Thursday, July 29, 2010

update from Avillion, Port Dickson...

hohoho...for the 1st time mamasue update blog tgh2 mlm ni...ade tokoh kot nak jd blogger tegar...=P ...sib baik wifi kt conference room td tu blh capai sampai bilik mamasue, broadband yg mamasue bawak tak de signal lah kt bilik ni...

since mamasue telah berjaya menamatkan puasa ganti mamasue iaitu selama 11 hari (which mamasue rasa mengambil SEPANJANG TAHUN untuk mamasue nak ganti....) so, pagi td mamasue ajak papa n dhiya pi breakfast kt sek 7 kedai lontong. kite rayeeee!!! sedapnya mamasue melantak....dok pk kan orang kiri kanan je dats why lah mamasue mkn ala2 sopan...klu tak, tak angkat kepala dah kot...mmg lontong ni favourite mamasue sejak dulu...

actually dah mkn nak dekat 2-3 minit, baru teringat nak snap gambar...hihihi...

mamasue bertolak dari UiTM kul 12 lebih sket...kul 1 gitu kitorg mkn brenti makan kt R&R Seremban, dlm 1/2 jam gitu dah smp Avillion ni...punya lah laju abg driver tu bawak...sebut je keter apa dia tak boleh potong...even keter BMW pun bg laluan...huhuhu...

masa ni kitorang baru sampai...tgh tunggu utk checkin...mama alman pun ada...alman pun ada =)

ni lah bilik mamasue...tak de lah smp 2 tingkat...tingkat bwh tu je bilik mamasue...mamasue share bilik dgn huda

mamasue n  huda dpt katil single2...siap ada kelambu sbg perhiasan...bukannya ada nyamuk pooonnn...

ni pulak kt area beranda la konon2...ada tilam yg lagi besar dr tilam katil...(esok dhiya dtg, mamasue plan nk suh dhiya tido situ je)

toilet yang besar...siap ada meja...tp tak de almari....sadis sket...

permandangan kt luar bilik mamasue yg ngadap swimming pool...(sure dhiya berendam nye...)...model tu sebagai tempelan nak mencantikkan gambar mamasue je...=P

ni antara swimming pool yg budak2 blh masuk...ade lg satu swimming pool kt tempat lain yg hanya utk adult, mamasue tak snap gambar la kt situ...byk yg sensored je...=)

ni lah cik huda...

petting zoo...mamasue amik gmbr dr jauh sbb takut burung tu terbang kluar...=P

bilik atas air....lomantik giler...siap ada sun roof...(ade lobang kt atap dia...)

ni lah antara spot2 yang mamasue dah plan nk bwk dhiya...tp tak de budak main pon...ntah la dhiya nak main sorg2 ke tak...

mamasue ada belikan cenderahati tak seberapa kt sini...mamasue terpk utk buat contest...nt mamasue pk kan contest apa ye.....nite2...nak tidoq...

Wednesday, July 28, 2010

checkup papa...

hari ni mmg hectic gila utk mamasue...dah la mamasue puasa last (esok raye!), mcm2 dugaan....tgh2 miting, papa sms, suh igtkan dia utk beli quaker oat sbb dia rasa jantung dia mcm cramp cramp...pastu dia mcm susah nafas...dah tu, takkan mamasue nak dok saja. terus mamasue stop kejer, isi Borang Keluar and amik papa. kitorg pi kt PPUM. igtkan boleh la free since mamasue gov servant, tak gak...tak de guarantee later...tak pe lah, bukan mahal mana pun...saja je pki benefit mana boleh kannnn....

lama nyaaaa nak kene tunggu...from one stage to the other....mula pendaftaran kt tempat lain...pastu tunggu...ade la dlm 15 min or more...then, kaunter pendaftaran ke dua pulak....byk tul stage...pastu, baru la tunggu utk masuk jumpa Doc. punya la lamaaaaaaaaa kt sini. mamasue smp melepek kt bahu papa...penat + lapar + lesu + loya...kot org lalu lalang igt mamasue kot yg sakit. dengan kerusi yang tek berapa nak empuk...besi tuuuu....

