Monday, May 31, 2010

surat yang ditunggu-tunggu ...


title tak blh blah...lama wooo tunggu surat ni...2 tahun ++ ada lah kot...punya la seksa nak dapat surat ni...exam bermacam-macam jenis...otak dah karat nak suruh exam, sib baik pas. bukan exam je, dengan sukaneka (mamasue mana lah boleh berpeluh, padan la dengan badan yang montels ni)...dgn dpt nya surat ni, maka mamasue pun blh la bekerja dgn tenang dan lebih komited (uwek!)


at last...

at last...dpt juga pintu ni diputihkan...setelah telinga papa dibingitkan oleh suara merdu mama, papa pun pi lah beli cat. kitorg beli kt kedai harware syeksen 25. mesra betul orang kedai tu, siap pakai kan sistem dia, demo tunjuk mcm mana rupa cat tu bila letak kat dinding rumah, pastu combination of colors....siap bg mcm2 tips la....dia cadangkan kitorg beli brand Jotun, sbb dia kata Jotun ni 1st grade. tapi bila mama tya apsal Jotun lg murah dr Delux, dia tak dpt jawab....but its ok...murah la best...=)

papa in action....sian papa,mama pun sian, sakit mata dok tgk pintu tu selagi tak cat putih...=P

hasilnya!...kan ke cantek tu....luas je rasa rumah yg tak brapa nk luas ni...

harga cat : rm 27
berus roller + thinner + berus cat+berus kecik = rm 12
total= rm 39...murah je....

servis charge papa : priceless (uhuk..uhuk...batuk plak...=P)

anyway, tq papa for the hard work...muah =*....keep it up!hahaha...

after maghrib plak, kitorg pi ikea...saja cuci2 mata...dhiya kata tak nak la cuci mata, nak cuci rambut....hihihi...tak kisah la dhiya, asal jln...sian dhiya boring. so dhiya mmg dah target nk main slide. jenuh la mama dok pikiaq mana la ada slide kt ikea ni....pastu baru teringat...mmg slide ni ni mama tak boleh nk pusing2, sbb mmg kena lalu gak jln ni....
lepas dah setel semua, ini adalah wajib utk dhiya...mamasue karipap je...

Happy birthday Lan aka Uncle Lan

last saturday nite, kitorg celebrate birthday uncle lan...biasa lah,birthday sapa, dia lah yang kena belanja...so,uncle lan blanja kitorg kt d'tandoor Damansara Utama. semua join, family mama, family kitorg, family pak din, family makcu,family mak intan and also yana n manaf yang baru sampai KL (balik singapore for good, lama gak tuh kt australia)....eh!!!tok teh je tak de.......d'tandoor damansara utama ni restauran nya dekat uptown lama tu....sederet dengan 7E....kecik je, 1 level. so, bila family kitorg dah masuk, family lain sila lah carik tempat lain...

birthday/belanja boy...34th...brapa ratus la abis utk mengenyang kan perut kami...

punya la panjang meja, and the restaurant tu pun besar tu je...

mama & dhiya (mesti lah nk enterprem...)

mama & mak (mak aku bukan ada 2 yer...mama tu makcik je)

food dihidangkan dlm pinggan besi....original indian cuisine

satu2nya anak sedara mamasue yang matsalleh...(mat salleh ni dinasihatkan pi beli pill chi kit teck aun dgn segera)

kakak zahirah with new extension eye lash yg membuatkan papanya geleng kepala....mcm rozita che wan lah...=P

hanya mama oya dan telefon saktinya yang boleh membuatkan budak2 ni duduk setempat...





Thursday, May 27, 2010

lawak si dhiya ver 5 =)

dhiya: mama, mama buat apa kat uitm?
mama: kerja lah...
dhiya: kerja apa???
mama: kerja apa-apa yang boss suruh buat...
dhiya: jahit baju eh?
mama: a'ah....
dhiya: jahit baju boss mama?
mama: a'ah...jahit baju boss mama pun boleh laaaa....
dhiya: nanti dhiya tolong mama jahit eh....dhiya tolong gunting-gunting
mama: (hmmm...tahu sanngaattt....)

Tuesday, May 25, 2010

fisya birthday celeb...



semalam birthday fisya, so kitorang celebrate gitu-gitu je dengan kawan-kawan kt pizza hut pizza hut lagiii... tetap order Fish King Pizza yang latest topping tu...aku macam biasa....melahap sampai 2 piece, cake 1 piece cukup la....sat gi orang kate birthday orang lain, orang lain yang terover makan kannnn....dah la badan pun dah almaklum sihat wala-walafiat...

jem gila...nak keluar dari UiTM je merupakan satu dugaan besar.sanggup berlapar...sanggup kee???


birthday cake fisha...sedap...from Bakers Cottage
fisha aka mama izz...menyambut birthday yang ke -26...muda lagiiiiii

birthday girl potong kek tapi yang kiri kanan tu dah tenung-tenung kek...


punya la sweet mamasue ni sampai kan bos sendiri pun nk jilat-jilat =)

nasib baik mamasue dan snap gambar pizza ni.....kalau lupa sikit licin!

