Friday, April 30, 2010

A lunch @ Wong Solo


Lepas ramai dh bgtau tempat ni sedap, turn kitorg plak la pi. So betul la kata eliss,betul2 blkg Jakel & mmg tak da kedai lain yg bukak selain kedai ni...mmg sah jumpa punya.Kitorg pi ramai2...ada lah 10 org kot. Order Set Ekonomi tu,tak da lah Ekonomi sgt,but dia dah package kan everything like nasi+sayur mayur+ayam/ikan+air...for RM 10.90. Since it's Set Ekonomi, so dapat aiyaq mineral ja...Below is the picture of mknan yg aku order (without sayur mayur...sbb aku carnivore...sayur mayur telah disedekahkan kepada herbivore depan aku iaitu kak zah...hehehe)



antara geng2 yg pegi seperti tertera...

Thursday, April 29, 2010

an evening with niza...again

that evening,aku tertinggal kunci umah daaa....mcm mana nk masuk umah..then niza ajak la teman dia pi Plaza Masalam sbb dia nk pi watson (actually nk tgk SimplySiti). smp2 je depan muka pintu watson tu dah terpampang muka Siti...kaunter depan skali kaunter alat2 mekap SimplySiti. Punyalah laku agaknya,byk yg dah kosong and tester pun dah nmpk buruk...mebi terlalu ramai org yg sental...tak ketinggalan la kwn aku si niza...dia menyental pipi dia dgn blusher SimplySiti...walaupun menyental pki tester yg dah buruk,tp cantek la pipi hang niza (time tu je lah ok...)pink2 ala2 natural gitu...(pasni sure pi beli).So sejak dah jd blogger,apa lg,kena lah snap.bak kate eliss,pe barang jd blogger telefon camera tak bwk...(eliss n niza ni kiranya idola aku lah dlm berblogging....upsss!tidak dilupakan redmummy)

dhiya baca 2 kalimah shahadah




kalau pandai menyanyi,mesti pandai mengucap dulu....

changing of background

today i've decided to change the background. since yesterday papa commented...'nape pilih background kaler pink terang tu? tak blh nk menatap lama2 blog awak...sakit mata.'wat to do, dah my favourite color is MACHA-PINK...so today tukar sket background, but still pink/purple...tp tenang sket la nk menatap.

Wednesday, April 28, 2010

dhiya ngigau...

this morning, I would say,really really early in the morning, dhiya ni tak tau la nk kate ngigau ke atau pun dia antara mimpi ke realiti...dlm kul 5am,dia duduk,letak tgn dia kt telinga aku then dia kate,'mama...mama...abg hakim telefon' (abg hakim tu ialah sepupu dhiya).yg aku pulak tgh syok tidoq,nk tercabut jantung. awat ni,biar betul dhiya ni dh bgn ka dr td?pastu dia dok letak lg tgn dia kt telinga aku suh aku jwb call dr abg hakim tu...so aku pun tgk laki aku dok tidoq lg,aku jawab'ello,abg akim,mama sue tgh tido ni ok....'.pastu dhiya nyampuk,'mama,kem salam kt mama erni...'(mama erni tu ialah mama abg akim ni).so aku pun sempat la ckp,'abg akim,kem slm kt mama erni eh...byeee'.pastu aku pas balik tgn dhiya,dhiya pun ckp,'emmmm...' pastu sambung tidoq....adoiiii...legaaaaaa.....apa pulak la mimpi mlm ni.....sib baik tak da darah tinggi....

lawak tragis si dhiya

yesterday night,masa tu aku tgh iron baju kejer,tetiba dhiya dtg nangis2 terus peluk aku...nangis yg horror punya.'mama...mama....papa dah ninggaaallll....'.pastu aku mcm tak brapa clear,tya balik,'apa?'....'mama...papa dah ninggal dah....' aku ni nk tergelak pun ada dgn lawak tragis anak aku nih....pastu aku kate balik kt dia...'dah tu yg tgh dok layan facebook tu sapa?hantu???' pastu dhiya pun tgk papa then papa buat2 mcm muka hantu tu...pastu dhiya pun gelak...DRAMAQUEEN tak anak aku????blh pengsan wooo mcm ni....

p/s:semlm balik je umah,dhiya terus tuntut FISH yg dia pesan aku beli kt KL...adoiiiaiii...mana nk cekau fish pulak dah...

