Wednesday, August 11, 2010

1st day moreh...

rasa lamanya tak update blog...almaklumlah, kerja2 yg melanda...

dah 3 tahun berturut-turut (kot....) buka puasa mamasue mmg disponsor...so,semlm mulalah episod pertama...setelah aunty mamasue aka (makcu) collect seminggu punya lauk nak mkn apa minggu lepas utk di order pada caterer, hari ni baru lah kitorg dpt merasa. makcu collect seminggu je sbb lepas tu, lauk tu rolling balik senarai nye....masa tu lah mamasue naik pening tak tau nak order mkn apa...ye lah, mak kite masak and caterer tu masak,bukannya sama rasa...tp,papa lah yg byk membantu memenuhkan senarai...(papa tu,mcm dia plak ngidam...)

so semlm, tanpa menunggu announcement puasa kt tv, kul 8 tu kitorang dah pi bertolak ke rumah makcu...confident gileeeerrr je....umah makcu ni jauh gak la....tp Damansara Heights nunnnn......sib baik laaaaa tak jem...klu tak, dgn keadaan mamasue yg loya2 tu time senja, mmg tak larat laaaaa.....(tp hari ni agak2 mesti jem ni...sbb semua org pun nak rush balik umah kannnn....)

kitorg sampai je, dah terbentang sejadah kt hall rumah, dah mcm masjid pulak, siap makcu custom order carpet lg...fuh.....preparation makcu ni mmg tak blh blah! makcu kannnn......so ni ada a few pics yg mamasue snap b4 start solat isyak...tahun ni dhiya mcm okayyyyyy je....semlm mamasue dpt la join jemaah isyak and terawih....TAPI, dr hall lg mamasue blh dgr suara dhiya jerit2 dlm dapur!

dhiya and kakak zahirah main guling2....


ni pulak gambar selingan yg mamasue snap masa dhiya yo yo ooooo solat...mulut kumat kamit, tak tau la baca apa...


tp, once dia dgr je bunyi camera fon mamasue, terus jadi gini.....

apa daaaaa.....

7 yg dah komen:

Kancilbiru said...

hahaahah dhiya smayang tak khusyuk....apa la mama ni kaco dhiya

lydzar said...

seronok jugak ada sedara mara buat mcm ni. at least dapat jugak la buat terawikh..

dh bertahun tak g terawikh since deliverkan hannah..rindunyaaaa

e.l.i.s.s.m.i.e said...

best laa caterer tu dpt pahala masak bagi orang makan.aku nak buat pahala kat laki aku ajer,azamnya..tp mcm malas ajer nak masak puasa kali ni.hahahahaha

mamasue said...

kancilbiru: time org nak solat tu, time tu gak la dia nak amik wudhuk gak...tp telekung je tu, tak pki kain pun...

mamasue said...

lydzar: mamasue semlm pun br je test, tgk dhiya ok ke tak...so far, semlm ok...tp masih dlm tempoh probation lg...hahaha!

mamasue said...

elissmie: aku pun simpan azam gak...tp harap2 tak de la tersimpan smp sebulan...=P

Atia Adina said...

hahahaha...kelakar lah dyiya ni...pandai eh....

Related Posts with Thumbnails