Tuesday, June 22, 2010

Tupperware utk menapau...

since Ramadhan dah nak tiba, mak cu (aunty mamasue) aka nekcu to dhiya dah bt preparation. sejak beberapa tahun lepas, bulan puasa je mmg kitorg disponsor oleh nekcu. mmg org kate bulan puasa tu byr duit minyak je lah tiap2 hari utk nk pi umah nekcu....sbb nekcu akan bt moreh & solat berjemaah utk semua sedara mara terdekat. so 30 hari tu lah kitorg akan travel ke Bukit Damansara after balik ofis.

as for mamasue plak, since dhiya lahir, mmg mamasue tak dpt la nak merasa solat terawih berjemaah...pernah gak try dulu, tapi si cinonet ni masuk dlm telekung lah, lalu celah2 jemaah lah, main golek2 atas sejadah la, pi selongkaq almari pinggan lah.....eeeeeiiii, tuhan je lah yang tahu betapa dup dap dup dap jantung mamasue masa dia pi bukak pintu almari tu...so,senang,mamasue tak join lah jemaah...balik umah, solat sorg2...sian mama,pengorbanan utk dhiya nih...

dah terkeluar topik, actually nk cerita, nekcu punye preparation...nekcu belikan kitorg ramai2 ni tupperware yang mcm mangkuk tingkat tu, utk memudahkan kitorg menapau mknan...nekcu kate tupperware microwave tu tak elok utk kesihatan plus klu bg tupperware nt kitorg ni tak reti2 nk pulang kan bailk.....so senang dia bg sorg 1 set...cute kan?mamasue suke sgt...

5 yg dah komen:

Kancilbiru said...

tanya nekcu ada lebih tak? heheehe

maslinamansor said...

aku pun nak 1.... skali dengan isinye yer... :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku ada satu ajer..

ad said...

bagusnya nekcu...ingatkan bg tupperware sbb nk srh org yang dtg umah dia bawa apa yang patut....hehehhe

lydzar said...

baik nya nek chu..bagi jiran kt sini satu set boleh tak? teringin jugak nk menapau..bukan penampau tau hihihi

Related Posts with Thumbnails