Tuesday, April 27, 2010

mamasue on seminar

today we went to a security seminar @ Intan Bukit Kiara. Wah,blh tahan la tempat tu...redup,bunyi kicauan burung,pokok2 rendang, ada gazebo,ada kedai makan,ada swimming pool,ada gym....mcm bukan kt ofislah.Kalau lah ni tempat kerja aku,alamat mmg dtg2 je terus tido balik.Sempat snap few pics je from the seminar...tu pun dlm dewan seminar tu je.

org yg pakai jaket hitam ni, dia duduk half of the session ja,pastu dia blah.....agaknya tak blh concerntrate sbb kitorg kt blkg asyik berckp je kot...heheheh


kak zah & i


kak zah & kak faidah

isma,sorg lagi yg join kitorg ke seminar ni. dh snap dh gambar dia,tp dia suh delete balik sbb dia tak suka org amik gambar dia dr posisi bwh,nmpk muka lg tembam katenya...

dhiya dah pesan mcm2 bila tau mama dia nk pi KL hari ni....tau apa dia pesan? 'dhiya nk FISH...'fish?????mana la mama nk cekau fish dhiya oiiii....pastu dhiya kate,'fish tu bg kt tok nor'. sbb umah tok nor ni ada kolam ikan....hmm...apa2 lah dhiya

Monday, April 26, 2010

dinner at tepi tasik Kelana Jaya

on friday nite, kitorg pi mkn kt tepi tasik @ Kelana Jaya. Ada foodcourt rupanya kt situ, tak pernah tau....so far,ok.byk gerai,servis pun blh tahan la utk org yg tak terlalu lapar...sbb mcm lambat gak sket. Mknan dh smp,ayaq tak smp2 lg...mau tercekik2. So as usual, dhiya mesti lah mkn 'popok' je...pilihan 'popok' plak mesti yg colorful,walaupun tak sedap....so nyesal tak dhiya?ni hah gambar 'popok' dhiya tu...


mama n papa pre-mkn tauhu bakar dulu....papa terign kot,tp mmg sedap.


gambar ni je yg sempat amik, yg lain tu lupa sbb terlalu pelahap sgt kitorg mkn dek terlalu lapar....=D

mamasue new fav song...nadiku from sabhi saddi



Suara kisah kita
Yang sehalus sahutan di mata
Segala norma yang melena ku
Pada aroma syurga kita
Nan syahdu cinta menunggu
Sayunya kerna air matamu
CHORUS
Nadiku bagaikan berlagu

Nantimu hentikan apa berlaku padamu
Yang ku temu
Hadirmu sambutlah damba dakapanku
Suria kasih kita
Yang berbisik gerimis serinya
Seindah frasa yang damaikanku
Walau sezarah air mata
Biarku kucup wajahmu
Leburkan saja ia padaku

baru perasan siapa mamat ni...dia ni from Esdeco...now on solo...

