Wednesday, July 21, 2010

hantu minyak

this few weeks, anak dara mamasue ni suuuuuukkaaaa sgt nak tido lewat sbb nak tgk kartun. dia akan layan cartoon after cartoon after cartoon......kdg2 tu smp pukul 1 am lebih...yg naya nya, papa lah...sbb papa akan tertido kt sofa bwh teman dhiya.

nenek complain kt mamasue, kt umah nenek pun dhiya sama je. dia tak nak mandi sbb nak tgk cartoon after cartoon. nenek cerita kt mamasue, nenek marah dia....nenek kata 'dhiya ni bau busuk sgt sbb tak nak mandi, nenek rasa nak buang dhiya kt TONG SAMPAH...'. dhiya pun apa lagi, emosi lah...

so semlm pun kes sama, tak nk naik tido kt bilik,sbb nak layan cartoon. mamasue kate 'dhiya, lepas cartoon ni, kite tido k....'. dhiya jawab 'lepas cartoon BANYAK BANYAK....'. isk budak kecik ni...then mamasue terigt papa pernah citer kat dhiya psl HANTU MINYAK...

hantu minyak - hantu yang akan datang sapu kan minyak angin kt perut dhiya kalau dia tahan berak...

then,mamasue dpt idea....'dhiya, mama nak naik tido kt bilik dulu lah....nanti hantu minyak nak dtg...mama takut la klu dia nk sapu miyak kt perut mama....'. then, tak semena-mena, dhiya pun collect semua bantal busuk dia and naik atas....tapi sambil tu dia pesan kt papa 'papa, nt hantu minyak datang, papa halau ehhh?'
mcm2 story mory mamasue nk kena pecah otak pk utk nk ajar dhiya ni....ni baru dhiya...nanti dah ada partner, mamasue kene jd lagi geliga

6 yg dah komen:

Atia Adina said...

kesian dhiya kene tipu....apa lah mama sue ni....nanti dhiya jadi budak penakut plak....macam aku ni...kecik2 selalu sangat bapak aku takutkan hantu...sampai ke besar panjang aku takut hantu...

-ad-

mamasue said...

ad:ape boleh buat ad,tu je idea ada...lain tak jln...

Kancilbiru said...

wahh makin tough jawapan2 yang perlu di sediakan....hehehe....adakah boleh ulang jawapan yg sama?

maslinamansor said...

tue la... bila dhiya dah ada geng... lagi la kena perah otak... :)

lydzar said...

suatu hari nnt, mungkin dhiya mintak mama letak tv dalam bilik. sebab takut hantu minyak ada kt bawah

mamasue said...

kancilbiru:tektik sentiasa boleh dirotate...tp tak tau selama mana blh bertahan...=P

lydzar: ye lah...dat is so true...takut gak kan klu suh angkat tv...

maslinamansor: harap mamasue akan lebih pro nt...

Related Posts with Thumbnails