Tuesday, June 15, 2010

lawak si dhiya ver 8 =P...

semlm ptg, dhiya marah2 dgn papa sbb papa tak bagi dia hempas pintu. kononnya dia nk tutup pintu tu sbb nt denggi (nyamuk aedes). dhiya punya lah marah kt papa, sampaikan byk kali dhiya cubit & pukul2 papa. mama pun peluk lah dhiya...sbb org kate,klu anak tgh marah, peluk dia...

mama: sudah lah dhiya.....dosa pukul papa, nt Allah tak sayang...cuba mengUCAP....(sambil urut2 dada dhiya)

then, dhiya pun dah nmpk cool down, pastu dhiya kate,

dhiya: UCAPlah alhamdulillah, syukur kita kepada Allah...selawat ke atas nabi....
mama: adeh....kes parah ni...

7 yg dah komen:

aidanisme said...

hahahah...

dhiya ni ikut perangai sapa ni?

lydzar said...

hehe sekali dia bagi nasyid seround :)

Sharinginfoz said...

memang bijak anak ni

maslinamansor said...

dhiya minum susu apa..?
tetiba nak tukar lak untuk danish...

mamasue said...

aidanisme: ayah dia kot....=)

lydzar: ni kejer nenek dia lah ni...

Sharinginfoz: tq bebeh...budak2 semua bijak...

maslinamansor: dhiya dulu minum snow, 2 tahun lebih gak la, pastu tukar sustegen...sbb dia kurang mkn,sustegen tu susuai utk budak yg tak mkn...

Kancilbiru said...

hahaha..sabar jer la..tangan dia ala nasyid tak?

ad said...

aduhai...macam2 perangai ler...bijak sungguh

Related Posts with Thumbnails