Monday, May 24, 2010

KID'S FUN TIME CONTEST BY FUNZ-UNIVERSE & SIMFONIKASIH.NET


Contest time! fuh!byk tul contest dlm blog ni rupanya...found this contest from momma lydzar , momma lydzar joinkan baby dia.
So, mama sue pun nk join kan dhiya lah...DHIYA'S FUN TIME ni usually tak memerlukan any toy...dia boleh HAVING FUN bersama dengan kawan-kawan dia around. dhiya's most favourite idol is her cousin, kakak zahirah. having kakak zahirah around, diorang ni boleh create macam-macam scene, macam-macam drama...even diorang ni memang suka dan pandai bergambar. So, mamasue decided untuk mempertaruhkan this picture for this contest. Hope it's fun enough for the judges cause it is fun enough for me.

- Saya ialah… Follower http://funz-universe.blogspot.com

- Nama follower : suraya binti che kamal

- Nama penuh : suraya binti che kamal

- Nama anak dan umur : Dhiya Farisha Bt Mohd Azwan / 3 tahun

- Email : sueazwan@yahoo.com

Link: http://mamasuraya.blogspot.com/2010/05/kids-fun-time-contest-by-funz-universe.html


THIS CONTEST IS BROUGHT TO YOU BY

http://funz-universe.blogspot.com
&
www.simfonikasih.net

another weekend activity



last weekend, both sabtu and ahad kitorang keluar. memang kena keluar, kalau tak dhiya panas punggung. hari sabtu, kawan papa, Borhan, nama glamour BOB datang untuk tolong drill kan dinding...almaklumlah, papa tak pernah buat drill-drill ni, so minta tolong kawan dia...Bob datang, kitorang order pizza je...sorry ye Bob kalau bukan selera tekak korang, sbb korang makan cipuuuutttt je.......so,setelah berejam-jam papa and bob bertukang, inilah hasilnya....

bestnya dah ada meja solek...hasil daripada mengorek poket papa...
so malam tu nak bersiap pegi Equatorial, masing-masing nak bersolek kat depan cermin baru...sib baik tak berlaga punggung dengan papa....kata isteri montel kan.....mcm dalam iklan kopi kapal api tu....=)

si dhiya pun nk bersolek gak...adoiaaiiii....krim mama abis disental-sental


lawa sangat la tu.....pakai eye shadow sebelah biru,sebalah pink
setibanya di Equatorial, kitorang and family Mama Erni je yang baru sampai...jalan jem sebab ada Citrawarna kat Dataran Merdeka, so banyak jalan tutup...as usual, rumah paling jauh akan sampai dulu...apsal eh???

dhiya makan roti canai
sedap sangat la tu...

mama erni and family


the trio...

si dhiya the coke bottle

kalau papa petik je gitar, mesti ada orang yang akan menyanyi dan menari...tak pun, dia pegi amik gitar dia dan main sekali. sudah semestinya bukan mama....siapa lagi kalau bukan dhiya. kalau mama menari, alkisahnya SIME DARBY kena datang betulkan rumah yang retak, tak pun papa yang akan muntah darah.

dhiya ni diibaratkan macam toy botol coke yang menari tu....asal papa nyanyi, sure ada backup dancer or backup singer. bila papa berhenti, dhiya pun mcm pause, bila papa continue balik, dhiya pun sambung balik....tu lah alkisah si dhiya the coke bottle...

Friday, May 21, 2010

Robbery in a lift at Sunway

this morning received an email from pakcik nor...terus seram sejuk lepas baca email ni,tentang robbery/peragut dalam lift di Ridzuan Condominium, PSJ 10, berdepan dengan Sunway Pyramid.

peragut yg ini ye...

bukan yg ini...

memang from my personal opinion, area-area tu memamg banyak kes-kes macam ni. kalau pegi pasar malam area tu dulu, memang handbeg tu pegang kuat-kuat. ada camera cctv yang dapat capture kejadian tu, tapi rasanya penjenayah tu masih tak dapat tangkap kooottt....

Sunway, 11 May 2010 :
peragut tu dok melepak kt koridor menunggu mangsa masuk lif

Sunway, 11 May 2010 :
peragut tu dah peluk mangsanya daripada belakang...

Sunway, 11 May 2010 :
peragut menyerang seorang lagi mangsa

Sunway, 11 May 2010 :
close-up muka peragut aka penyagak tu...