ini lah pintu yang dinanti2kan utk masuk...dah la kt emergency, org yg kritikal rasa boleh mati sbb tunggu lama sgt tau...

tak empuk langsung...

dr kul 11 lebih, sampai la nak dekat kul 1 baru la turn papa...papa masuk bilik consultation tu, kejap tu kluar balik...papa kate, dia suh tunggu lagi....ade test lg nak kena buat....huhuhuhu...penatsnye...

papa baru lepas kluar jumpe Doc (1st) 

setgh jam lepas tuuuuu, baru la Doc jumpe papa lg....dia tekan2 dada papa, dia suh papa buat ECG utk nak test heart problem...mamasue tak smp hati plak nak amik gambar....kesan ECG tu, badan papa lebam2 mcm buat bekam pulak...

mamasue masuk ofis balik kul 2 lebih...pastu mak pulak kol, suh mamasue pi minta surat guarantee letter kt ofis...huhuhu, mak igt uitm ni kecik ka...mamasue kena pegi building lain utk apply surat tu...penat tau...so dah petang2 ni, mmg mamasue melepek kt ofis, tuggu time nak balik je...esok nak pi PD...hilang kan stess...SEMENTARA ...

Tuesday, July 27, 2010

makan lagi...

hari sabtu lepas, kitorang ramai2 pi makan kt Jake's Charbroil Steakhouse, Medan Damansara. ramai jg orang kt sana...ada yg smp que kt luar utk masuk...meaning, kena book la klu nak pi sana. parking pulak, kalau lambat sket mmg payah...sempit. pastu mmg mengharapkan vallet parking je lah kalau dah tak de parking tu...as for mamasue, kitorg sampai awal...biasa lah papa, mmg kaki sharp punye. so kitorg sempat la dpt parking spot.

sampai2 tu, mmg dah booked 2 meja....senior2 n junior2 (kitorg la tewwww....). ni antara gambar2 mknan yg mamasue nyesal hari ni sbb tak dpt abiskan hari tu......huhuhu...

mexican nachos....walaupun sket, apsal la tak boleh nk abis...

BBQ chilly rib eye steak...(ye kot....hehehe)yg ni pun tak abis....

mesti sbb space perut mamasue di consume oleh baby...tu yg tak muat masuk mknan tu...hihihi

the cinonets ni sket punya la bising smp waitress tu bg diorg coloring book....kalau tak buat gini, asyik dok minta belooonnnn je


kebetulan hari tu birthday ila...nanny omar...yang ke 26

Monday, July 26, 2010

lawak si dhiya versi Twilight...

hari Sabtu lepas, mamasue sefamily tgk citer Twilight kt Astro. mcm biasa lah, bila ada adegan kiss2 tu, mamasue suh dhiya tutup mata...hari ahad pulak,

dhiya : mama, kiss dhiya kt sini....mcm citer semlm tu...(sambil tunjuk kt leher dia)
mama : dia bukan kiss lah dhiya, dia gigit....
dhiya : nape dia gigit?
mama : dia kan vampire...vampire makan darah orang...
(muka dhiya mcm tgh digest maklumat yg mama bg.....tapi pastu...)
dhiya : kalau lapar makan nasi la kan....?
mama : huhuhu....a'ah...

Friday, July 23, 2010

Season 4 - Cute Funny Eating Baby..


mamasue nak join contest lg...suke tul mempertaruhkan muka anak sendiri...ye lah, dr asyik tersimpan dlm henfon je, baik masuk contest. klu lucky, menang...so this time its about 'CUTE'+'FUNNY'+'EATING'+'BABY' at http://www.malinasiam.com/2010/07/edisi-ke-empat-cute-funny-eating-baby.html. tapi baby mamasue ni dah blh nk consider baby badak....dah 3 years old.

syarat pertama: jadi follower: DONE!
syarat kedua: buat entry : TGH BUAT...
syarat ketiga: banner kt side bar: DONE!
syarat keempat: letak gambar anak tgh makan : DONE!
syarat terakhir...jgn lupa ayat power tuuuuu......: DONE!

nama: dhiya farisha bt mohd azwam
umur: 3 years old

break my leg,girl!!!

 " GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MALINASIAM.COM" 

baru mamasue tau...


few weeks ago kan ade berita yg pasal actor korea yg bunuh diri tu...Park Yong ha. dia pernah berlakon dlm Winter Sonata, citer korea yg ramai org pompuan tergila2 tgk dolu dolu...Sebab musabab dia bunuh diri tu mamasue tak dpt cari. tp yg mamasue tau, mlm tu, dia sempat urut2 blkg and kaki ayah dia yang ada penyakit cancer perut....(stomach cancer...cancer perut la kan...). dia urut2 tu dlm pukul 12.40am...mayat dia dijumpai kul 5.30 am, dia gantung diri pakai charger camcoder....

dolu-dolu masa tgh giler citer Winter Sonata ni ptg2, mamasue mmg suka betul kt Park Yong ha ni...(tak suka sgt hero Winter Sonata tu...Bae Yong Joon tu sbb mcm dah tua). ada sebab nape mamasue suke tgk Park Yong ha ni, antara sebab utama tu ialah mamasue rasa rupa dia ada iras rupa buah hati mamasue dolu2...sape lg, papa lah...


kikikiki.....ada sama tak??? klu tak de pun, carik smp dpt....hehehe

tp, latest picture of Park Yong ha ni dah ruper lain sgt....mmg tak lgsg mcm papa...


and papa pun dah tak sama rupa mcm dulu....dah lari sket allignment pipi....(mama pun sama je)...kuang kuang kuang...


Wednesday, July 21, 2010

hantu minyak

this few weeks, anak dara mamasue ni suuuuuukkaaaa sgt nak tido lewat sbb nak tgk kartun. dia akan layan cartoon after cartoon after cartoon......kdg2 tu smp pukul 1 am lebih...yg naya nya, papa lah...sbb papa akan tertido kt sofa bwh teman dhiya.

nenek complain kt mamasue, kt umah nenek pun dhiya sama je. dia tak nak mandi sbb nak tgk cartoon after cartoon. nenek cerita kt mamasue, nenek marah dia....nenek kata 'dhiya ni bau busuk sgt sbb tak nak mandi, nenek rasa nak buang dhiya kt TONG SAMPAH...'. dhiya pun apa lagi, emosi lah...

so semlm pun kes sama, tak nk naik tido kt bilik,sbb nak layan cartoon. mamasue kate 'dhiya, lepas cartoon ni, kite tido k....'. dhiya jawab 'lepas cartoon BANYAK BANYAK....'. isk budak kecik ni...then mamasue terigt papa pernah citer kat dhiya psl HANTU MINYAK...

hantu minyak - hantu yang akan datang sapu kan minyak angin kt perut dhiya kalau dia tahan berak...

then,mamasue dpt idea....'dhiya, mama nak naik tido kt bilik dulu lah....nanti hantu minyak nak dtg...mama takut la klu dia nk sapu miyak kt perut mama....'. then, tak semena-mena, dhiya pun collect semua bantal busuk dia and naik atas....tapi sambil tu dia pesan kt papa 'papa, nt hantu minyak datang, papa halau ehhh?'
mcm2 story mory mamasue nk kena pecah otak pk utk nk ajar dhiya ni....ni baru dhiya...nanti dah ada partner, mamasue kene jd lagi geliga

Tuesday, July 20, 2010

denying responsibility

semlm, before tido, dhiya igtkan mamasue utk doakan utk Tok Kamal (arwah ayah mamasue), then baca doa tido. then, mamasue puji2 dhiya...

mama: baik betul la dhiya nih...mesti adik pun kate 'kakak dhiya ni baik GILER lah....'
dhiya: baik SANGAT la mama....
mama: (deeerrr....) okay...nt klu adik nak susu sape nak buat kan?
dhiya: tak payah....dia minum susu t*t*k mama je...
mama: (ish ish budak ni.....)   kalau adik nak berak?
dhiya: mama lah cuci....pastu mama letak sabun byk2....nenek tak payah...bebe (uncle bil) tak payah...papa tak payah...mama je cuci....
mama: (pandai je budak kecik ni.....)    klu adik nak main toy dhiya?
dhiya: tak boleehhhhh....nanti dia makan...dia masukkan dlm mulut dia....
mama: kalau adik nak makan?
dhiya: dia tak de gigi.....dia minum byk2 je......mama campurkan milo la kan?
mama: (byk plak arahan....)

