Wednesday, May 12, 2010

the 0day

FINALLY!!!tercabotlah akhirnya implanon tu...fiiuhhhh!bgn pagi2 dgn perasaan takut nk menghadapi the reality of taking the implanon out.tapi,sakit2 mcm mana pun TERPAKSA gak pi buang bendalah ni sbb takkan la nk implanon tu rotten dlm badan aku.kang jd weng...sapa nk jawab?

appoinment kul 9am,bgn mcm biasa nk pi ofis.hantaq dhiya kt umah mak,pi PPUM dgn papa.mcm biasa,as expected,parking awal2 dah penuh.dpt park kt rooftop.terpk gak,kalau la ada ibu mengandung yg nk mai checkup kt PPUM ni,klu tak bwk husband,mmg kes naya.jauh gak la perjlnan.klu yg boyot2 tu mau terberanak la kot.haru2....

smp2 je kt LPPKN tu,kerani tu buat tak igt plak yg aku pernah kol dia few day ago,sbb kad implanon tu dah hilang.dah tu kena marah.tak da lah marah sgt,tp aku tau dia fedup la klu ada 10 org dtg kad hilang nih....dah setel isi borang bagai,kerani tu suh tunggu kt luaq sbb doktor tak mai lg.punya lah lamaaaaaaaaaa.....sejam lebih sket.dr takot smp tak ada perasaan.

pastu bila doktor dah masuk,nama aku 1st. teruih pi masuk bilik doktor tu,dia amik alat2 pisau2 blade kecik2 tu,aku plak dah tak nk pandang.papa pun ikut,tp doktor dah remind kt papa,klu takut nk tgk2 potong2 n darah2 ni,pi la duk luaq.papa tak smp hati la kot,papa stay gak situ.ala2 nmpk tak nmpk.papa kate masa doktor tu toreh,tak nmpk pun sbb kena lindung.punya la ramai manusia dok kerumun meja doktor tu.student nurse plus doktor muda adalah dlm 6-7 org.aku suh doktor tu masukkan bius lebih sket,klu smp aku pengsan lagi baguih.tp doktor tu pun kate,mmg dah lebih dah bius dia masukkan.

masa doktor tu bius,biasa lah rasa mcm kene gigit semut.masa doktor tu bedah (which mmg sah aku tak tgk),rasa mcm pedih2.ada ke patut ada student nurse pki cakap 'tgk pun dh sakit'....oh! gurlssss...!WRONG WORD OK!!!aku bukannya pekak.doktor tu kate,susahnya nk cabut implanon ni sbb licin then dia kate 'sorry puan,i kena goyang2kan sket...'...adoila doktor,WRONG WORD AGAIN!!!so bila dah tanggai benda tu,br aku brani palingkan muka...

baru smp pintu je dah takut...

mamasue right after the surgery (punya la ramai penonton)

the THING!

lepas dah abis buka,papa siap tak bagi aku jln pi parking lot, padahal yg sakitnya tangan,bukan kaki (sket nye mee-tali la papa), pastu suh jln kt redup2 je takut panas...alahai. bleeding dr torehan tu tak stop 100%. dok ada darah lg sket2...mana tak nya,kejap2 buka nk tunjuk kt kwn2.....anyway,1st n last...tak nk pki dah...

1 yg dah komen:

maz said...

akhirnya..lega byk noo..xsmpt2 nk tny su ape cer. last2 baca kt blog je..pas2 ni natural jela. xyah rodok2 dh kan..hehe

Related Posts with Thumbnails