Monday, June 21, 2010

dhiya mengamok

semlm dinner kt umah nekcu sempena birthday akim and baby syirah (even birthday akim dah lepas, tp nekcu tak dpt dtg, so kena celebrate skali lg =P). nak dijadikan cerita, baby badak mamasue (dhiya) ni nampak plastik beg besar Toy City dgn kotak toy yg besar dlm tu, dia dah mula naik saspen, 'tu present sapa mama? tu sapa punya mama? nape ada present kt situ mama?' and macam2 lg soalan yang tak brenti2 dia tya...even mamasue dah jwb tu present org lain, dia tetap tya lagi soalan yang sama sbb dia nk suh mamasue jwb tu dhiya punya!

masa tiup candle pun sama, 2 kali (utk akim & baby syirah) tapi 2-2 kali jugak la dhiya yang tiup....adoiiii.....
tgk ajelah sapa yang dah stanby kt situ...

so masa nak balik, dhiya minta2 toy besar tu, melalak2...'ala dhiya, tu bukan dhiya punya....', lagi lah kuat dia melalak....so kitorg pun cepat2 salam and balik. even dah dlm keter pun, dhiya tak stop2 nangis lg.....smp lah kitorg brenti kt traffic light. tetiba dhiya terdiam, mamasue pelik, 'nmpk hantu ka anak aku nih?' ...rupa2nya, 'eh mama! mila!'


rupanya dia nmpk iklan idola diaaaaa.......tapi lepas tu sambung nangis balik =P

6 yg dah komen:

maslinamansor said...

lawak la dhiya nie... tiru perangai sape nie...

mama ke atau papa dia...?

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai..lawak la dhiya ni.

Kancilbiru said...

hahahaah...layan je la sue...kang dah besar dia tak lawak dah...

ad said...

alahai...nampak sangat drama dia ....

imah said...

Dhiya ikut ko ni sue..hehehe.dramatis nau!!

mamaizz said...

hahahaha..sungguh betul minat mila sampai leh teberenti nangis...bagus betul penagan mila dyia pun leh diam sekejap sbb mila..

Related Posts with Thumbnails