Wednesday, July 28, 2010

checkup papa...

hari ni mmg hectic gila utk mamasue...dah la mamasue puasa last (esok raye!), mcm2 dugaan....tgh2 miting, papa sms, suh igtkan dia utk beli quaker oat sbb dia rasa jantung dia mcm cramp cramp...pastu dia mcm susah nafas...dah tu, takkan mamasue nak dok saja. terus mamasue stop kejer, isi Borang Keluar and amik papa. kitorg pi kt PPUM. igtkan boleh la free since mamasue gov servant, tak gak...tak de guarantee later...tak pe lah, bukan mahal mana pun...saja je pki benefit mana boleh kannnn....

lama nyaaaa nak kene tunggu...from one stage to the other....mula pendaftaran kt tempat lain...pastu tunggu...ade la dlm 15 min or more...then, kaunter pendaftaran ke dua pulak....byk tul stage...pastu, baru la tunggu utk masuk jumpa Doc. punya la lamaaaaaaaaa kt sini. mamasue smp melepek kt bahu papa...penat + lapar + lesu + loya...kot org lalu lalang igt mamasue kot yg sakit. dengan kerusi yang tek berapa nak empuk...besi tuuuu....

ini lah pintu yang dinanti2kan utk masuk...dah la kt emergency, org yg kritikal rasa boleh mati sbb tunggu lama sgt tau...

tak empuk langsung...

dr kul 11 lebih, sampai la nak dekat kul 1 baru la turn papa...papa masuk bilik consultation tu, kejap tu kluar balik...papa kate, dia suh tunggu lagi....ade test lg nak kena buat....huhuhuhu...penatsnye...

papa baru lepas kluar jumpe Doc (1st) 

setgh jam lepas tuuuuu, baru la Doc jumpe papa lg....dia tekan2 dada papa, dia suh papa buat ECG utk nak test heart problem...mamasue tak smp hati plak nak amik gambar....kesan ECG tu, badan papa lebam2 mcm buat bekam pulak...

mamasue masuk ofis balik kul 2 lebih...pastu mak pulak kol, suh mamasue pi minta surat guarantee letter kt ofis...huhuhu, mak igt uitm ni kecik ka...mamasue kena pegi building lain utk apply surat tu...penat tau...so dah petang2 ni, mmg mamasue melepek kt ofis, tuggu time nak balik je...esok nak pi PD...hilang kan stess...SEMENTARA ...

7 yg dah komen:

maslinamansor said...

p PD...?
Nak join...

result husband sue kuar bila? harap tak ada apa2 la yer...

mamasue said...

maslinamansor: mas,nak join mai la...bukan nye jauh mana...jumaat ni papa kena pi klinik kt PPUM pulak, utk check colestrol level...sbb Doc kate jantung papa ok...papa ni nak kene bersenam kot...

Atia Adina said...

memula aku gi ppum dulu tak bawa GL gak.just kene bayar pendaftaran dalam rm2 rasanya.Bil lain dia hantar kat rumah.Bila dapat bil.Aku gi balik PPUM, aku bg dia GL.Then dia bg free.Bil tu tak yah bayar.Masa tu aku masuk wad.Bil dalam rm360 tak silap...nasib ler dia tolak ansur

-ad-

lydzar said...

adeh cuaknya dengar bila sentuh bab-bab jantung ni..

hope papa dhiya ok jer, takdek pape heart prob..amin

Kancilbiru said...

oowh g PD...rehat la puas2 ok...insya Allah tak pa2 tu, cuma mungkin banyak keja sangat tu..

mamasue said...

lydzar: tq momma lydzar...esok papa pi checkup, hopefully semua ok

kancilbiru: aku pi PD training KAV, tp hubby join later...sbb aku tak de transport nak balik...so hubby kena dtg amik...

Pearl Pure Heart said...

sue, i've been there...teringat plak time nak kene operate tu.i arrived at 8 am...waited for hours br blh jumpe doc, then masuk day care (6pm), masuk wad (8pm) and trus masuk operation theater(1030pm)....cube kire brp lame nak blh dibuang appendix tu? nak mati rasenya!

Related Posts with Thumbnails