Monday, June 14, 2010

jalan-jalan umah baru uncle lang...

last weekend, sabtu tu papa bwk the whole big family to IKEA. 2 keter...sbb too many. selama ni asyik citer je kt Ma psl Ikea ni, tp Ma tak dpt nk byg kan mcm mana besar sebenarnya tempat tu. so senang citer, kite bwk je pegi, tgk la sendiri besar mcm mana. sblm masuk Ikea tu, adik min (mamasue nye SIL) dah pesan2 kt Ma, 'ma, kena excercise kaki siap2 kt luar ni.....' . kt level pertama Ikea tu, diorg dok nyinggah ke setiap showroom, mmg teliti all the details. then, mamasue kate kt papa, 'ni suku pun tak smp lg pa, sure balik lmbt kite ni...kate nk tgk worldcup kul 730...taku tak dan nk smp....' . tapi, baru smp half of the way, ramai yg dah tak larat. so, papa bt keputusan, kite shortcut je ikea nye jln tu....terus pi kaunter.

rombongan smbl blaja ke ikea...

hari ahad pagi pulak, pagi2 lepas breakfast, kitorg terus siap2 utk nk tgk rumah baru azlan (mamasue nye BIL), dhiya pggl Uncle Lang. Uncle lang ni beli umah kt Alam Sari, Bangi. mmg besssaarrrr tul umah uncle lang ni....tak padan la dgn bdn dia yg kecik tek tu. mamasue terpegun tul tgk pintu masuh umah dia....besarnya mak aih, rasanya mcm 2x size pintu umah mamasue. bile uncle lang berdiri kt pintu tu nk bukak untuk kitorg masuk, mamasue sempat ukur2,' ni 4 kali si lan ni baru sama size dgn pintu......pastu klu pintu ni terjatuh atas org, maunya maut nih.....', mamasue lupa plak nk snap gmbr pintu tu and interior umah tu, sbb terlalu asyik tgk2...mmg luas...the big version of umah mamasue...mamasue ckp kt papa, 'penat la nt akma tu nk mop2....besar betul umah ni'....then papa reply,' tu lah sbbnya saya belikan awak umah kecik je, sian kt awak nk mop...' ye lahhhhhhhh tuuuuuuu...tenkiu la papa, eventhough kecik,tp saya syukur dah...

tahniah uncle lang...for having such a big house...blh la kami menepek selalau...

ala2 dah smp kajang, lepas tgk umah uncle lang tu kitprg sj je jln2 kt putrajaya...bwk kak nor & adik min (both are mamasue nye SIL) tgk2 putrajaya...tunjuk kt diorg jambatan 'rosyam nor' and masjid putrajaya, mamasue sempat snap gambar masjid tu je sbb lepas tu org masjid tu pggl mamasue suh pki jubah masjid tu....agaknya masih tak cukup tutup aurat lg kot...=P papa kate,sbb bonet mama bsr sgt...alhamdulillah, bonet besar ni lah papa nk kawen pooonnn.....huh.

masjid putrajaya...ramainya orang...


2 yg dah komen:

lydzar said...

my SIL pon beli rumah kt Alam Sari. Tapi tak dok lagi. Dorang skg kt Sabah lagi..

maslinamansor said...

jambatan "rosyam nor" tue macam mana? yang mana satu?

Related Posts with Thumbnails