Monday, May 31, 2010

at last...

at last...dpt juga pintu ni diputihkan...setelah telinga papa dibingitkan oleh suara merdu mama, papa pun pi lah beli cat. kitorg beli kt kedai harware syeksen 25. mesra betul orang kedai tu, siap pakai kan sistem dia, demo tunjuk mcm mana rupa cat tu bila letak kat dinding rumah, pastu combination of colors....siap bg mcm2 tips la....dia cadangkan kitorg beli brand Jotun, sbb dia kata Jotun ni 1st grade. tapi bila mama tya apsal Jotun lg murah dr Delux, dia tak dpt jawab....but its ok...murah la best...=)

papa in action....sian papa,mama pun sian, sakit mata dok tgk pintu tu selagi tak cat putih...=P

hasilnya!...kan ke cantek tu....luas je rasa rumah yg tak brapa nk luas ni...

harga cat : rm 27
berus roller + thinner + berus cat+berus kecik = rm 12
total= rm 39...murah je....

servis charge papa : priceless (uhuk..uhuk...batuk plak...=P)

anyway, tq papa for the hard work...muah =*....keep it up!hahaha...

after maghrib plak, kitorg pi ikea...saja cuci2 mata...dhiya kata tak nak la cuci mata, nak cuci rambut....hihihi...tak kisah la dhiya, asal jln...sian dhiya boring. so dhiya mmg dah target nk main slide. jenuh la mama dok pikiaq mana la ada slide kt ikea ni....pastu baru teringat...mmg slide ni ni mama tak boleh nk pusing2, sbb mmg kena lalu gak jln ni....
lepas dah setel semua, ini adalah wajib utk dhiya...mamasue karipap je...

2 yg dah komen:

azwank said...

correction.cat jotun 29 igt.

Kancilbiru said...

aku rasa macam cantik la cat kaler putih tu..

Related Posts with Thumbnails