Wednesday, June 2, 2010

dimanakah kasih sayang?

tiap-tiap hari ada je cerita orang buang bayi. mcm mana perkara ni blh jadi smp mcm ni...tiap-tiap hari. rasanya mcm dah 3-4 hari berturut-turut. mamasue rasa geram betul.masa nak buat tu tak pk ke akibatnya??pakai kepala lutut je kot...mmg bebal.sian baby yang dijumpai semalam tu, kat tepi jalan je dia ditinggalkan.dgn tak da balut apa...dah jd mayat baru 3 jam dilahirkan.kurus kering je tgk mayat baby tu dr jauh.maybe sbb mama dia tak brapa nk jaga masa pregnant dulu.agaknya sebab nk sorok perut,pastu pakai la bengkung semua.dah tu mcm mana baby tu nak membesar.

bila difikir-fikirkan, tak cukup ke dgn dosa yg dah ada dgn buat maksiat tu, nak ditambah pula dibuangnya baby tak berdosa ni.boleh ke mama-zalim tu tido tanpa fikirkan baby yg dia buang tu?klu papa-zalim dia, mamasue tak rasa akan fikir,sbb bukan diorang yang ngandung 9 bulan. mama-zalim tu tak terigt ke kat baby dia setiap hari?apa jadi kat baby tu, kot kena langgar lori ka, kot kena tokak (gigit) dengan anjing ka, burung ka....adooiiii...apsal sengal sangat.

buat mama-zalim & papa-zalim, kalau ada lagi baby yang nak buang, tlg la hantar je kt umah mamasue. biar mamasue bela.boleh buat main dgn dhiya.klu korang tak dpt nak syg dia, rasanya dhiya blh berikan kasih sayang lbh dr hangpa yang bangang.


2 yg dah komen:

maslinamansor said...

kalau kat rumah mamasue dah penuh... boleh hantar ke rumah maslinamansor yer...

lydzar said...

sedih la bila kenangkan nasib anak2 ni..

Related Posts with Thumbnails