Tuesday, April 20, 2010

5 things I still need for my home (exterior)

source: www.trendir.com

a small garden...rumah pun tak besar mana...so,tak blh la nk garden besar2....and syarat utama pokok2 yg bakal di beli ialah ' TIDAK PERLU DI SIRAM SETIAP HARI'........pokok apa sesuai??? kaktus kot.....tak yah siram langsung.....=D

source:cendawanliar.fotopages.com
carpet grass....at the moment, tanah kt umah tu dilitupi rumput sapa ntah yg benihnya terbang melayang hinggap kt tanah umah aku...so kirenya umah aku tu dpt rumput free lah....tp rumput biasa ja....klu yg terbang tu benih rumput carpet kan bagos...

source:kerajinanbatualam.blogspot.com
batu pijak2 utk garden ni pun ntah apa ntah nama nya....pun nak gak utk tanah kt luar tu.....tp tak de nye nk pijak pun...sj hias2....
source:www.yardenvy.com
next is the garden bench....dont have to be in the garden, letak tepi2 dinding pun boleh....utk lepak2...minum2 kopi sambil tgk permandangan....(apa je ada kt depan umah aku tu.......)

source:www.huskervinyl.com

last but not least is to paint my gate white...baru lah matching dgn gril...ni gril kaler putih...pagar kaler brown.....mcm tadika.....bila la papa rajin nk cat....tp,kene tunggu dhiya tido,klu tak,sure kaler putih 1 badan....alaaahai...bila la tuh...





0 yg dah komen:

Related Posts with Thumbnails