Thursday, June 3, 2010

mcm mana nk kurus ni...


gambar kt atas tu bukan nya gambar aku tangkap masa tgh skodeng org.....tak2x. gambar tu aku snap masa dlm keter, iaitu tempat org jual cendol kt lori tepi jalan. lunch time semlm lepas amik papa from ofis, papa ajak singgah pekena cendol kt kelana jaya. mcm mana nk kurus ni,bekal dah ada kt ofis, nk bantai cendol lg...adoiaiii...papa kata sedap gilos, and mmg betul lah, sedap pun...papa kate, tunggu diorg tu abis mkn,ada org bgn,kite pi la duduk pulak sbb kedai tu dah full house. aku kata, tak pe lah, kite mkn dlm keter,sedap sket ada ekon (padahal....mamasue mana nk mkn kt luar panas...ada ekon,itu penting). so papa kate tak thrill lah mkn cendol dlm ekon, tak thrill....papa mkn cendol tu sket nye laju smp brain freeze. tak tau la brain freeze ni mcm mana, sbb aku mmg mkn apa pun dgn penuh sopan,telan sikit2 je...(chewah...)

lihatlah betapa byknya ais dan betapa besarnya pulut tu...dipenuhi dgn cendol2 hijau yang lembut.....mmg menghilangkan dahaga (walaupun tak da rasa dahaga pun sblm tu)

papa in action (masa ni blm kena brain freeze lg)

0 yg dah komen:

Related Posts with Thumbnails