Friday, June 4, 2010

mamasue tunjuk terror : tukar mouse pointer dalam blog

since mamasue is not a pro-blogger (yet....but soon to come), mamasue pun kiranya baru lah nk blaja2 teknik2 nak customize blog ni. so here mamasue nk share ttg ilmu yg mamasue jumpa ttg cara2 utk tukar mouse cursor utk blogspot sahaja.

1) mula2, kita carik mouse pointer cantik2 yg kita nak jdkan as cursor tu.

2) then, kita copy url direct link pointer tu...

3) then, kita pegi kat blog, klik Layout -> Edit HTML, pastu kita tekan Ctrl + F (untuk find), pastu kita carik word ni

4)lepas dah jumpa , betul2 kat bawah tu kita paste lah code ni

bhgn 'http://cur.cursors-4u.net/others/oth-5/oth401.ani' tu, korang paste la dgn direct link yang korang copy td....

5) laaaassst skali, JGN LUPA SAVE. kalau tak, seribu kali buat pun tak kluar2 pointer baru tu.....


2 yg dah komen:

Kancilbiru said...

phewit...terima kasih mama sue....

e.l.i.s.s.m.i.e said...

terima kasih mama sue :P

Related Posts with Thumbnails