Thursday, August 19, 2010

dah lamanya tak mcm ni...

pagi tadi, sahur mamasue & papa pun di taja oleh mak.hehehehe....ptg semlm, mak dah siap pack2 kan nasi goreng (yg dia mkn tak abis.....jadi laaaaa...), daging goreng cili and sambal sotong. so mamasue tinggal perangat kan je pg td dgn senang hati =)

air plak, mmg standard, air kosong segelas, 100 plus segelas (minum time perangat lauk tu...), milo segelas...tgh dok syok dok bersantap, tetiba perut rasa tak sedap....mamasue pun nyandar...mamasue minum air sejuk beberapa teguk...tetiba dia buat terbatuk plak, sekali terkeluar la segala isi perut yg baru je mamasue telan tuuuuuu....terus lari nak pi sink, papa pulak tgh cuci pinggan....kona pi toilet, siap tekan suis lampu lg (sat gi tak masuk sink tul2 lak kan...)...haduih....penat je mkn....dah la lazat. hmmmm....minum aiyaq milo je la yg tinggal.....

dah lama tak rasa muntah2 ni....dulu masa mamasue ngandungkan dhiya, teruk lg la dr ini....smpkan tgk sink tak boleh, apatah lagi spanch cuci pinggan tu...lg haru! tp skrg ni, efek yg sama mula nak terasa....nak cuci uk-uk dhiya pun dah tak blh...sib baik la papa memahami....(yelah!ni semua gara2 BUATAN PAPA LAH NI....mana blh buat2 tak paham)

to 'johan farish', mama try my best......

6 yg dah komen:

lydzar said...

same lah kita rupanya..sorang buwek time berbuka, sorang buwek time sahur.

mesti perut dh berkeroncong dodang syg skg ni kan..sabar sabar

eT said...

hehe...makan byk sgt kot eh...
try la makan sket2...

Atia Adina said...

hmm...patut tgk muka ko tak bermaya jer....


-ad-

Pearl Pure Heart said...

teringat plak time kimora ckp kt hubby dia mase nak bersalin "it's all your fault!"...hahaha

sabariah said...

Dayana..ye ke?Kimora ckp mcm tu..tp kite org Islam..tak lehla ckp camtu kan..hehe..bertepuk sebelah tgn takkan menjadi..sama2 gatal..ahaks..sorryla Dayana..ngarutlak..To Mamasue..oo..dh tau gender ek?boy?congrats..to ibu2 mengandung yg lain..Lydzar,ET & Ad..take care mommies..emm..anak kite bertiga lahir 2009 sebaya..tggl akak je x pregnant..takpe..u all jln dulu ok?

maslinamansor said...

"Buatan Papa" yang terbaik... hehehe

Related Posts with Thumbnails