Tuesday, June 15, 2010

tersentuhnya hati mamasue

Darwisya Adriana & Darwish Adrian

hui...tersentuh nya hati mamasue bila baca paper HMetro hari ni...Darwisya tu tak jauh beza umur dgn dhiya...mebi beza 6 bulan gitu...tp dah blh hafaz 30 surah!!! fffuuuhhhh....terbaekkk....mamasue tabik spring la kt anak2 berdua ni dan tabik lagi spring kt mama dia...sbb tau sj lah kan budak2, bukan senang nk duduk diam & kerajinan mama tu sendiri, effort dan time yang diberikan utk anak2 dia ngaji.

as for dhiya plak, dah pandai mengucap 2 kalimah syahadah & alfatihah. buku iqra' dah ada, tp tang tu je lah, tak start2 lagi....mama nk try ajar surah2 lain plak...mulakan yg mudah2 dulu.hhhmmmmmm...lagu mila dah terror, hafiz dah terror, akim lagi terror, wonder girls baru terror....nk kena bagi agama pun terror...nt dah jd hafizah, blh la dhiya nt tarik mama n papa masuk syurga!

so kt entry ni mamasue nk include kan lg skali video dhiya mengucap 2 kalimah syahadah....

video

pic crdt to HMetro

4 yg dah komen:

maslinamansor said...

so sweet...
dari umur berapa ajar dhiya mengucap?

mamasue said...

before 3 tahun...2 thn lebih...tu pun lepas mamasue rasa dhiya ni asyik pandai nyanyi je....nk try hafaz2 doa plak...tp hafazan je lah, baca jawi tu tak blh lg...huhuhu

lydzar said...

budak2 terang hati kan. kalau sabar mengajar, mmg boleh hafaz pon kan..

Puteri Satu said...

ala shomelll sangattt.....

Related Posts with Thumbnails