Friday, April 23, 2010

an evening with niza

that evening,aku ajak niza pi beli yong tau foo sbg pengeras naik keter dia...tok bomoh lain kali baik tukar pengeras kepada yong tau foo sbb mmg terbaik wok yong tau foo pakcik ni...niza punya la tak sabaq nk beli,tgk je la dia park mcm mana.....


womannnn.....plet keter dihitamkan nt org amik bt nombor ekoq plak...ha,ni lah tuan punya keter yg park gitu....


ni pulak mknan yang kitorg nanti2 kan....

lawak si dhiya ver 3 =D

this morning lagi, dhiya ternampak tanah perkuburan cina kt tepi petronas tepi federal highway.then she said,'wwwhhooaaaa...besarnye!'.pastu aku pun kate,'tu tempat org cina mati,pastu tanam dlm tu'.dhiya dgn confident,'tak lah mama,org mati letak kt TONG SAMPAH....'adoi la anak kesygn aku....

lawak si dhiya ver 2 =D



this morning aku tgh citer kt papa psl time lunch yesterday, aku tido je kt ofis,tp tido-tido ayam je...dhiya pun nk mencelah,and she said,'mama,dhiya semlm tido-tido KAMBING, pastu dhiya mkn kambing tu...'.hhhmmm...dhiyaaaa...dhiyaaa....=)

lawak si dhiya =D

yesterday nite, dhiya tanya 'mama,rumah Allah kt mana?'...then mama pun jawab,'rumah Allah kt arasy,jauh la'....dhiya tya balik,'kt KL eh...?' pastu mama dgn cover gelak and pikir ayat terbaik...'tak lah dhiya,atas langit'. then,dhiya pun setuju je dgn jawapan mama

Wednesday, April 21, 2010

DHIYA vs SUE SYLVESTER

My Image
My Image

Tuesday, April 20, 2010

Out for lunch...

there were no planning to go out for lunch actually...since on D.I.E.T., but see wat happen....



naik pulak keter baru abg man.....grand livina...'kereta seakan MPV,pemanduan ibarat sedan...'chewaaahhh....kitorg mkn nasi kukus ayam berempah kt blkg Unisel....uwaaaaaaa...sedapnya! mcm mana nk diet ni...so, blame it onnnnn....abg man!hahahahahah...sbb dia yg drive!tq le byk2 abg man,dpt i merasa naik grand livina baruuuu....mak2 dara kt blkg tu,cube check keronsang masing2...dok ada lg ke dah tertanggai...klu tak satgi nayaaaa kt abg man....tak da dah dgr abg man 'tday wat day?' dah.....HAHAHAHAHHA


5 things I still need for my home (exterior)

source: www.trendir.com

a small garden...rumah pun tak besar mana...so,tak blh la nk garden besar2....and syarat utama pokok2 yg bakal di beli ialah ' TIDAK PERLU DI SIRAM SETIAP HARI'........pokok apa sesuai??? kaktus kot.....tak yah siram langsung.....=D

source:cendawanliar.fotopages.com
carpet grass....at the moment, tanah kt umah tu dilitupi rumput sapa ntah yg benihnya terbang melayang hinggap kt tanah umah aku...so kirenya umah aku tu dpt rumput free lah....tp rumput biasa ja....klu yg terbang tu benih rumput carpet kan bagos...

source:kerajinanbatualam.blogspot.com
batu pijak2 utk garden ni pun ntah apa ntah nama nya....pun nak gak utk tanah kt luar tu.....tp tak de nye nk pijak pun...sj hias2....
source:www.yardenvy.com
next is the garden bench....dont have to be in the garden, letak tepi2 dinding pun boleh....utk lepak2...minum2 kopi sambil tgk permandangan....(apa je ada kt depan umah aku tu.......)

source:www.huskervinyl.com

last but not least is to paint my gate white...baru lah matching dgn gril...ni gril kaler putih...pagar kaler brown.....mcm tadika.....bila la papa rajin nk cat....tp,kene tunggu dhiya tido,klu tak,sure kaler putih 1 badan....alaaahai...bila la tuh...