Friday, July 16, 2010

nak salah kan siapa ni...

kan dah kate, mamasue ni pantang org sebut2....mamasue mesti pi carik....terutamanya durian. semlm kwn ofis mamasue, kak faidah aka mama alman kate dia teringin sgt mkn durian. mamasue advise kt dia, pi je lah beli sendiri klu dah teringin sgt, tak yah la tunggu hubby dia belikan. tapi dlm diam, mamasue simpan niat ....hehehe

mlm tu jugak, mamasue bgtau kt papa, suh carik durian. sbb kak faidah dah cerita2, so mamasue dah tak boleh tahan lg.

papa siap bwk tupperware lg, pau tupperware kt umah nenek. abg durian tu senyum je tgk papa dtg dgn tupperware.

dah melantak byk br teringat nak amik gambar...

aiiii, sapa yg ngidam niiiihhhh.....

seterusnya pulak, mamasue sj nk tepek gambar2 dhiya yg dah snap lama 

her favourite food...iceream n chocolate rice..."kerok kerok"


gambar ni kalau masuk contest MOTHER & DAUGHTER NOT LOOK ALIKE menang ni 




Thursday, July 15, 2010

berita terkini...

mamasue baru je dpt sms dari BIL mamasue yg kejer kt petronas...tulisnya "semua minyak 95,97, diesel naik 5 sen pukul 12 mlm ni..."

kesahihan sms tu malas nk check, tunggu je lah mlm ni....hehehe

ptk oh ptk...

waduh...waduh.......penatnya mamasue. dah berhari2 mamasue tak dpt nk update blog ni......mcm mana nk jd blogger tegar ni???mamasue tak ada time lah....mamasue bz dok study utk PTK hari ni...so this morning, smp2 je kwn2 ajak pi mkn....mamasue dah mkn sket dah kt umah pg tu, tp since exam 3 jam,mamasue pi gak la join mkn....beli yg cepat dan segera telan...roti. so far........soalan okay okay laaaaaaa......mmg mamasue goreng pun sedap gak. dah la essay, 20 markah, klu tak goreng, mana ada point nk list smp 20.

semlm mlm mamasue dpt la chance utk study kejap kt bilik sorg2...papa tlg jagakan dhiya. tp dhiya ni at one time, dia jerit2 dr bwh suh mamasue join dia...katenye nak mama teman dia gak tgk tv. sudahnya mamasue pun bwk la nota2 semua depan tv. tetiba mamasue terpk.....gini lah agaknya klu nt amik master...mcm mana nk study gini.....rumah pun huru-hara....baju yg mamasue sidai since sunday, smp hari ni tak angkat2 lagi.....hahahahahah! hari ni kena kemas umah lah...

Monday, July 12, 2010

its all coming back to me now...

chewah chewah....tajuk mcm lagu celine dion pulak...hehehe...no, its actually mamasue nye deria bau...dah boleh dah nak bau2 benda2 yg rasa2 nya dulu tak bau pun...adoila....

mamasue nye selera mkn tu, masih membuak2...rasa nak mkn tu mmg ada, tp bila mknan tu dah ada depan mata, rasa tak selera pulak...semlm mamasue suh papa n dhiya pi belikan burger n nasi lemak kukus, dah nye tak abis, nasi lemak pun mkn 2 suap je...

toilet pun sama...asal jejak je kaki kt dlm toilet tu (baik toilet kt umah or kt opis...lagilah kan...) mula lah rasa nk termuntah...siap terbatuk2 lg....tp muntahnya tak kluar2 gak...tgk tong sampah pun nk termuntah...apatah lg bila si dhiya uk-uk...

sian dhiya...anak dara mamasue ni dah pandai mandi sendiri.....pakai shower tu (tu yg tak blh blah!)...pastu dia wajib shampoo rambut. shampoo dhiya ni dah la bau strawberry...pagi mandi pun shampoo,ptg mandi pun shampoo...dulu mamasue rasa harrruuummm je bau shampoo tu,tp skrg rasa mcm bau 'kap lam nga' pulak....mlm2 dia nk tido tepi mamasue, pelan2 mamasue tolak dia ketepi bila dia dah lena, sbb tak tahan bau strawberry rambut dia tu...siannn baby badak mama.....

