Friday, July 2, 2010

::peraduan "aku terima nikahnya"::

peraduan ni mamasue enroll kan diri sendiri plak...selalunya mamasue masuk contest utk dhiya. at first terbaca psl peraduan ni, mcm menarik dan tertarik plak...usually org akan bt contest psl baby, this time psl wedding sendiri. mcm best...tak perlu banner bagai...kwn2 lain, jom lah join sekaki...blh tgk gambar2 nikah org lain =P . terkenang lah kembali waktu muda2 dulu...masa hari nikah mamasue dulu pun ada story mory disebalik nya....hohoho...mmg tragis wooooooo.....tapi kita tgk dulu gambar masa mamasue nikah dolu-dolu...


mamasue n papa nikah pd 4 jun 2006...pagi kt masjid Al-Ghufran, TTDI,PJ. umah mamasue kt USJ, tp nikah kt TTDI sbb convenient sket kt sana...ramai wooo datang, biasa lah, mamasue kawen kan...tak de tunang tak de apa, kawen terus...(ha!jgn ada yg nk pk bukan2 yer) almaklumlah...dah kenal lama. nk tunang2 tu, mcm ambil masa lg...so kawen terus.

abil (adik mamasue) patut jd wali sbb mamasue dah tak de ayah (sob..sob..sob...), dia akan wakilkan kepada org lain. janji event start awal pagi....sbb tok kadi tu lepas2 tu nak pi kawenkan org lain pulak...musim kawen la kate kan. mamasue kluar umah pagi tu, mak kate, 'biarkan adik tido jap, sian dia balik lewat semlm sbb pi pacak kakaknye signboard kawen..'mamasue pun ok kan je lah...dlm hati mcm ada risau...

mamasue dah setel make-up terus pi masjid, dah risau2 abil tak smp lg...wali nih...adoiaiiii...semua org dok menanti dia je..uncle2 mamasue, tetamu yg hadir, mak, termasuklah tok kadi, semmmmmuuaaa tunggu wali....ramai yg try telefon dia, tp tak berjwb...sudahnya, cousin2 mamasue rush balik rumah, bwk kereta bagai nak gila katanya, semata2 nk carik wali...rupanya dia tertido mampuih...dia igt, dia dah pas IC kt wakil wali tu, setel la....MANA ADA CENGGITU WEEEHHHH...dia pun rush la ikut cousin2 tu ke TTDI, sempat berus gigi je kot, mandi tak tau tp mcm tak mandi je...huhuhuhuhu......diorg pggl dia 'wali hip hop'...

tu lah alkisahnya....smp skrg, nama wali hip hop tu lekat la kt abil...

3 yg dah komen:

ross said...

nasib sempat yek kak su...cantik yer

maslinamansor said...

wali hip hop tul.... buat naya kakak hang jer... hehehe

mamasue said...

ross & maslinamansor: tq...hui...mamasue nk naik hangin pun tak blh, satgi jd hari bersejarah plak kt masjid tu pengantin ngamok

Related Posts with Thumbnails