Thursday, May 20, 2010

barang yang dhiya tak blh tinggal...


talking about the topic, dhiya mmg ada a LIST of brg2 yg mmg tak blh tertinggal either kt umah nenek or kt umah sendiri. and the list akan bertambah dari hari ke hari

bantal busuk...this one is on top of the list...dhiya pggl 'bantal blue & bantal putih ikea'


seterusnya...toy house ni...

masak2 air nih...yg tak tahan tu, toy ni siap blh isi air kat dlm teko tu...kejap2 dhiya sure minta air, tu yg sbb toy ni sentiasa duk atas lapik tu

last ialah CD barney ni...

kalau salah 1 drpd brg ni yg tetiba dhiya nak, tp tertinggal kt umah nenek ke ataupun kt umah kitorg, dhiya punya MELALAK, smp aku tgh miting pun nenek kol sbb tak tau dah nk bt mcm mana nih...pernah satu mlm kitorg tertinggal bantal blue tu kt umah nenek...dhiya punya la menangis suh papa pi balik time tu gak pi amik balik bantal blue dia...adoi...nayaaaaa...igt ada bantal putih tak da bantal blue tu cukup la...tak cukup rupanya...

baru2 ni pulak, nk tgk cd barney...dhiya kata ' nk tgk barney yg ada shbob shbob...pastu ada topi kaler black..ada baloon....'...alamakkkk...pabendaaaa dhiya nak ni....aku cuba imagine...tak dpt, cd yg mana ni...shbob shbob tu pun pakejadah????nangis la 1 mlm....tak tau apa nk bg...smp ke hari ni, tak tau yg mana dhiya nak...payah....

yang toy house tu pulak, ada lampu chandeliar (betui ke tak eja ni tak tau) yg blh on off...tp klu dhiya,lampu tu mmg SENTIASA on...sbb dia kata,nt org dlm tu tak nmpk...tak sabar aku rasa nk tunggu bateri abis...

kalau sesapa ada anak peel mcm ni, blh share dgn aku...and kalau blh bg solution nk mengatasi masalah dunia ni lg bagus....cadangan dialu-alukan...

5 yg dah komen:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mak ai..punya lah cerewat yer dhiya ni.agak2 masa pregnant kat dia , ko cerewet mcm tu tak?hehehe.Aku peel masa mengandung semua dah trun kat nuha..parah!

mamasue said...

elissmie: aku rasa aku mcm tau apa peel ko tuuu.....*wink* *wink*

fiezol said...

bg ubat batok... supaya.. dia setiasa tidoq.. amacam.. bagus x idea ni.. hauhauah

maslinamansor said...

baby mas pun ada bantai ikea tue... :)

Masa tido Danish suka peluk....

Papa @ Mama Zara Sofea said...

hai sue..

nk kongsi sikit cter ni dgn kisah Zara. Zara kat umah satu benda je dia nak iaitu 'BEBEAR' kecik... tapi kalo benda tu takde pun tak jadi masalah...

dari kecik we ols tak biasakan dia dgn bantal busuk atau tetap dgn satu2 benda..we ols pelbagaikan...tapi sekiranya dia minta bebear tu & kebetulan bebear tu takde, we ol suh dia bersabar... Rizal mmg pandai pujuk Zara.

Satu benda je tabiat dia skrg, suke memilih baju yg lawa kalo berjalan @ g skul. Smlm dia buang tebiat nk pakai baju gown flower girl g alamanda.. bagi baju lain x nak.. nk gak baju tu.. tp disbbkn we ol nk cepat, pakaikan jer la..ekeke..sesekali layan permintaan dia apa salahnyer kan.. cuma tak nak dimanjakan sgt..

Related Posts with Thumbnails