Friday, July 9, 2010

eh eh eeeehhhh...

mlm semalam , mamasue dah ngantuk sgt2...papa pun dah dengkur2...

dhiya: mama, baju dah gosok dah.....?
mama: (eh...mcm mak aku pulak.....) belom, esok lah mama gosok...
(then, mamasue baca doa tido pelan2 sambil mulut kumat kamit...tp mata dah tutup...)
dhiya: mama....tadah tangan...
mama: (eh eh eeeehhhhhhh mak nenek niiiii........)

p/s: dhiya dah reka nama untuk bakal baby dia....JOHAN FARISH...hhmmm,blh dipertimbangkan ....

Thursday, July 8, 2010

Baby introduction to dhiya

mama: dhiya, dhiya nak baby tak?
(mama tak sebut 'adik' sbb dhiya igt 'adik' tu budak-budak)
dhiya: nak...dia kt mana?
mama: dlm perut mama la...
(dhiya terdiam...muka blur)
dhiya: baby saper?
mama: baby dhiya lah...
dhiya: dlm perut dhiya lah...bukan dlm perut mama...
(terkena aku.....)
dhiya: siapa bagi?
mama: Allah bagi...
dhiya: nak setarang (sekarang)...
mama: tak blh...dia kecik lagi...dlm perut...
dhiya: keluarkan la cepat...
(alamak...mcm mane la org lain mengharungi benda ni...)

Wednesday, July 7, 2010

Baby Omar warded

yesterday nite, after maghrib, mamasue n family decided to visit baby omar (anak sepupu mamasue) yang baru 6 months old yang kena warded sbb muntah2, demam and kencing kotor kt Damansara Specialist. Sib baik la tak jem jalan...so mamasue dpt sampai cepat.

sian mamasue tgk baby omar...dhiya pun sama...diam je dhiya tgk baby omar tak sihat.dia kena viral fever nih...below, mamasue ada snap gambar candid je masa kt hospital tu....tak smp hati plak nk suh diorg tu posing2...ye lah, dah kate kt hospital, takkan nk berseronok2 pulak kan...but blog tetap kena update....so pic tetap kena amik...=P

this is tok yat & baby omar, masa ni dia dah ok sket lepas dah masuk ubat kt punggung...siannnn

this is kitorang...

what defines our family is this...walaupun kt hospital, makanan tetap meriah...actually ada sate lagi!

this is nekcu & tokyat baru nk dinner...

korang blh tgk bilik hospital tu yg besar, dhiya igt tu hotel!


Tuesday, July 6, 2010

welcoming dhiya the 2nd...

let the picture tells the story.... :)

Monday, July 5, 2010

mamasue menang contest...wuhuuuuu!

i'm over the top! tq papa for making a photostat copy of our daughter...JOB WELLDONE!

MOBS Parent & Child Look-Alike

1st Prize
Contestant #3
PARENT NAME : Mohd Azwan Bin Kamarruddin
KIDS'S NAME and AGE : Dhiya Farisha Bt Mohd Azwan/ 3 yrs old
suraya9389@salam.uitm.edu.my



skrg,mamasue dah tak kecik hati lg bila org kate dhiya tak langsung ada rupa mama...sbb mama dah dpt pulangan yg lg bestttttt.....

Now the exciting part.... 