Sunway, 11 May 2010 :
mangsa dah terjatuh sebab fight-fight dengan peragut tu...

Sunway, 11 May 2010 :
peragut tu cuba nak ambil beg-beg mangsa

Sunway, 11 May 2010 :
peragut merampas hanbeg mangsa. tangan salah seorang mangsa dikatakan dikelar oleh peragut, tapi tak serious

Sunway, 11 May 2010 :
perebutan handbeg
Sunway, 11 May 2010 :
peragut tu masih cuba nak merampas handbeg even pintu dah terbuka

Sunway, 11 May 2010 :
boleh nampak kesan darah pada lantai lif

Sunway, 11 May 2010 :
sampai tercabut-cabut kasut mangsa tu

Sunway, 11 May 2010 :
dikatakan peragut tu berjaya melarikan handbeg tersebut dan kerugian di anggarkan rm1000 lebih

pengajaran: jangan naik lif dengan orang lain pada waktu malam...kalau nak naik juga, minta pak guard temankan...

Thursday, May 20, 2010

barang yang dhiya tak blh tinggal...


talking about the topic, dhiya mmg ada a LIST of brg2 yg mmg tak blh tertinggal either kt umah nenek or kt umah sendiri. and the list akan bertambah dari hari ke hari

bantal busuk...this one is on top of the list...dhiya pggl 'bantal blue & bantal putih ikea'


seterusnya...toy house ni...

masak2 air nih...yg tak tahan tu, toy ni siap blh isi air kat dlm teko tu...kejap2 dhiya sure minta air, tu yg sbb toy ni sentiasa duk atas lapik tu

last ialah CD barney ni...

kalau salah 1 drpd brg ni yg tetiba dhiya nak, tp tertinggal kt umah nenek ke ataupun kt umah kitorg, dhiya punya MELALAK, smp aku tgh miting pun nenek kol sbb tak tau dah nk bt mcm mana nih...pernah satu mlm kitorg tertinggal bantal blue tu kt umah nenek...dhiya punya la menangis suh papa pi balik time tu gak pi amik balik bantal blue dia...adoi...nayaaaaa...igt ada bantal putih tak da bantal blue tu cukup la...tak cukup rupanya...

baru2 ni pulak, nk tgk cd barney...dhiya kata ' nk tgk barney yg ada shbob shbob...pastu ada topi kaler black..ada baloon....'...alamakkkk...pabendaaaa dhiya nak ni....aku cuba imagine...tak dpt, cd yg mana ni...shbob shbob tu pun pakejadah????nangis la 1 mlm....tak tau apa nk bg...smp ke hari ni, tak tau yg mana dhiya nak...payah....

yang toy house tu pulak, ada lampu chandeliar (betui ke tak eja ni tak tau) yg blh on off...tp klu dhiya,lampu tu mmg SENTIASA on...sbb dia kata,nt org dlm tu tak nmpk...tak sabar aku rasa nk tunggu bateri abis...

kalau sesapa ada anak peel mcm ni, blh share dgn aku...and kalau blh bg solution nk mengatasi masalah dunia ni lg bagus....cadangan dialu-alukan...

Wednesday, May 19, 2010

Big Fish Moment with Pizza Hut



Lunch today was at Pizza Hut....just for the purpose to taste the new FISH KING PIZZA. without looking at the menu, I already knew what to order. "FISH KING PIZZA satuuuuuu!"...kehkehkeh...ups!before that, since the nearest Pizza Hut is at UiTM back gate,so we just went there straight. Okay lah, org pun tak ramai (maybe because we went out early....1230...ok laaaa)...so by the time our legs entered Pizza Hut, mmg tepat pun kul 1.00.punya lah besaq Pizza Hut kt Sek 7 ni.....smpkan it's quit difficult for the waitress to see us calling them to take order.
besarkan bangat...nk guling2 pun blh...

FISH KING...actually i think i can finish all, even set for 4 ppl...makan ka mentah kedarah???
saja je angkat tinggi2...bt tali temali cheese...sapa tak mkn lg,telan air liur je la ye (niza,ko igt durian pancake ko je ada tali)

1 ngap...
2 ngap...tp mcm ngop je...hikhikhik
3 ngap.....
4 ngap...tak ada sbb tukang amik gambar yea...hikhikhik....4 ngap tu pelahap, tak dan nk amik gambar dah abis ...
dah abis licin...lemon tu klu blh telan pun dah telan...kikikiki...

yang mana belum try, blh la pi try...disarankan...kang kempunan.harga utk 4 org mkn ni tak campur2 tax tu ada ah dlm rm49 gitu...selamat mencuba
Related Posts with Thumbnails