Monday, April 19, 2010

Another activity during last weekend

Last weekend, I did some cooking....bab cooking ni biasa la (chewah...) but this time try resepi baru....ayam black pepper d bong! apa yang 'd bong' nya tu, dont ask cos i oso dono. just pilih kt internet yang rating tertinggi & kebykkan bahan2 yg dah ada kt dlm peti ais. so, here's the picture:



ayam black pepper d bong....(not sure whether this is how it should look like ;) )

selain memasak, kitorg sefamily pun ada pi umah mama....dinner....on sunday nite

gambar a bit blurry sket...pls mind the amature =P
selepas selesai mkn me-mkn, ada aktiviti baru....POCO2!

ahli poco2: mak,makcu, keni,mama,dhiya...oh...tak dilupakan, luqman(keni dukung)




gambar upacara pengkebumian allahyarham achik spin --source : ntvirus.wordpress.com






semoga rohnya dicucuri rahmat ...amin....

Gambar kereta achik spin yang terbakar





source: ohmalaysia.com

fffuuuhhh.....innalillah....tgk kereta je dah gerun...al-fatihah...

to Papa, hope this will b a lesson for u....pls drive slowly & carefully.....tlg igt org yg tersayang....

Sunday, April 18, 2010

Weekend activity


Our usual weekend activity is this...lepak kt umah makcu smp tgh mlm...balik umah tinggal nk tido je...perut dah kenyang giler,tak ada apa dah nk pk...

so blh tgk sendiri betapa besarnya family kitorg...(tertermasuk yg badan pun bsr2....=P) plus, dhiya pun blh main dgn cousin2 dia....

minggu ni dhiya pembuli sket...abg hakim n nazran/'najan' asyik dtg report kt aku dhiya main air liur and pukul2 org....hmmm...blaja kt sapa la tuh...over excited mebi,lama tak jumpa kwn2....

Friday, April 16, 2010

dhiya nyanyi2 video clip - recorded by MAMA



lagu : ibu-ibu

everytime dhiya nyanyi lagu ibu-ibu ni....suara dia terus jd lembut...ala2 lemah gemalaaaiiiii je....ni semua gara2 terlalu byk tgk TV....

dhiya versi alim ulamak...




mcm ni la baru anak mama....that day,she wanted to pray...then aku kate, "no need lah dhiya, mama nk cepat ni...", pastu dengan selamba nye dhiya reply...," tak boleh mama, dhiya kena solat, nanti Allah marah"....DUSHHH!!!sedebik kene kt batang hidung aku.....

Alhamdulillah.....nampak sgt dhiya ni ikut jejak mama.....hahahahahha...harap2 nt besar pun sama ye...solat tak pyh nk kena suruh2....

Thursday, April 15, 2010

dhiya nyanyi2 video clip - recorded by PAPA

tepuk amai-amai

this video was taken by papa. papa mmg rajin giler lah klu bab2 amik gambar dhiya nih...even gmbr dhiya tu tgk uk-uk pun dia amik...

this is only a small portion of songs yg dhiya blh nyanyi..there are still several more...kebykkannya from AF...apa nk buat, anak aku demam AF!

A nite @ i-city



that nite papa ajak pi tgk i-city....aku pikiaq2, apa la best sgt tempat tuh....sekadar tgk2 lampu je lah dr dlm keter (at 1st aku pk gitu...). then,bile dh smp kt blkg sek 7 tu, fuhhh...byknye keter beratur nk masuk i-city nih....dah la dgn keadaan yg hujan,masih ada gak yg nk pi...pastu, bangunan dia pun mcm tak terpakai lg,sumer baru2...

then,bile dah smp dlm,berjujuk2 keter nk park...ramai tuuuuu...kitorg pun jln agak jauh gak,naik lif sume...smp je kt level tu, nmpk byk la lampu2 cantek....dhiya suka btol...tp sbb hujan, so kitorg tak dpt la nk posing2 sakan...takat termampu pose je....dhiya pi tu skdr pki baju tidoq (ye lah, sbb igt tgk dr dlm keter je....=p) then papa kate "papa dah suh pki baju lawa2...degil..." ha, mmg betul la,mmg degil pun kami ni....

mulut mak nenek dhiya



semlm dhiya tanya,"duit sapa ni mama...?" then aku jawab..."duit boss...boss bagi duit..." pastu dia kate..."tak...boss tak ada duit...nih,bg boss mama duit ni, pastu kate kt boss dhiya kem salam ok...?"...aku nk tergelak tapi cover2....mulut dhiya nih, mcm nenek dia dah....

