...

tetapi,bila pukul 7:27 pm tiba, seronoknye perut ni rasa....BANYAKNYA MAKANAN utk ditelan!

                                         
sebukit 2 bukit ayam!

semangkuk ikan masin!




lauk-pauksssss!

bubur lambuk (tiap2 hari ada...)


kuih-muihsss.....

murtabak.....seketul sorang!heavennnnnnn......

buah-buahan....

JADI, siapa yang harus dipersalahkan sbb mamasue gemok??? TEPUK PERUT, TANYALAH BABY....(hehehe...)

8 yg dah komen:

iela said...

wah...bestnyer kalo dpt makan hari2 mcm ni.. huhuhu.. mmg heaven mata ni menengoknya...hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

rambutan ker tu siap kopek??

Atia Adina said...

bestnya buka beramai2 kan???makanan pun banyak pilihan....

-ad-

maslinamansor said...

aku lak yang heaven tengok kat sini....

iera said...

wah..banyaknye makanan..mmg menyelerakan..tiap2 hari ke ade makan2 cmni?

Kancilbiru said...

takper la sue...jalan jauh hari2 pun berbaloi-baloi...hehehe

azwank said...

sume siap kopek..bwk diri n pg telan jerk..

mamasue said...

iela:tapi mamasue time2 1st trimester ni, actually time berbuka tu lah dia nak start tak larat...so mkn pun tak brapa byk...(ye ke? =P)

ellismie: yes dear, itu ler rambutan utk org pemalas...tinggal ngap je.

atia adina:a'ah...seronok even dpt kumpul sama2 tiap2 hari...time nak pegi tu je penat, dah smp tu seronok je

maslina mansor: huhuhu...time lapar2 tu blh review2 balik gambar ni...hehehe

iera: yes dear....HARI-HARI sepanjang bulan puasa mamasue melahap mcm ni...so,kira tak lah gemok sgt mamasue ni kaannnnn.....=P

kancilbiru: tu lah, penat dulu pendapatan, penat kemudian,perut kenyang...hehehehe

Related Posts with Thumbnails