1st Prize (RM709) 
Liz Claiborne Bag + Wallet Set from How2Shop worth RM209 
Rm100 voucher from Tree Little Munkies 
RM100 voucher from Bubu Planet 
Snicker Cheesecake from Dalissa Sweet Treat worth RM50 
RM50 voucher from Bumble Berries See 
RM50 voucher from Sentuhan Bayu 
RM50 voucher from Little Bug Shop 
RM50 voucher from Baby & Kids Boutique 
RM30 voucher from Celebrity Mum 
RM20 voucher from Kedai Gambar Kami 

dhiya nak tunjuk terror...

anak dara mamasue ni mmg suke sgt nk tunjuk pandai dlm semua segi...nk tunjuk pandai mandi sendiri lah, nk tunjuk pandai shampoo rambut sendiri lah, cuci tgn sendiri, mkn sendiri,masak sendiri dan bukak baju sendiri...ini lah jdnye klu tak nk bg mama tlg bukakkn...


hantu momok yg kepalanya terlekat kt baju...=)

another weekend activities

last weekend, mamasue byk duduk umah je since hari sabtu tu papa kerja....pagi kerja kt ofis, malam kerja 'tgk bola', so kesimpulannya mmg tak pi mana. so hari ahad baru lah kitorg dpt merasa nk berjalan2....lunch time tu nekcu ajak lunch. at first mamasue igt nekcu ajak lunch kt umah dia, tp rupanya kt Shangri La. kitorg smp Shangri La tu almost 1230...lbh kurang 1225 gitu, papa kate tunggu diorg kt Lobby area je lah, sbb papa tak nmpk pun keter nekcu kt valet. masa tgk lepak2 kt lobby tu, mamasue sempat la snap gambar dhiya.

dhiya baru blaja buat 'peaacceeeee....'

tgh snap2 gambar dhiya tu, tetiba Y.B. Datuk Seri Datin Paduka Rafidah Aziz (mamasue google nama pangkat dia ni...takut tersilap =) ) lalu....dia n family2 dia agaknya...ikutkan mamasue, rasa mcm nk pi tegur, tp tulah, sbb mamasue tak igt nama pangkat dia...kang takut tak cukup sebut, lain citer plak...takkan nk pggl auntie kot....hehehe

lepas Y.B. Datuk Seri Datin Paduka Rafidah Aziz tu lalu je, nekcu pun smp. rupanya nekcu mmg sengaja nk turun lewat sket, sbb tak nk turun skali dgn Y.B. Datuk Seri Datin Paduka Rafidah Aziz. ye lah, kasi org penting2 lalu dulu la kot....

nekcu book few tables utk lunch ni...so mamasue n close cousin amik 1 meja...dhiya mcm biasa lah, terus start dgn chocolate fountain...

abis comot2 mulut...

mlm tu pulak, mamasue mmg bajet nk lepak tgk mentor grand finale. mamasue mmg sokong Muhammad...papa sokong Adi, tp Adi kalah...kehkehkeh...part yg mamasue plg suka is bila Saiful nyanyi...dia antara contestant yg tak dpt masuk tapi terpilih utk menang rm1K...bila dia nyanyi lagu Pulangkanlah tu, mamasue bajet2 mcm biasa je lah, ramai lah lelaki yg blh bt2 suara pompuan gitu...sekali dia kluarkan suara jantan dia,mamasue punya lah GELAK BESAR smp mamasue rasa org sebelah pun blh dgr.....tapi mamasue rasa, suara jantan dia tu mmg betul2 sedap lah.....suka sgt2.

ni Saiful tu, lepas mamasue gelak tu, cepat2 mamasue amik henfon n snap gambar dia...

ni pulak kerja si dhiya n papa...


konon2 menari mcm So You Think You Can Dance...

.





Friday, July 2, 2010

::peraduan "aku terima nikahnya"::

peraduan ni mamasue enroll kan diri sendiri plak...selalunya mamasue masuk contest utk dhiya. at first terbaca psl peraduan ni, mcm menarik dan tertarik plak...usually org akan bt contest psl baby, this time psl wedding sendiri. mcm best...tak perlu banner bagai...kwn2 lain, jom lah join sekaki...blh tgk gambar2 nikah org lain =P . terkenang lah kembali waktu muda2 dulu...masa hari nikah mamasue dulu pun ada story mory disebalik nya....hohoho...mmg tragis wooooooo.....tapi kita tgk dulu gambar masa mamasue nikah dolu-dolu...


