Thursday, August 12, 2010

makan diri...

mamasue and papa kalau lepas mandikan dhiya, selalu je lupa nak sikat rambut dia...lupa and kadang2 malas...since rambut dhiya ni mmg lurus mulus, so bila rambut dia dah kering, guna jari pun boleh...tp tu lah,kdg2 nak guna jari pun lupa...so rambut dhiya ni akan mcm ala2 serabai....mamasue kdg2 kesian bila tgk dia serabai...

mama: mama ni sian la tgk dhiya ni mcm tak terurus...baju comot, rambut tak sikat....mcm tak de orang sayang je...mcm anak terbuang je....

dhiya: anak terbuang tu apa mama?

mama: anak terbuang tu bila comot2 mcm ni lah...tak de org nak bersihkan dia...

then, semlm....dhiya solat maghrib sebelah mamasue, sebelah dhiya, kakak zahirah. lepas solat, kakak zahirah bukak telekung and rambut dia kusut2 sket...

dhiya: eh, mcm ANAK TERBUANG lah...

mamasue nak tergelak ada....takut pun ada...sib baik mama zahirah tu tak dgr...then,cepat2 mamasue cerita psl kejadian tu kt mama dia, so that mama dia tak salah paham.....fiiiuuhhhh.....

9 yg dah komen:

eT said...

haha...mmg cepat belajar...dia ingat sungguh tuh...

Sarah Syazwani said...

lawakla anak ko neh...hahaha

iela said...

hahahha... apala mamasue ni. Dhiya plak cepat belajar.. huhuhu

Atia Adina said...

heheheh....budak...bukan leh pikir jauh sangat pun....rambut serabai...anak terbuang...tu lah yang dia set kat pala dia...heh heh heh...


-ad-

maslinamansor said...

Cepat betul dhiya ingat apa sue kata yer...

joyahsport said...

kih..kih...kalo dhiya tgk ank joyah, musti die ckp ank terbuang jugak..kih..kih..

Sharinginfoz said...

macam2 dhiya ni kan.

mamasue said...

eT: biasalah...budak kecik kan.....pantang tersilap ckp sket,melekat kt kepala

sarah syazwani: lawak yang menakotkan!

iela: tu lah nye iela,mamasue ni tersalah ajar ni...kena hati2 lain kali

atia adina: harap dia tak igt lama lah perkataan tu...

maslina mansor: anak mas nt pun samalah...budak kecik ni kite tak boleh terlepas ckp

mamasue said...

Sharinginfoz: budak kecik...time ni je lah blh jd kiut...dah besar klu ckp gitu,ada yg nak kena babab!

joyahsport: apa buleh buat klu mama papa nye kurang rajin mcm mamasue nih...huhuhu

Related Posts with Thumbnails