Wednesday, August 18, 2010

dhiya sakit perut

dhiya ni kalau bab sakit perut ni mmg memeningkan kepala papa,mama & nenek. sbb dia akan sakit perut tu sepanjang hari......pastu asyik nak suruh sapu minyaaaaaaakkkk je....abis berminyak perut tu sbb dok sapu kerap sgt. tak kira la even kt luar pun, tgh shopping misalnya, dia akan mengaduh sakit perut, pastu dia angkat baju suh mamasue sapu minyak tgh2 jln. MASALAHNYE disini ialah, bila dia nmpk je botol minyak tu kan, dia mcm legaaaaaaa....tak yah sapu pun tak pa....tapi, selagi mamasue tak jumpa botol minyak tu, selagi tu laaaaaa dia do mengaduh kuat2......"SSSSAAAKKIITTT PEEERRRUUUTTTT!!!!!" ni la bahana nya klu tak nak mkn sgt...

TAPI, baru2 ni, dia ada ayat baru pulak.......

dhiya: sssaaakkiiittt peeerrrruuttt mamaaaaaa....adduuuiiiiiiii.....nak sappppuuuu minnyyyyaaakkkkk......

mama: ok...ok...mama pi amik minyak....

dhiya: ada BACTERIA JAHAT ni dalam perut dhiya......mcm kt dlm tv tuuuuuu.....

(halamaaakkkk....dhiya ni....sempat lagiiiiii!)

mama: kalau mcm tu dhiya minum VITAGEN je lah.....tu mcm iklan vitagen je

dhiya: nak sapu minnyyyaaaakkkk.....

5 yg dah komen:

lydzar said...

hihihi banyak akal la ini dhiya..

tgk botol minyak pon boleh rasa lega :D

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nuha plak buat2 sakit ker gatal ker sebab nak suh orang sapu minyak..nak nyak katanya..

Atia Adina said...

hehehhe....dia dah set kat pala dia....sapu minyak jer....jadi baik kot....

-ad-

maslinamansor said...

nampaknya sue kena cari suami yang pandai jawab untuk dhiya nanti... hehehe

Kancilbiru said...

hahahaah...pandai pulak ada bakteria jahat...

Related Posts with Thumbnails