Favourite food of the month...


nyumi nyumi nyummmm....sedap giler yong tau foo tepi jalan ni....pakcik ni jual dekat je dgn rumah aku, kt lori je...tp sedap btol...dah brapa kali dlm sebulan ni asyik menjadi pegunjung setia lori ni =D . tapi pakcik ni kate dia tak jual setiap hari sbb kate pakcik ni " my assistant kosong..."., skeeping english pakcik tu kt aku...'kosong' tu maksud pakcik tu ialah tak de ID lah...o0o0o0o0ooo000...baru pahammm...

pastu, papa pun dah tau...klu ayat aku tu somethg like this.."pa, apa kate kite singgah beli yong tau foo.....?sian kt papa nt, mlm2 lapa...." tapi, papa pun tau, actually MAMA yg NAK.....thihehehehehehe.....so,klu mkn pun, papa sure mkn tak abis sbb papa tau aku nk mkn byk ....kekekeke....layannnnnnnn

Wednesday, April 14, 2010

Mama sue favourite tv show awaits....

Malam ni tak sabar nk tgk citer GLEE......'Dont stop...Believing...!' dah terngiang2 dah...(selain daripada lagu Halimah Jongang dulu2) =P Even dhiya pun suka tgk citer GLEE ni and dia akan letak tgn kt dahi mcm GLEE nih.....hehehehe....anyway, lagu GLEE ni pun klu dihayati blh dijadikan sebagai lagu motivasi diri....




Just a small town girl, livin' in a lonely world
She took the midnight train goin' anywhere
Just a city boy, born and raised in south Detroit
He took the midnight train goin' anywhere

A singer in a smokey room
A smell of wine and cheap perfume
For a smile they can share the night
It goes on and on and on and on

Strangers waiting, up and down the boulevard
Their shadows searching in the night
Streetlight people, living just to find emotion
Hiding, somewhere in the night

Working hard to get my fill,
everybody wants a thrill
payin anything to roll the dice,
just one more time
Some will win, some will lose
Some were born to sing the blues
Though, the movie never ends
It goes on and on and on and on

Strangers waiting, up and down the boulevard
Their shadows searching in the night
Streetlight people, living just to find emotion
Hiding, somewhere in the night

Don't stop believin'
Hold on to that feelin'
Streetlight people

Don't stop




Mana satu ni.....

I carry laptop everyday to work...I have to bring back my laptop home sebab 1: takut laptop hilang kt ofis (let say klu ada org pecah masuk ofis la) and 2: sbb papa nk browsing2 internet malam2...so kiranya its like a big sacrifice la yang aku buat...berat woooo laptop ni....

Aku blh gak kalau nk tgglkan laptop ni kat ofis...since most of them pun mmg tgglkan ....but we have to lock it dlm almari lah...pun aku ada sebab musabab kenapa aku nak tinggalkan kt ofis....1: berat giler laptop ni nk carry tiap2 hari , 2: tak GLAM la klu asyik bawak beg galas laptop ni je....skali skala nk gak bergaya dgn handbeg...beli mahal2,tp tak showoff buat apaaaa......=P and 3: since bawak balik laptop ni dhiya (my daughter) tu asyik tido lambat je...adalah sampai pukul 12 am...sbb papa rajin tul nk update facebook tu...ntah apa ada kt facebook pun tak tau. And dhiya akan tgk gambar2 yg papa bukak, pastu akan kate "aaa la la ....comelnye...."=D apa yg comel ntah le....

or
Related Posts with Thumbnails