Wednesday, August 4, 2010

checkup mamasue 11 weeks...

pagi td, mamasue terdgr papa kejut dhiya bgn...nak siap2 kan dhiya nak pi klinik utk checkup mamasue.

papa: dhiyaaaa...bgn....kite nak pegi klinik ...check baby...
(dhiya pun bangun....tp lepas tu mamasue tak dgr dia ckp apa....tapi lepas tu tetiba...)
dhiya: papa....mama pegi klinik naik ambulans eh...cepat sket...
mama: tak payah la dhiya...papa hantar...dekat je klinik tu...
dhiya: kene naik ambulans....
mama: (apa-apa je lah.....)

then, masa kt klinik tu, masa doktor scan perut mamasue, baby dah gerak2 bg reaction, tp biasa lah...mamasue tak rasa apa lg....sbb baby tu kecik sgt lg (ditambah dengan lemak tepu perut yang menebal.....hihihi)...pastuuu....tak semena2......doktor tya mamasue,"kite test darah eh?".....mamasue pun,"nak buat apa test darah doktor?".....doktor kate,"untuk tgk hemoglobin dan penyakit berjangkit...."....mamasue redha je lah...tapiiii....sekali mamasue tgk, 2 tiub dia keluarkan....uwaaaaa....tak nakkkk....tp muka mamasue tetap MAINTAIN...yang si dhiya plak, dah lari...

mamasue genggam tangan kuat, dgn harapan darah tu cepat sket lah terisi dlm injection tu...huhuhu.....byk gak la abis darah mamasue hari ni...pastu doktor kate, "blh amik vitamin kt luar, pastu minta nurse timbang berat ye..." ...AISEHMENNNNN....LG SATU AZAB...mamasue tgk,penimbang berat tu betul2 kt tgh2 dunia klinik tu...sat gi klu dia announce kuat2 berat mamasue, tak vogue lah iiiiiiiiiiiiiii............timbang punya timbang.....nurse kate," berat **kg ye..."...cheeeee, tak nak reveal gak tu berat i....rupanya TURUN 3 KG DAAAAA......punya lah mamasue dok mkn nasi pg ptg mlm...mcm mana blh turun ni.....?ni mesti baby dlm perut yg mkn nih...hehehe

ape2 pun, doakan kandungan mamasue sihat walafiat ye ......amin....

5 yg dah komen:

lydzar said...

mamasue checkup kt mana?

dhiya takut tengok darah ek? dia tengok tak skrin scan tu?

insya allah, mama and baby selamat sejahtera sepanjang pregnancy and delivery :)

Kancilbiru said...

hahaha...boleh la ko makan sepuas hati pasni tanpa risau lagi..:)

mamasue said...

lydzar: mamasue pi checkup kt klinik soraya...sama dgn momma lydzar kan?mamasue tya Din hari tu dah...mamasue pun doakan sama utk momma lydzar...kita blh update story sama2 ok

mamasue said...

kancilbiru: aku rasa,mata dia salah tgk kot...mana mungkin berat aku turun....dok menaik je sepanjang hayat aku nih...huhuhu

Atia Adina said...

ish aku ni...tak gi lagi checkup kat soraya tu...aku dah nak masuk 4 bulan....jumaat ni checkup kat PPUM...kalo tak der apa2...(semoga anak aku sihat)...sabtu ni lah kot aku start checkup kat soraya...

-ad-

Related Posts with Thumbnails