Friday, June 18, 2010

tragis hari ini...

hari ni je brapa kali mamasue keluar masuk keter...

(1) smp ofis, naik atas utk punch...pastu turun balik pi breakfast
(2) abis breakfast, pi naik ofis....nk start kejer...
(3) turun balik, keluar pi Data Center
(4) balik ofis, ada meeting...

di antara item (3) & (4) tu.....tragis ni berlaku....TAYAR KERETA mamasue MASUK LONGKANG!!! /floor haru birunya rasa! baru je nk selesai parking (parking bontot tu, tak blh blah...)......

dengan jantung dah rasa mcm nk tercabut, tak tau nk bt apa, kereta boleh tercongek sebelah. sib baik la mamasue bawak Fizol skali pi Data Center tu...so ada lah lelaki (rasa selamat sikit la bila ada lelaki....hehehe)...bahagian kereta yang tercongek tu ialah bahagian yang si Fizol ni duduk...ada ka dia hempas2 kan badan dia, dengan harapan tayar keter tu keluar dari longkang....ko igt ko berat sgt ke fizol???

pastu pakcik cafe pun lalu, mamasue pun bt muka 10sen...fizol keluar keter, dia n pakcik tu punya la letak kayu la, letak apa la lg mamasue tak tau utk nk bg tayar tu boleh jln atas tu.....tak boleh gak...dlm hati ni Tuhan je lah tau, apa la patah ka, kemek ka....calaq ka....apa la nk jwb nt nih......pastu, dgn POWER yang ada kt Fizol & pakcik cafe tu, diorg berjaya angkat kereta mamasue....mamasue pulak, takut nk tekan minyak kuat2, kang berdesup langgar kereta depan. pastu Fizol jerit "tekan lagi minyak kaakkkkkkk!!!". mamasue pun tekan pedal, sib baik laaaaa boleh keluar tayar..../sweat

since mamasue tau Fizol ni secret reader blog mamasue ni, mamasue nk wish dia TQ VERY MUCH ...dan kot2 pakcik cafe tu pun bace blog mamasue nih (mana tau, kot2 secret reader gak keee....) mamasue nk wish TQVM too...nt sy beli lah lebih sket kt kedai pakcik =P


4 yg dah komen:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

(1) smp ofis, naik atas utk punch...pastu turun balik pi breakfast <--bfast ngan saper erk??

seb baik bukan dengan kami tayar tu masuk longkang..huhuhu..ok ke tayar tu?

mamasue said...

e.l.i.s.s.m.i.e: tyr so far ok...mamasue pun ok...=P

lydzar said...

kalau bab-bab insiden melibatkan kereta ni, mmg berpeluh la ketiak nk pikir..mmg menguji kesabaran dan keimanan sungguh kan

seb baik semua dh ok

Anonymous said...

dey....!! mana domino kuuuuuuuuu

Related Posts with Thumbnails