mamasue n papa nikah pd 4 jun 2006...pagi kt masjid Al-Ghufran, TTDI,PJ. umah mamasue kt USJ, tp nikah kt TTDI sbb convenient sket kt sana...ramai wooo datang, biasa lah, mamasue kawen kan...tak de tunang tak de apa, kawen terus...(ha!jgn ada yg nk pk bukan2 yer) almaklumlah...dah kenal lama. nk tunang2 tu, mcm ambil masa lg...so kawen terus.

abil (adik mamasue) patut jd wali sbb mamasue dah tak de ayah (sob..sob..sob...), dia akan wakilkan kepada org lain. janji event start awal pagi....sbb tok kadi tu lepas2 tu nak pi kawenkan org lain pulak...musim kawen la kate kan. mamasue kluar umah pagi tu, mak kate, 'biarkan adik tido jap, sian dia balik lewat semlm sbb pi pacak kakaknye signboard kawen..'mamasue pun ok kan je lah...dlm hati mcm ada risau...

mamasue dah setel make-up terus pi masjid, dah risau2 abil tak smp lg...wali nih...adoiaiiii...semua org dok menanti dia je..uncle2 mamasue, tetamu yg hadir, mak, termasuklah tok kadi, semmmmmuuaaa tunggu wali....ramai yg try telefon dia, tp tak berjwb...sudahnya, cousin2 mamasue rush balik rumah, bwk kereta bagai nak gila katanya, semata2 nk carik wali...rupanya dia tertido mampuih...dia igt, dia dah pas IC kt wakil wali tu, setel la....MANA ADA CENGGITU WEEEHHHH...dia pun rush la ikut cousin2 tu ke TTDI, sempat berus gigi je kot, mandi tak tau tp mcm tak mandi je...huhuhuhuhu......diorg pggl dia 'wali hip hop'...

tu lah alkisahnya....smp skrg, nama wali hip hop tu lekat la kt abil...

CISCO Summit 2010

Semlm mamasue n frens ke CISCO Summit 2010 kt Sunway Piramid Conventional Center. Katanya dalam emel, siapa2 yang smp before kul 830am, akan dpt early bird gift...mamasue punya lah confident, sbb kate umah  dah dekat kaaannn....sekali bertolak kul 8am dr USJ, smp dekat2 kul 830am gak....dlm hati mengharapkan kot ada lah early bird gift yang lebih2....papa drop kan mamasue kt tepi shoping complex je, mamasue hv to walk in sorang2, tya pak gad, then br jumpe tempat tu.....smp2 je kt tempat tu, HULAAMMAAAKKKKK! ramai dah orang.....hancus lebus la harapan mamasue nk dpt early bird gift gini.....chessss...mmg dasar bender free, sumer pun nk dptkan dulu...

mamasue pun dgn badan yg mungil ni (ada org muntah darah ke?) pun berpusu2 lah ke registration counter...tunggu kejap je dah nmpk muka2 from UiTM...event kali ni mcm tak berapa teratur sket...tempat pun tak sebesar KLCC tu, so mmg akan cramp.

laser show dalam hall...terkenang mamasue masa pi concert2 dulu...

kak zah & mamasue (kitorg duduk berdua je sbb yang lain dah hilang)

masa lunch time, kitorg mkn kejap, then mamasue n geng pi jln2 kt Piramid pulak...papa suh mamasue carik kasut baru...so mamasue buy myself a pair yg cantek. kali ni cepat je mamasue pilih kasut tu, sbb byk pembantu...=P

mamasue snap gambar ni utk hantar mms kat papa...dah jd mcm kebiasaan, nk beli apa2 kene ada pendpt papa gak...bile papa kate ok, then br beli...klu papa tak kate ok pun, kdg2 terOK gak...

selepas berhempas pulas mamasue duduk event tu smp ke petang, dgn beg2 yg nk kena galas, dgn org yg berasak2, dgn tubuh mungil & cute ni(apa aku kisah klu org muntah.....hehehe),mamasue tenggelam dek kehangitan bau org...cepat laaaaa lucky drawwwwwwww......malangnya mamasue tak menang apa2...tak da luck lor...tp mamasue managed to bring home all this...free gifts...

model yg berpakaian baju tido utk memperagakan brg2......hehehe





Related Posts with Thumbnails